diumenge, 12 d’abril del 2009

CINQUÈ LLOC A LA LLIGA REGULAR
DEL CB OLESA-ESPANYOL

EL CADET DEL RCD ESPANYOL, S'ADJUDICAT LA MEDITERRANEAN INTERNATIONAL CUP,DERROTANT EN LA FINAL AL VALENCIA CF PER 1-0.

(Pavelló del CB Olesa, Olesa de Montserrat: Josep Maria)

CB Olesa-Espanyol: 69 – EBE Promociones Sta. Eulàlia: 63

Cinquenes
El CB San José de Lleó no va fallar davant Cadi La Seu, tal com era de preveure, i per tant el conjunt català de l’Olesa-Espanyol es va tenir que conformar amb la cinquena posició que l’impedeix disputar el play off pel títol (davant el líder i vigent campió Ros Casares, eliminatòria força desigual), i per tant disputarà el play off per classificar-se per Europa, davant el vuitè classificat, Hondarribia Irún, amb el factor pista al seu favor, gràcies a la victòria davant EBE Promociones Sta. Eulàlia per 69-63, en un encontre en el que les balears finalment queden en setena posició i se les veuran davant Joventud Mariana Soller, sisenes.

L’Olesa-Espanyol va pogué sentenciar de sobres en el primer temps; no ho va fer, i va patir fins el final, tot i que l’encontre va ser dominat de principi a fi per les noies de Lucas Mondelo.

Parcial de 10-0, per començar
El conjunt de Lucas Mondelo va sortir molt fort: Un triple de Noemí Jordana (va completar 4/6 des de la línia de 6.25), va encetar un parcial que va conduir fins els assenyalats guarismes; per contra les balears en 2’23’’ no havien encistellat encara, sent Alicia qui va aconseguir anotar per primer cop.

Al final del primer quart, Olesa-Espanyol va acabar amb una avantatge d’onze punts (21-10), amb 6 punts d’Olga superant clarament a Lyttle ( 2 punts i de tirs lliures), i dominant el joc sota taulells.

Una de les incògnites del matx era saber qui sortiria guanyadora del enfrontament dins la pintura entre Olga Podkolvanikova i Sancho Tracy Llitle, amb cinc centímetres més d’alçada per la russa. La igualtat va ser la nota dominant tot i que en el conjunt del partit, la jugadora caribenya va ser més regular i decisiva en molts moments del partit davant una Olga massa irregular.

Màxima avantatge
El segon quart continua sota els mateixos paràmetres. Lucas dona descans a Olga (surt Aija, i a Curz, surt Lijestrand). Amb un triple de Jordana, i una cistella d’Aija, les locals assoleixen la trentena, deixant amb només tretze punts a les eivissenques.

Una personal intencionada, amb els llançaments d’Olga, i posterior cistella d’Aija, col·loquen el 35-15 en el simultani, obrint un forat que podia semblar decisiu vist el que es veia sobre el parquet del pavelló olesà, a falta de 5’05’’ per el descans.
Llavors, emergeixen les jugadores del perímetre balear de la seva escassa efectivitat, i primer Donaire, i després Anna Gómez, anoten des de més enllà de 6.25 deixant la diferència en 16 punts.

Olga que se’n porta una pilota tota sola i amb tot el favor, i davant la nul·la resistència de la defensora visitant per evitar fer-li falta, erra clamorosament quan tot ho tenia al seu favor. Aquesta jugada, sembla desmoralitzar a les locals, i animar a les visitants fins el punt que primer Shannon, després Alicia en dos ocasions, retallen la diferència fins 10 punts a falta de 41’03’’ pel descans, establint Cruz en els dos darrers segons el resultat definitiu de 39-27 que s’arriba a la fi del primer període.

S’ajusta el partit
Problemes per Olesa-Espanyol que no acaba d’assegurar el rebot defensiu, donant segones i terceres opcions a les balears que ho aprofiten. Per part catalana, sorgeix Cristal Kelly que protagonitzarà fins a tres jugades de 2+1 trencant àgilment malgrat la seva envergadura la cintura de les més altes pivots (Lyttle i Sandra).
En aquesta fase de l’encontre Lyttle s’imposarà clarament a Olga, i Alicia i posteriorment Silvia Morales mantindran a EBE dins el partit (dos triples, un d’Alícia i altre de Silvia, deixen la diferència a només cinc punts (44-39).

Quan pintaven pitjor les coses per les locals, Alícia erra sota taulells a cistella passada, i Kelly allarga la diferència de nou a vuit punts. Anna Cruz tornarà a ser decisiva amb la seva efectivitat al contracop amb perfectes penetracions a cistella. Un tir lliure de Kelly a falta de 19’’ deixa el 53-46 amb el que s’arriba a la fi del tercer quart.

Quart triple de Jordana
Amb el quart triple de Noemí Jordana, Olesa-Espanyol agafa aire (61-48) a falta de 7’ per la fi del partit. A més, Donaire comet la cinquena personal i Cruz sota la línia de tirs lliures estableix un 63-48 que sembla ser ja definitiu.

De nou, quatre punts
Però, llavors Lyttle dona bona prova de la seva categoria, carrega amb la quarta a Olga (a falta de 4’24’’), i comença a fer estralls sota taulells, amb tres cistelles (en mig, un triple de Morales), reduint la diferència a només quatre punts (63-59) amb un parcial de 0-11 per les eivissenques.

Kelly en la línia de tirs, i posteriorment la quarta de Lyttle a Olga, ampliaran l’avantatge catalana de nou a vuit punts (67-59), sentenciant d’aquesta manera a poc més d’un minut per la fi de l’encontre. Alícia queda eliminada, i Cruz eleva a deu punts la diferència.

Un triple de Silvia Morales, i una pilota recuperada a Ana Cruz que acaba amb personal, transformant un dels dos tirs, deixen el definitiu 69-63 a 38’9’’ , amb el que s’arribarà a la fi del partit.