divendres, 5 de desembre del 2008

A PRIORI, EL DERBI FEMENÍ
MÉS IGUALAT DELS DARRERS TEMPS

FC BARCELONA - RCD ESPANYOL. EL DERBI DE LA SUPERLLIGA.



Fotos del darrer derbi al Mpal. de Vic, amb les formacions d'ambdós conjunts.



Demà derbi a la Ciutat Esportiva Hans Gamper de Sant Joan Despí, a les 12:00.


El RCD Espanyol femení (tercer a la Superlliga), s’enfrontarà al FC Barcelona, cinquè a la classificació de la Superlliga tot just darrera dels quatre grans de la competició en un dels derbis a priori més igualats dels darrers anys.

El darrer enfrontament va tenir lloc a la final de la Copa Catalunya a Vic, amb dos parts de quaranta minuts, i el conjunt de Diego Morata va vèncer a les blaugranes amb un just 2-0 aconseguit amb gols de Marta Cubí i de Meseguer en el segon temps.

La temporada passada tant sol es van veure les cares ambdós conjunts precisament també en la final de la Copa Catalunya que va vèncer les blanc-i-blaves per 3-0, ja que el conjunt barcelonista militava en Nacional després del seu descens de Superlliga.

El rival
Molt i bé en la meva modesta opinió s’ha reforçat el conjunt de Xavi Llorenç. Anem a pams: A la porteria, tot continua igual amb la presència de Cristina Molina i la internacional sub 19 amb Espanya, Laura Ràfols.

A la defensa cal dir que les barcelonistes s’han reforçat amb la lateral esquerrana de l’Estartit, Marina Torras (21/10/74). El Barcelona s’ha fet amb els serveis de les dues ex del Sevilla de la seva millor època i que la temporada passada van militar a les files del Apollo Propertie, Alicia Fuentes (27/05/78) i Silvia Doblado. (22/03/87 )

Altres fitxatges importants han estat la ex de la Real Sociedad, Laura Gómez (17/03/83), i de mig camp endavant, Maria Victòria Losada Gómez “Vicky” (05/03/91) després del seu efímer pas per el RCD Espanyol, Patricia Martínez ”Patri” (15/03/90) , jugadora sorgida a la pedrera blaugrana que va emigrar al Oviedo Moderno, i la que era davantera del Llevant Maria Paz Vilas (01/02/88).


Al marge d’aquestes jugadores de Superlliga, també ha incorporat a jugadores que militaven a conjunts catalans de Primera Nacional, com Laura Buenaventura “Mixeta” del CD Banyoles, o la davantera Marta Liria “Lilo” del Tortosa-Ebre.

També s’ha de fer constar que ha patit dos importants baixes respecte a l’equip que va assolir l’ascens com son les jugadores Sandra Jimenez i Zaida González que van abandonar l’entitat blaugrana per fitxar per el Cajasol Sporting de Huelva.

La resta de l’equip, pues les de les darreres temporades, Paulina Ferré, Ani Escribano, Melani Serrano, les bessones Unzué (Marta al mig, i Elba davant), Jessica Todó, Laura Carriba, i la ex espanyolista Aida García, entre altres...

L’Espanyol pendent de les jugadores tocades (Joana i Noemí). El col·legiat que xiularà l’encontre serà Raul Calle Martínez del comitè territorial català.


Les quatre visites espanyolistes en partits de Superlliga al feu barcelonista han donat un empat (el primer enfrontament, 4-4), i dos victòries espanyolistes (0-3, i 1-7 la darrera, a la temporada 2006-07).


L’equip entrenat per Diego Morata necessita el recolzament de l’afició perica en territori culé, per tant... no deixem sol al nostre femení !.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M