dimecres, 25 de febrer del 2009

DEBAT A LA GPE MANIGUA: PERELLÓ ADMET QUE
"LA GESTIÓ ESPORTIVA HA ESTAT NEFASTA"










Aquest vespre ha tingut lloc a l’Hotel Hesperia Mar, el col•loqui – debat, organitzat per la GPE Manigua “Un cop a Cornellà – Prat, què?..” amb la presència com a ponents del vicepresident del Consell d’Administració del RCDE, José Luís Perelló, del cap visible del grup opositor Espanyol 3.0, Alejandro López-Fonta, del ex jugador i possible presidenciable, Joan Golobart, del Conseller Josep Ramió en representació de l’APMAE i Alberto Ariza com a President de la FCPE del RCDE. L’acte ha estat moderat per el polifacètic periodista perico del diari As, Sergio Fidalgo.

Sergio Fidalgo ha explicat els punts en que es basaria el debat: Professionalització de les estructures de l’entitat, part esportiva, futbol base i el futur de la institució un cop instal•lats al Nou Estadi.


Sobre el tema del merchandaising, Ariza ha expressat el seu desig, que l’entitat disposi de punts en les altres tres capitals provincials per que la gent perica en aquests indrets pugui comprar productes a la botiga espanyolista o qualsevol altre tema a solucionar envers el club sense necessitat de desplaçar-se a Barcelona. Així, també ha sol·licitat major partida pressupostaria en tot el referent a la venda i comercialització dels productes espanyolistes, encara escassos.


Els ponents han coincidit que hi ha parcel•les dins del club que si funcionen bé, i estan ben estructurades i professionalitzades, i Ramió ha exposat que la societat ha de transitar per un camí definit, el que ha anomenat “full de ruta”, i totes les instàncies del club s’han de limitar a complir les directrius que es marquin des del consell.

En la part esportiva, ha estat quan José Luis Perelló ha sorprès a tots els presents en un exercici d’auto-crítica, declarant que la gestió esportiva ha estat “nefasta”, que ha estat “un veritable desgavell”, un “desastre”. Inclòs ha manifestat que no ha assistit al Consell d’Administració en els vuit darrers mesos (!).

S’ha parlat per part dels ponents, de la falta de continuïtat en el primer equip, intercalant fites importants amb situacions límits en dues temporades, al marge de l’actual.

López Fonta ha explicat que el club ha de formar jugadors a la pedrera, pujar-los al primer equip i posteriorment de treure’ls profit, que es revaloritzin i traspassar-los amb bones plusvàlues. Que el que no es pot consentir és que els jugadors del planter que tant costen d'arribar al primer equip, quan triomfin, marxin lliures, sense deixar quantitat alguna a la institució.

S’ha parlat i molt del futbol base espanyolista. El propi Perelló ha lamentat que del futbol base perico no surtin jugadors de suficient qualitat pel primer equip en els darrers temps, i més en comparança amb l’altre equip de la ciutat. No sap els motius, ha confessat que moltes vegades s’ha parlat del tema, però que no troben quina és la causa.

López –Fonta ha manifestat que el futur del club està en la pedrera, però que darrerament no està donant els fruïts desitjats, i tant Golobart com ell han fet incís en aquest tema, recordant també que els 4.5 milions d’euros que costa serien més que suficients per fitxar varis jugadors joves de països sud-americans (per posar un exemple) de qualitat, i per tant que s’havia d’exigir treu-li rendiment a la pedrera, ja que era molt gran la inversió que cada any es portava a terme.

Alberto Ariza ha significat el aïllament dels jugadors del primer equip envers els socis i aficionats, que condueix a un distanciament com si “estiguessin en un bunker”.

S’ha comentat també dels dos descensos del B a Tercera en els darrers temps, i “no per falta de qualitat”... Ariza, ha indicat que el nostre futbol base, "guanya títols per no surten jugadors de qualitat". També, Joan Golobart ha estat de la mateixa opinió, recordant que d'aquell equip que va ser campió a Brunete i a la mini champions celebrada en Arona, "només queden dos jugadors al juvenil B".

Ramió ha incidit en dues vessants: Fer un seguiment als jugadors, amb psicòlegs, metges, i per altre part, un seguiment tècnic amb una comissió de tècnics qualificats, i consellers, que aprecien les evolucions dels jugadors.

També s’ha parlat de la situació dels jugadors que ja a nivell de categories inferiors, depenen no sol dels pares, si no el que és pitjor, del representant de torn que acaba sempre embolicant la troca davant els pares, així també com que ja en categories de juvenils i filial, en molts casos ja es veuen els mateixos vicis que en l’elit, amb jugadors “endiosats”.

Perelló a instàncies d’una pregunta de López- Fonta ha admès que el camp de Cornellà-Prat s’anirà als 80 milions d’euros (40 l’estadi, 20 la urbanització, 20 les modificacions efectuades – tema de cobrir les grades, plaques fotovoltàïques, i altres encariments que han anat sorgint durant la construcció -. S’ha parlat del deute net de 88 milions d’euros que té l’entitat, i a pregunta de Josep Maria Piera, Perelló ha dit que no és necessari (estan a Primera) una ampliació de capital, que amb la requalificació i posterior venda parcial dels terrenys de Sadrià, el club eixugarà aquesta desviació del cost del camp.

S’ha parlat també del nombre de socis, dels 30.000 socis no reials, ja que molts son varis carnets en una mateixa família, nens petits, gent gran, i per tant no tots aquests acudeixen a l’estadi a veure els encontres, fent-ne un incís Ariza, a les pobres entrades del dia de l’Atlético de Madrid entre altres.

També en l’aspecte social - institucional, s’ha parlat molt d’unitat; dels principals accionistes, en l’actualitat dividits en dos blocs... Perelló ha reconegut que estem davant un club que sempre ha estat “cainita” degut a la proliferació “d’egos” i de disputes sorgides entre personalitats (famílies) dins el nostre club i al llarg de la seva llarga historia. López -Fonta ha manifestat que en el cas de 3.0, que és tema de programa i no de persones.

Perelló ha admès que davant un hipotètic descens a segona, minvarien molt tota classe d’ingressos i naturalment els del nou estadi també, malgrat que el vicepresident s’ha negat a parlar-ne del tema, convençut que tot i que el perill es aquí present, l’Espanyol acabarà mantenint la categoria.

Finalment, Joan Calero de l’AEBiB ha preguntat a tres possibles candidats (Perelló, Golobart i López-Fonta) a presidenciables, o al menys com a possibles membres d’un consell hipotètic en el futur, si donarien suport a les seccions.

Perelló, molt clar i sincer, ha manifestat que no, que l’Espanyol no pot econòmicament permetre’s tenir seccions deficitàries tot i reconèixer el passat esplendorós de les mateixes, i ha posat com a exemple el tema del femení (avís a navegants), del que ha llençat un míssil en plena línia de flotació del senyor Antonio Martín, referint-se a que en el futbol femení, es va fer un projecte important finançat amb patrocinadors, i qui ho patrocinava ja no hi és, el sponsor deixarà de ser-lo i a sobre, no sol futbol femení, si no futbol base femení també.
Com que els altres al•ludits també han estat de la mateixa opinió, Calero els hi ha dit que agraïa les respostes sinceres, per que “ara ja sé a qui no tinc que votar”...

Perelló ha clos l’acte amb una advertència del gran potencial que té de creixement aquesta entitat. Ha fet menció a l’època negra del club des de la final perduda de Leverkussen fins, la demolició de Sarrià, amb els dos descensos, i ha confiat en que l’aterratge a Cornellà – Prat, sigui la oportunitat definitiva, el darrer tren que pugui agafar a temps el RCD Espanyol per convertir-se en una entitat molt més gran. En l’actualitat ha reconegut que amb les limitacions del crèdit sindicat i la dolenta gestió esportiva ha estat molt difícil competir amb clubs que en el pressupost porten a la dreta un zero més que l’Espanyol.

I sense gaire més, ha conclòs aquest interessant debat, pels temes abordats i per la jerarquia dels ponents. Dir per últim que hi ha assistit el conseller Ciprès, membres de la FCPE, consell directiu de la GPE Manigua encapçalat pel seu president Dani Bosch, que en el començament de l’acte ha fet lliurament d’una placa al director de l’Hotel Hesperia, Ramón Rius (res a veure amb l'ex president de la FCPE , faig l’aclariment), així com periodistes com Raquel Mateos (Hat Trick Espanyol, -TV3-), entre altres, i una bona representació de presidents de penyes, penyistes i socis del RCD Espanyol.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep Mª, Explicale tu porque no salen grandes jugadores de sant Adria. ¿quizas porque prima mas el fisico y el mas vale caballo grande que ande?El jugador tecnico ,pequeñito y ratonil no gusta en sant Adria. Se prefiere traer tanques aunque cuesten mucho dinero y que vengan de Andalucia y de Canarias. Para los de Sant Adria lo que interesa es ganar titulos AHORA y no formar jugadores que ahora no ganan porque son de fisico pequeño pero luego son los Xavi,Iniesta, Mesi o Sisi que nosotros no tenemos

Pere Joan

Josep Maria ha dit...

Entre otras muchas razones, esa puede ser una de ellas, Pere Joan. Hay más, y también por que no decirlo, en un conjunto con grandes jugadores es más fácil integrarse un canterano que en un equipo que está como ahora nosotros. Pero no és tampoco la razón única. En tales circunstancias, jugándonos la vida en primera la entidad, Raul Tamudo debutó en Alicante....
También se hizo constar, (perdón por que me lo he olvidado, pero no tomé notas, y todo fue mentalmente) que precisamente han salido mejores jugadores de nuestra cantera ANTES DE SADRIÀ, QUE DESPUÉS (Lardín,Roberto, Tamudo, Sergio, Capdevila, etc. sin ir más atrás en el tiempo).
Hay más temas. En su momento serán tratados. Habrá tiempo para todo. Ahora, al margen de que estos temas son muy importantes para nuestro futuro (decisivos diría yo, por encima de quien sea el presidente que ocupe la poltrona o los consejeros), si en lo que hemos de centrarnos todos es en SALVAR LA CATEGORIA, màxime con los números que tenemos, que asustan (los econòmicos, los otros -deportivos, también-), dígase lo que se diga.

Saludos.

Anònim ha dit...

Completamente de acuerdo Josep Mª Hoy lo primero y lo unico IMPORTANTE es conseguir la SALVACION.
Pero es un tema para un gran debate el de la cantera. Los que hemos visto torneos de futbol base sabemos que quizas los mejores con diferencia sean el Barça (Y ademas consiguen mas titulos)despues quizas en titulos vamos nosotros pero en juego y en proyeccion con chavales de tamaño normal con jugones a mi me necanta la cantera del Sevilla, del Villarreal y del Valencia.
En mi opinion luego eso se ve en 1ª division. Solo pensad en que el Sevilla saca cada año 2 0 3 jugadores de su futbol base que ya nos gustaria tenerlos a nosotros(Y no son gigantes ni juegan de central)

Pere Joan

Anònim ha dit...

Ah y un ultimo apunte y no quiero que se me tilde de xenofobo: ¿de donde son Tamudo,Lardin,Roberto,Sergio, Capdevila,Coro,Jarque,Moises,...?

Pere Joan

Anònim ha dit...

Hola: Jo no vui fer cap comentari, tu has explicat sobradament totes les intervencions de la mesa d'oradors, em resta dir que he quedat sorprés per les paraules del Perelló, al menys hi ha algú a la junta que creu que s'han fet molt, peró que molt malament les coses.
Fins aviat.
Josep

Anònim ha dit...

Hola: Jo no vui fer cap comentari, tu has explicat sobradament totes les intervencions de la mesa d'oradors, em resta dir que he quedat sorprés per les paraules del Perelló, al menys hi ha algú a la junta que creu que s'han fet molt, peró que molt malament les coses.
Fins aviat.
Josep

Anònim ha dit...

Tema Cantera;Pedraza ¿tiene o no tiene calidad? ¿Sielva? tiene calidad y desaparecerá porque ya no está el entrenador que confió en el,simple,los que estan en en Inglaterra ¿tienen o no tienen calidad? opino que el problema es que hay demasiado "buitre" por medio y manos negras,más,hace dos temporadas se apostó por traer jugadores con calidad y se les púso la trabanqueta a más de uno.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M