diumenge, 20 de desembre del 2009

L'ESPANYOL GUANYA
I CONVENÇ A LA SEVA AFICIÓ (2-0)











RCD Espanyol: 2 – UD Almería: 0

Ressusciten
El RCD Espanyol ha tornat a guanyar un encontre de lliga després de la seva darrera victòria davant el CD Tenerifé. Cinc derrotes consecutives i dos empats (més dos encontres de Copa davant el Getafe) sense conèixer el triomf. Per cloure aquest 2009 agitat i ple d’emocions, de patiments i marcat per la tragèdia, els jugadors de Pochettino han realitzat el partit més complert del que portem de temporada amb un bon joc – amb Javi Márquez “el proscrit” com a protagonista principal – amb solidesa al darrera i amb els mateixos dubtes davant on s’ha malbaratat masses ocasions clares de gol que segueixen sense entrar.

Per fi, Mauricio Pochettino ha posat a un dels pocs organitzadors que té aquesta plantilla. Javi Márquez que es va reivindicar en el segon temps al Camp Nou, no ha defraudat i al marge del gol aconseguit –que obria les portes del triomf- ha completat un gran encontre movent l’equip amb solvència i criteri. La pedrera demana pas a crits; també Víctor Ruiz (com ja va demostrar l’anterior jornada) ha realitzat un destacable encontre (l’únic errada en la primera jugada del partit), i per acabar-ho d’arrodonir, el segon gol que sentenciava el matx ha tingut la signatura de Ferran Coromines, altre jugador sorgit de la pedrera.

Malgrat tot, ha costat força…
Per que la primera ocasió ha estat pels visitants amb un xut creuat de Soriano que Kameni rebutjar. Potser aquesta jugada de haver tingut altre desenllaç l’encontre hauria pogut anar d’altre manera ben diferent. Però com no ha estat així, centrem-nos en el que sí ha succeït.

I el que ha succeït és que de seguida s’ha vist un Espanyol molt més sòlid, jugant amb més criteri, malgrat de nou la manca d’encert en els metres finals marcava el partit. Una primera centrada de Callejón s’ha passejat sense que ni Verdú ni Alonso arribessin a rematar.

Luis García ha col·locat varis centres, però sense aconseguir el seu objectiu. Santi ha tallat un d’ells evitant la rematada dels espanyolistes. Javi Márquez ha donat l’avís, en una jugada que ha controlat, ha retallat i ha xutat des de fora de l’àrea, sortint el tret per sobre lleugerament del travesser.

S’ha demanat penal en una combinació entre Verdú i Alonso, quan aquest darrer ha estat entrat i ha caigut. Clos Gómez no n’ha volgut saber res. El partit era obert i l’Almería no es tancava gens, i buscava també la porta espanyolista ben coberta per un Kameni molt segur en un partit d'anada i tornada .

Callejon segueix negat
Una excel·lent jugada de l’atac perico al 27’, ha acabat amb una passada en profunditat a Luis que des de línia de fons ha centrat i amb tot a favor, José Callejón remata a trencar amb la mala fortuna que la rematada s’estavella a la cama del porter que es troba la bola quan ja estava totalment venut. Increïble lo d’aquest noi, però cert.

L’Espanyol s’imposava ja al mig del camp i fruït del major control arribaven les ocasions: Una centrada de Verdú talla M. Barni, la bola rebota en Michel i a punt és de donar un ensurt a Diego Aleves ben col·locat.

Roncaglia ha tornat a veure altre cartolina quan s’escapava el jugador visitant i abans que es fiqués dins l’àrea, i en accions posteriors sense gaire necessitat ha tornat a posar a prova els nervis de l’afició jugant-se una segona en infraccions sense cap tipus de necessitat en la seva situació. Amb tot, ha fet també un bon encontre, però ha de millorar més i jugar amb més intel·ligència i menys impulsivament.

Soriano ha pogut marcar en el lliure directe d’aquesta falta mencionada, però Kameni ha respost amb una gran intervenció enviant per sobre de la porteria un llançament enverinat que buscava clarament l’escaire.

Mentre, l’Espanyol es tornava a perdre amb centrades des de la dreta sense sentit d’un Luis participatiu i lluitador però poc encertat. Als 38’, una jugada de Verdú en profunditat a l’espai a Ivan Alonso que dribla al porter i sense angle per xutar deixa enrera a Verdú que tot sol increïblement envia a la quinta forca l’esfèrica. Sembla mentida el que costa a aquests jugadors marcar un gol !. Callejón xuta alt quan podia passar a Ivan o a Luis.

Javi Marquez per fi trenca el malefici, i marca
Una gran jugada entre Verdú i Luis, acaba amb la centrada de Verdú i de primera Javi Márquez envia al fons de la porteria en el darrer minut del primer temps.

El segon temps ha començat amb un centre molt tancat de Cisma que rebutja Kameni anticipant-se a un possible remat. A la porta contraria, Diego Alves s’anticipa a Ivan Alonso després d’una paret amb Verdú.

Javi Márquez ha ofert un variat repertori i al minut 56, una gran passada en profunditat a Ivan Alonso que davant la sortida de Diego Alves, li ha enviat una vaselina per sobre que ha estat rebutjada per un defensor quan portava camí al gol.

Pochettino dona entrada a Coro que en la primera ocasió no n’està gaire afortunat en un contracop. Pareja envia als núvols quan un centre passat li cau totalment lliure de marca.
L’Espanyol no està gaire encertat en els contracops quan pot decidir l’encontre.

Al travesser, Verdú
Una gran jugada de tot l’atac espanyolista ha acabat amb rematada de Verdú al travesser i el xut posterior de Callejón en la mateixa jugada, acaba a còrner.

Coro sentència
Una pilota recuperada per Javi Márquez, controla i mira, i xuta un tret potent que Diego Alves no pot aturar, i Coro molt atent envia la pilota al fons de la porteria. Eufòria a la grada que veia per fi guanyar l’equip després de dos mesos sense fer-ho.

L’Almería hagués pogut escurçar distàncies en el marcador, si Chico hagués tingut més fortuna en un remat que s’ha estavellat a la cama de Roncaglia. Amb una centrada d’Ortiz és blocada per Kameni mentre el temps poc a poc s’ anava exhaurint.

El col·legiat ha afegit sis llargs minuts degut al temps que s’havia perdut prèviament per atendre al camerunès Carlos Kameni en una acció que ha resultat contusionat amb una topada amb un davanter visitant al rebutjar de punys.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (8); Roncaglia (5), Nico Pareja (6), Víctor Ruiz (8), Chica (6), Moisés (7), Javi Márquez (9), Verdú (7), Luis García (6), Callejón (5), i Ivan Alonso (7).
Substitucions: Coro (6) per Luis, m. 58; Ben Sahar (s.q.) per Verdú i Baena (s.q.) per Callejón, m. 86.

UD Almería: Diego Alves, Chico, Kalu Uche, Cisma, Piatti, Michel, Ortiz P., Santi Acasiete, M. Barni, Soriano i Bernadello.
Substitucions: Goitón per Berdanello, m. 65; Nieto per Cisma, m. 79, Ortiz B. per Piatti, m. 79.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comité territorial aragonès. Ha mostrat cartolines a Roncaglia, m. 32, Piatti, m. 44, Luis García, m. 45, Cisma, m. 45, Soriano, m. 60, Ivan Alonso, m. 90.

Gols: 1-0: Javi Márquez, m. 45; 2-0: Coro, m. 80.

Incidències: 22.275 espectadors s’han donat cita al Estadi de Cornellà-El Prat per presenciar el darrer encontre del 2009 al feu espanyolista. En els prolegòmens de l’encontre s’ha desplegat una pancarta en referència a la candidatura de Tarragona als Jocs de la Mediterrània.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més enllà del triomf em quedo amb la millora global de la imatge que va oferir l'equip, on destaquen la gran actuació de Javi Márquez, en particular, i de Verdú; sense oblidar la seguretat de Victor Ruiz i la gran aturada de Kameni amb el marcador empatat a zero. Aviam si aquesta necessària victòria i millora en el joc rellança l'equip vers fites més importants que sortir del darrere.
Ara només falta recuperar Marqués i que l'entrenador confiï d'una vegada per totes amb Ben Sahar i Nakamura.
SERRALLONGA

Anònim ha dit...

HOLA AMICS-GUES:
FELICITATS A L'ESPANYOL, QUE AMB AQUESTA VICTÒRIA, VA DEMOSTRAR QUE S'HACAVA LA MALA RATXA, I ARA NOMÉS PUJARA I GUANYARÀ MOLTS PARTITS.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M