dissabte, 6 de desembre del 2008

EL FEMENÍ ESPANYOLISTA, TORNA A DEMOSTRAR
LA SEVA HEGEMONIA EN EL FUTFEM CATALÀ

(Ciutat Esportiva Hans Gamper, Sant Joan Despí: Josep Maria)




FC Barcelona: 0 – RCD Espanyol:2

En el segon temps, l’Espanyol imposa la seva millor qualitat tècnica
Tal com avisàvem i com també va quedar demostrat a la final de la Copa de Catalunya disputada a Vic, el FC Barcelona havia pujat bastant el seu nivell a tenor dels fitxatges realitzats, i el derbi seria molt més igualat del que les darreres temporades havia estat.

I així ha estat durant la major part del primer temps, i el conjunt de Diego Morata ha tingut que necessitar del segon temps per plasmar sobre la gespa i el marcador la seva teòrica superioritat tècnica.

Primer temps amb poc bon futbol
Morata ha sorprès amb la inclusió de Rocío en la banda dreta de la medul·lar. Noemí, un cop recuperada de les seves molèsties finalment ha pogut jugar. De sortida, lleuger domini perico però amb molta lentitud a l’hora de fer les transicions, i molt poca profunditat davant un Barcelona que ha demostrat que té un bon sistema defensiu.

Un xut a les mans de Laura a càrrec de Noemí en els primers compassos de joc, una ocasió de Vero que ha xutat fora després d’un rebuig, i un parell de còrners amb relatiu perill i una ocasió en la que la pilota en profunditat per molt poc no hi ha arribat Sara Serna, ha estat tot el bagatge ofensiu (bastant escàs cal dir) en la primera mitja hora de joc.

Per contra, les barcelonistes s’han acostat en dues ocasions amb perill, com en el minut 23 quan un xut de Mari Paz al pal curt, ha estat blocat amb seguretat per Cristina, que no ha intervingut gaire però les poques ocasions s’ha mostrat molt segura.

La millor ocasió local, ha estat al minut 31, quan la davantera centre barcelonista s’ha marxat cap a barraca i quan anava a xutar, Meseguer ha estat providencial creuant-se al tall i traient-li la pilota en el moment precís.

El darrer ensurt ha estat en les acaballes del primer temps quan una centrada de Melani no arriba per ben poc Clara que es llença però no aconsegueix rematar davant Cristina.

Un Espanyol molt diferent
Les espanyolistes han sortit per feina en el segon temps: Amb un ritme molt més ràpid, amb bones transicions i amb Vero molt entonada entre línies, ha posat de seguida setge a la porteria defensada per Ràfols.

Al minut 48, una jugada de Vero, acaba amb el rebuig de la meta barcelonista i Adriana que es fa amb la pilota morta, amb tot a favor, remata a la base del pal esquer. Era la primera gran oportunitat perica del partit, de les que no acostuma a errar la golejadora espanyolista.

La rèplica barcelonista troba a Cristina que atura ben col·locada. El ritme ja és més viu, cosa que afavoreix a un Espanyol superior i tant sols un minut després, Adriana controla, xuta, rebutja la meta Laura Ràfols i al segon pal tota sola no encerta rematar Sara Sera. Era la segona gran oportunitat.

Noemí ho prova amb un xut, ras, i pel centre que no crea cap tipus de dificultat a la meta internacional sub 19 culé.

Sara travada dins l’àrea. Penal clar

Una entrada de Clara a Sara que havia rebut en profunditat de Vero, i quan es fa amb el control es derribada dins l’àrea sense cap dubta per part del col·legiat que assenyala el punt fatídic. La màxima pena l’executa Noemí que transforma ajustant la bola al pal esquer de la porteria local.

Amb desavantatge al marcador, el Barcelona obre línies i no es dona per vençut, mentre que l’Espanyol peca d’excessiu conservadorisme durant bastants minuts. Morata dona entrada a Corredera en el lloc de Rocío, intentant donar més profunditat per la dreta on Pau altre vegada es converteix en el gos de pressa de la ràpida extrem espanyolista.

Una excel·lent jugada de Vero no es culminada per Adriana, al rebotar en una defensora el seu llançament.

Míriam Diéguez deixa el derbi vist per a sentència

Al minut 33, una obertura de Noemi a Adriana per l’esquerra acaba amb la centrada al punt de penal, on Sara Serna remata i el seu xut rebota amb una defensora dins l’àrea petita, anant el refús als peus de Míriam que d’esquenes remata acrobàticament i elevant la pilota ajustant-la al pal contrari, aconseguint el segon gol que matava definitivament el partit.


A punt ha estat de caure el tercer quan una passada en profunditat sensacional d’Adriana a Sara ha estat rematada per l’esquerrana al cos de Laura Ràfols. Tampoc Adriana ha aconseguit culminar una excel·lent jugada de Vero amb una bona passada en profunditat.

En els darrers minuts, Morata ha mogut la banqueta, i el partit ha anat morint poc a poc amb un Barcelona rendit un cop més a l’evidència, (un lliure directe a la frontal, en el 90’ ha estat la seva única opció de gol), i un Espanyol que no ha estat tampoc molt brillant, però ha sabut treure ofici, i amb lluita i esforç quan ha fet falta i millor qualitat tècnica, s’ ha endut els tres punts frenant a més la ratxa del rival ciutadà que encara no havia sucumbit al seu feu.




Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Laura Ràfols, Marina Torres, Anie Escribano, Pau Ferre, Clara, Marta Unzúe, Vicki, Silvia Doblado, Melani Serrano, Marta Liria "Lilo" i Mari Paz Vilas.
Substitucions: Jessica Todó per Melani, m.65; Aida per Silvia, m. 70; L. Buenaventura "Mixeta" per Clara, m. 76; Laura per Lilo, m. 83


RCD Espanyol: Cristina, Ane, Míriam, Marta Torrejón, Chola, Meseguer, Noemí, Rocío, Vero, Adriana i Sara.
Substitucions: Corredera per Rocío, m. 59; Marta Cubí per Sara, m. 83; Vanesa i Lara per Chola i Adriana, respectivament, m. 87.

Àrbitre: Raul Martínez Calle del comitè territorial català. Sense cap tipus de problemes. Targeta a Cristina, m. 89.

Gols: 0-1: Noemí, (pen.), m. 57; 0-2: Míriam, m. 78.

Incidències: Camp setè de la Ciutat Esportiva Hans Gamper, Sant Joan Despí. Bona presència d’espanyolistes en la graderia. Matí assolellat i bona temperatura. Comportament correcte d’ambdós aficions. Partit retransmès en directe per CANAL 33 de Televisió de Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA CAMPIONES
FELICITATS A LES NOSTRES JUGADORES DEL RCD ESPANYOL FEMENÍ
QUE VAN DEMOSTRAR AHIR QUE VAN GUANYAR JUSTAMENT AMB DOMINI CLAR, BON JOC, + OCASIONS.EL 1 GOL DE NOEMÍ RUBIO VA SER MAGISTRAL VA COL LOCAR
EL PENALT AJUSTAT AL PAL,X ON NO PODEN ARRIBAR LES PORTERES,EL 2 GOL DE MIRIAM DIEGUEZ TAMBÉ VA SER MOLT MACO, ON TENEN QUE ESTAR X AFUSELLAR A LES PORTERES CONTRARIES.LES ESPANYOLISTES VAN DEMOSTRAR AHIR QUE SÓN SUPERIORS A L'EQUIP CULER, LES BARCELONISTES SÓN PITJORS, I ESPEREM QUE AIXÒ CONTINUI MOLTS ANYS.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M