dimarts, 10 de juny del 2008

ENTREVISTA: JOSEP BIOSCA

Foto d'arxiu. Josep Biosca, un més, dels fidels assistents a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol.



El proper perico que passarà per la secció

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC”

serà el senyor Josep Biosca, que a bon segur que molts dels que visiteu regularment la Ciutat Esportiva de Sadrià ja el coneixereu.

Després de 48 anys de soci del RCD Espanyol, Josep Biosca ens respon amb la sinceritat que el caracteritza i amb les idees sempre clares del que és i hauria de ser el nostre club, els seus endèmics problemes, sense oblidar nostre passat, però al mateix temps sense renunciar a un futur quelcom millor...


Teniu o penseu tenir alguna causa mínimament decent que justifiqui el vergonyós enfonsament de la segona volta?

Un canvi tant radical d'actitud, des del dia del Villarreal a casa, fa pensar que pogués haver causes extradeportives, però això mai surt del "santuari".


Diferents membres de la plantilla, no els hi ha fet gaire gràcia les pancartes famoses, i les crítiques que venen sortint des de diferents indrets de l’enorme poder fàctic que diuen hi ha al vestidor. Unes paraules per els grans professionals que tan “malament tractem”...

Els professionals han d'entendre que els seguidors, socis i accionistes, tenen dret a expressar la seva disconformitat pel baix rendiment i mala imatge que donen.



El B, a Tercera. Que en penseu?... Causes i responsables...

La 2ªB es una categoria difícil per a una plantilla tant jove com la nostra. Va faltar una mica de veteranía en moments puntuals. L'equip no estava compensat, i això es responsabilitat de la direcció tècnica.

Penseu que la nostre pedrera es resultadista, i s’escull i es dona prioritat a un cert perfil de jugador causa per la qual sempre acaben sortint centrals?

No es busca un perfil determinat de jugador, el que passa es que en futbol es mes fàcil destruir que crear, i per això surten mes defenses que jugadors creatius i golejadors.

Seria-ho partidaris que al final es faci la famosa i tan airejada lliga de filials?

Es mes competitiu el sistema actual. Es bo que els nanos del planter quan acaben l'etapa juvenil, passin a competir amb homes mes experimentats. Això els ajudarà a créixer, i el que tingui classe, caràcter i personalitat, podrà demostrar que serveix pel primer equip.


Quan es va renovar per dues temporades al senyor Paco Herrera, el ex portaveu de 3.0 senyor Josep Maria Piera va manifestar que no trobava motius per aquella renovació. Tothom se li va tirar a sobre, ja que en aquells moments l’equip anava llençat i era tercer . Quina és la seva opinió de la tasca del director esportiu, amb la perspectiva del temps ara que la temporada s’ha acabat?

Quan no es disposa d'un bon talonari, s'ha de saber trobar aquells jugadors, que encara que joves i desconeguts, puguin donar un gran resultat tant deportiu com econòmic. Aquesta es la missió d'un bon director deportiu. El recurs del jugador cedit o que queda lliure, no justifica els seus honoraris.

Som un club amb poca exigència, i conformista en tots els aspectes?

Som històricament poc exigents. Es clar que no podem demanar sempre títols i classificacions europees, perquè no sempre disposem de plantilles amb bon nivell, però si que hauríem d'exigir entrega, treball i compromís a tots els professionals de l'entitat.


Renovació o revolució? Hauria “Tintin” Márquez de conservar el que es pugui o taula rasa i neteja a fons?.

L'entrenador farà el que podrà amb gairebé la mateixa plantilla de la temporada passada i tres o quatre incorporacions del nivell al que ja estem acostumats. Qui posa els diners per a fer una neteja a fons?.


Seria-ho partidaris al arribar a Cornellà – Prat que el club estrenés un nou himne, o sou partidaris de l’actual?. Català, Bilingüe, castellà...?

A Cornellá-Prat, el que hem de cantar son gols. L'himne ja està be tal com està.


Aquesta temporada per desgràcia ni el femení, ens ha donat les grans alegries d’altres anys. Que en penseu?

La idiosincràsia del futbol femení, requereix una direcció especialitzada. Amb aquesta premissa i alguns reforços necessaris, el femení tornarà a ser capdavanter.


Guanyarem algun judici encara que sigui per casualitat?

El millor es que no s'hagi d'anar a cap judici, el que significaria que les coses a nivell burocràtic s'han fet bé.

Que en penseu quan els serveis mèdics diuen que un jugador en té per “dues setmanes de baixa”?

La pregunta es capciosa, tot i que es cert que dos o tres jugadors amb diagnòstic de recuperació curta, han tardat bastant més del previst.
(Nota adjunta del "preguntador": Capciosa no sé, potser amb mala llet sí, però ja veieu, que s'ha incorporat el Dr. Sitges al staff mèdic, i que no queden aquí els canvis a la parcel·la mèdica)...

Amb Zabaleta per el que s’ha publicat hi ha en el contracte clàusules “regressives”; vaja que la clàusula de rescissió baixa a la temporada següent. Ens superem!

L'Espanyol mai ha destacat per ser un club que faci gran negoci a l'hora de vendre algun jugador

Per fitxar un porter cal anar a buscar-lo a Argentina?

No es que calgui, es que en aquest cas deu ser més barat.


Marxarà Dani quan el camp estigui acabat i s’inauguri o acabarà el seu mandat fins 2011?

Tot queda a expenses de la classificació a final de temporada, on tothom pot ser aclamat o vituperat.


Com veieu el futur del RCD Espanyol, tant a nivell esportiu com social?

A curt termini, amb els altibaixos congènits. Quan siguem una potència econòmica, podrem somiar.
Moltes gràcies a Josep Biosca per col·laborar a aquest seguit d'entrevistes realitzades a diferents pericos.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M