divendres, 17 d’abril del 2009

EL JUVENIL TÉ QUE GUANYAR,
PER EVITAR TENIR QUE FER CÀLCULS

Foto d'arxiu.


Aquest diumenge a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol, el seu equip Juvenil A, es juga davant els balears de la SD La Salle, a partir de les 12:00 hores, la seva classificació per la disputa de la Copa del Rei, així com les possibilitats per ser finalment subcampió de lliga.

El primer objectiu passa per un triomf davant els mallorquins en aquesta darrera jornada. El subcampionat, malgrat un necessari triomf, només s’assoliria, si ve acompanyat d’una ensopegada del RCD Mallorca en el seu desplaçament a Santa Coloma de Gramanet, ja que la distància que separa ambdós conjunts és de dos punts, i el gol-average és favorable als de Ramon Guerrero.

Els balears venen de vèncer en els dos darrers encontres (2-3 a la Damm i 1-0 al San Francisco), fet que els ha permès sortir de la zona de descens, al menys fins la disputa del darrer encontre.


Opcions per la Salle d'edulir el descens

La Salle assoleix la permanència si guanya, si empata i Ferriolense no venç, o en cas de perdre a Sadrià, sempre que també ho faci el Ferriolense a L’Hospitalet. Hi ha un últim cas, que afavoriria al CF Badalona, i condemnaria als dos conjunts balears, en cas que ambdós perdin: Una suma de 9 gols en el gol-average que sortís de la suma d’un triomf del Badalona a Girona i de la derrota de la Salle a Sadrià. Per posar un exemple, si Badalona guanya 0-3 i l’Espanyol guanya 6-0, perdent el Ferriolense, llavors els de Betulo obtindrien la permanència.

Opcions del RCDE per classificar-se per la Copa en cas que no es guanyi

En cas que els de Ramon Guerrero no s’adjudiquessin el triomf (que no és el més normal tenint en compta la diferència de potencial entre ambdós conjunts i jugant-se a casa dels espanyolistes), la classificació per la Copa dependria de tercers.
Dependria del que fes el Sporting de Gijón al grup 1, el MonteCarlo al 2 i el Málaga al 4.

Concretant, l’Espanyol té 60 punts. En cas d’empat tindria 61 punts. Sporting llavors no tindria que passar de l’empat a Pontevedra (en la part baixa, però salvat), Montecarlo perdre a Barakaldo (setè classificat), o Málaga no guanyar a Cadis (novè classificat).

En cas de derrota davant la Salle, llavors, per classificar-se per la Copa del Rei, Sporting de Gijón hauria de perdre a Pontevedra, i Málaga no guanyar davant el Cádiz CF. En aquest cas, ocuparien les posicions 15ena i 16ena de Copa, Montecarlo i Espanyol.

El partit darrer del RCD Espanyol en el present campionat de lliga a la Divisió d’Honor Juvenil serà xiulat per el col·legiat del comitè català, Francisco Cardosa Montesinos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M