diumenge, 20 de desembre del 2009

EL FILIAL ES DEIXA DOS PUNTS
DAVANT UN LOGROÑÉS QUE JUGA AMB DEU, 78'












RCD Espanyol “B”: 1 – UD Logroñés: 1

L’Espanyol “B” ha estat incapaç de guanyar un encontre que després de molt temps, se li havia posat coll avall al avançar-se en el marcador als onze minuts i cinc més tard, quedar-se l’equip rival amb un home menys. Ni així ha estat possible veure un triomf d’un equip, el filial espanyolista, que segueix oferint una imatge molt preocupant, tot i les baixes que segueix patint (en part “gràcies” a Mauricio Pochettino).

L’Espanyol que ha sortit amb Álvaro com a sorpresa en la punta de l’atac blanc-i-blau (el davanter juvenil ha passat de ser suplent amb Guerrero ha ser titular indiscutible amb el seus gols al Juvenil, i ara titular del filial), al marge de Jordi Amat, i Molina com a jugadors en edat juvenil.

L’Espanyol havia avisat amb un llançament de falta directe que bloca bé el meta Rubio. A la següent jugada de perill, una pilota passada en profunditat a Álvaro, i aquest controla i davant la sortida desesperada de Rubio, li col•loca una perfecta vaselina que acaba dins la porteria del Logroñés.

Se li posaven força bé les coses al conjunt d’Oscar Perarnau que torna a portar perill en el llançament d’un servei de falta a càrrec de Canario des de la banda dreta que obliga a treure una mà prodigiosa a Rubio enviant a còrner. A més, la segona cartolina groga a Milla, deixa amb inferioritat numèrica al conjunt de La Rioja.

L’Espanyol no ha sabut aprofitar-se de tal circumstància, i acabar de rematar al conjunt visitant, que tot i jugar amb deu ha dominat amples fases d’aquest primer període el joc al mig del camp.

L’Espanyol B ha gaudit d’una ocasió del defensor Amat rematant molt forçat un servei de falta centrada per Canario, que ha acabat blocant el porter visitant.

El Logroñés, mitjançant Cervero, ha empatat el matx al minut 31 en la primera jugada de perill dels de La Rioja. Masses facilitats a un conjunt de molt ofici com el que avui ens ha visitat. L’Espanyol s’ha intentat refer del contratemps, i ho ha provat amb dos llançaments de Manu Molina, sortint fora el primer a l’esquerra de Rubio, i sent interceptat el segon per un defensor.

En el segon temps, el més destacable ha estat el canvi d’actitud del col•legiat que com si tingués quelcom que penedir-se de la seva actuació (perfecta) del primer període, ha escombrat clarament cap el conjunt visitant en diferents accions, i una d’elles molt clara, quan Javi López al minut 50 s’interna dins l’àrea de càstig i es clarament derribat dins d’ella, però al exagerar-ne un pèl la caiguda, el col•legiat ha assenyalat falta del propi exterior andalús per fingir penal i li ha mostrat cartolina groga davant la esbroncada del respectable.

Javi López, bastant incisiu per la banda dreta (Lucas ha estat molt més apagat), ha portat perill en altre acció calcada de l’anterior, resolta amb un dribling sobre el defensor i un xut rebutjat pel porter.

La gran ocasió ha estat de nou per Álvaro, que després de superar al meta, veu com el seu feble remat es tret per Raul Torres sota pals abans que s’acabés introduint dins la porteria.

El Logroñés tindrà una bona oportunitat en el llançament d’un servei de falta a càrrec de Condesso, amb la resposta de Víctor Ibáñez que rebutja.
Cinc minuts després reapareix Luismi en Sadrià en lloc de Lucas. El propi Luismi després de deixar enrera a dos contraris provarà fortuna amb un xut que s’acaba menjant el meta que li rebota i se li’n va fora, sense que el còrner sigui concedit per l’àrbitre.

Un contracop blanc-i-blau es mal finalitzat per Álvaro amb un xut molt fluix, al veure’s sol sense que cap altre company s’hagi incorporat a la jugada per passar-li la bola. Perarnau dona entrada a Enric en busca del gol clàssic d’oportunisme, o per alt, però aquest no arriba en el transcórrer del pas dels minuts, inexorables.

Serà no obstant, Enric, qui gaudirà d’una bona ocasió però la seva rematada forçada serà de nou treta per Raul Torres metre i mig abans d’arribar a la línia de gol. Son els minuts en que l’Espanyol B si que ha sabut tancar al seu contrari i assetjar la porteria rival. En una nova acció per la dreta, Javi López ha arribat fins línia de fons però la seva centrada molt tancada ha estat blocada pel porter anticipant-se en el primer pal a la possible rematada d’Enric.

Encara podia haver donat l’ensurt l’equip visitant quan un llançament de Iñaki, ha estat rebutjat amb una gran intervenció per Víctor Ibáñez a còrner. La darrera jugada, una centrada de Javi López, i Raul Torres tot un segur en la cobertura visitant s’anticipa a Álvaro Vázquez.

Al final, repartiment de punts, i sensació de frustració per part de l’afició espanyolista que comprova com l’equip s’ha deixat dos punts davant un equip, el riojà que sigui per jugar amb deu, ha donat una imatge mediocre -molt dur i amb ofici, això sí- , i malgrat aquesta consideració, el conjunt espanyolista ha estat incapaç de vèncer, tot i merèixer-ho per joc i ocasions.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”; Víctor, Aitor, Tito, Amat, Oscar Reyes, Molina, Javi López, Canario, Álvaro, Max i Lucas.
Substitucions: Luismi per Lucas, m. 65; Enric per Max, m. 76;

UD Logroñés: Rubio, Izquierdo, Gibanel, Borrel, Cervero, Arpón, Raul Torres, Condesso, Ariño, Milla i Popo.
Substitucions; Iñaki per Popo, m. 24; Gaspar per Arpón, m. 61; Osado por Borrel, m. 75;

Àrbitre: Vicente Pintado Calvo, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Julio Alberto Perea i Emilio Luis López. Ha mostrat cartolines grogues a Milla (m.8 i m.16), José, m. 12, Álvaro, m. 18, Borrel, m.23, Ariño, m. 42, Max, m. 44, JAvi López, m. 50, Iñaki, m. 69, Gibanel, m. 78, Jordi Amat, m. 80.

Gols: 1-0: Álvaro Vázquez, m. 11; 1-1: Cervero,m. 31.

Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit avançat a la jornada 18ena. de lliga en Segona Divisió “B”. Temperatura freda. Segona part jugada amb il•luminació artificial. Ramon Condal com a màxim exponent del Consell d’Administració del RCDE, present en la llotja.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M