divendres, 27 de març del 2009

DERBI FEMENÍ,
A SADRIÀ, DIUMENGE: 17:00 h.





Tant a la Hans Gamper en l'encontre d'anada, (fotos superiors), com a Vic a la final de la Copa Catalunya, (fotos inferiors) el Barça va plantar cara a les espanyolistes, i només va rebre dos gols, trencant una ratxa de fortes golejades d'anteriors temporades.



Amb arbitratge de César Otal González, RCD Espanyol i FC Barcelona, disputaran diumenge a les 17:00 hores, el derbi de la màxima del futbol femení català a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Dotze punts separen a la classificació a les barcelonistes de les espanyolistes. Les de Diego Morata ocupen la tercera plaça de la Superlliga a vuit punts del segon classificat Llevant, i molt lluny del Rayo que pràcticament té tots els números per endur-se per primer cop a la seva història, el títol de lliga.

Les de Xavi Llorens, son cinquenes, amb tres punts d’avantatge sobre el sisè, l’Atlético de Madrid Féminas, i cinc punts sobre el setè, el Transportes Alcaine Prainsa Zaragoza. Les blaugranes han puntuat en vuit dels dotze desplaçaments aconseguint quatre triomfs i quatre empats. En el darrer van caure, contra tot pronòstic, davant un Colegio Alemán situat en zona de descens.

En l’encontre d’anada en la Ciutat Esportiva del FC Barcelona, el resultat va ser de triomf 0-2 favorable a les blanc-i-blaves en un encontre bastant més igualat del que es podia pensar a tenor de la classificació i en el que les de Morata van aconseguir els gols en el segon temps, mitjançant Noemí al transformar un penal comès sobre Sara, i amb un segon gol de Míriam Diéguez.
Les darreres confrontacions en Superlliga en terreny espanyolista (temporada 04/05, 05/06 i 06/07) han acabat sempre amb triomf local. També es van enfrontar en l'actual temporada, a la Final de la Copa de Catalunya a Vic, amb resultat favorable 2-0 a les de Diego Morata i també el FC Barcelona va oferir una bona imatge d'equip molt sòlid defensivament.

El primer cop que es van trobar ambdós conjunts a la Superlliga en terreny espanyolista va ser el 19/12/2004 i el partit va acabar amb golejada 7-1 favorable a les llavors de Santy Fernández, amb gols de Raquel, Cubí, Goretti, Sara, Cubí, Cubí, i Sara, marcant l’actual jugadora espanyolista Adriana Martín el gol de les blaugranes.

La següent vegada que ambdues formacions es van veure les cares a Sadrià, va ser el 5/02/2006 i el resultat novament va ser de 7-1 favorable a les espanyolistes. En aquella ocasió les autores dels gols van ser Adriana (ja de blanc-i-blava), Cubí, Adriana, Carol, Sara, Laura, i Sara, marcant per part culé la mexicana Patty Pérez.

La darrera confrontació de Superlliga en terreny perico, va ser el 26/11/2006 (la temporada del títol de l’Athletic en els despatxos), i va registrar un 5-1 favorable a les espanyolistes on la heroïna de l’encontre va ser la meta llavors blaugrana, Marina Marimón que va evitar una derrota molt més considerable amb una gran actuació. Els gols locals van ser aconseguits per Adriana els dos primers, Sara Serna els dos següents, tancant el compte Adriana. El gol blaugrana, la gallega Anair Lomba.

La temporada passada, el conjunt blaugrana militava a Nacional i per tant no es van veure les cares en encontre oficial de lliga.

L’encontre serà ofert en directe per CANAL 33, però esperem que l’afició espanyolista acudeixi a la Ciutat Esportiva per donar suport a l’equip, en un partit que si bé no es juguen res pràcticament cap dels dos equips (l'Espanyol lluita per no perdre la tercera plaça i les barcelonistes gairebé tenen asegurada una plaça per disputar la Copa de S.M. La Reina), si que es un derbi de la màxima i això ja es prou per presenciar l'encontre entre els dos millors conjunts femenins catalans en l'actualitat.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M