dilluns, 1 de desembre del 2008

MANÉ, CONFIRMAT COM A TÈCNIC

José Manuel Esnal “Mané” va néixer a Balmaseda (25/03/1950)

Va començar com entrenador al conjunt de la localitat on va néixer, el Balmaseda, passant a ocupar la banqueta del Sestao, Barakaldo Club de Futbol (1981-82) i Deportivo Alavés.

Va deixar el Pais Basc, per venir a terres catalanes on va triomfar amb la UE Figueres, lluitant i aconseguint l’ascens a Segona Divisió.
Va dirigir després a la UE Lleida durant set temporades, entrenant al conjunt de la Terra ferma des de la temporada 1988 fins 1995 pujant de 2na B a la màxima categoria.

La primera temporada a Primera Divisió amb la UE Lleida (1993-94), va acabar perdent la categoria al acabar en 19ena. posició, amb 7 encontres guanyats, 13 d’empatats, i 18 de perduts (29-48 el saldo de gols).

Va entrenar al Real Mallorca, i després va tornar al conjunt basc, de l’Alavés la temporada 1997-98 a Segona Divisió, assolint l’ascens i la temporada següent 1998-99 va tornar a entrenar a un equip a la màxima categoria amb el que va quedar setzè, salvant la categoria amb 11 partits guanyats, 7 empatats, 20 perduts. (41-37). La segona temporada al conjunt basc, va ser sisè amb 17 encontres guanyats, 10 empatats, i 11 perduts (41-37), assolint la classificació per la competició continental.

Aquesta va ser brillant, assolint la gran fita d’arribar a la final de la Copa de la UEFA davant el Liverpool, que va acabar sucumbint davant els anglesos en el tram final per 4-5 a Dortmund. Molts li van acusar de ser massa poruc en aquells instants en que l’equip es va tirar massa enrera, però allà va quedar aquella proesa.

La tercera temporada a Vitoria, va ser desè amb 14 partits guanyats, 7 empatats, 17 perduts (58-59).
La quarta temporada a l’Alavés acaba setè amb 17 partits guanyats, 3 d’empatats, i 18 perduts (41-44).
La 2002-03, va ser la darrera a primera amb l’Alavés que va perdre la categoria quedant 19è, amb 7 partits guanyats, 9 d’empatats, i 15 perduts (31-55).

La temporada 2005/06 va assolir l’ascens de categoria amb el Llevant, conduint l’equip valencià a la màxima categoria del futbol espanyol.

Quant l’Atlhetic Club de Bilbao ocupava zona de descens amb 8 punts a la jornada 12ena., pensen en Mané per redreçar el rumb, substituint Sarriugarte. Debuta amb derrota al Bernabeu 2-1, però acaba mantenint la categoria amb un punt de diferència sobre el RC Celta de Vigo que es qui va perdre la categoria, tot i que no continua al front de l'equip de San Mamés.
Ara fitxa per l'Espanyol, substituïnt a Bartolomé Márquez amb l'objectiu de salvar la temporada de la millor manera i d'arribar a Cornellà-Prat sense ensurts.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

queridos pericos mi opinion sobre el cese cantado, deberia la junta haber continuado, con el cerebro del proyecto Herrera el primer año con el juvenil desmantelo el equipo en eliminatorias el 2º bajo al B A 3ºfichando jugadores y pagando traspaso y se siguen pagando sus fichas este 2008 es el peor de la historia 27 en plantilla, Jonatas en Brasil cobrando no ficha bien y vende peor HERRERA vayase por malo y por cule

Josep Maria ha dit...

Soy de la opinión y la he expresado reiteradente que también Paco Herrera debiera haber acompañado a Márquez en su salida del club.
Saludos.
Josep Maria




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M