dilluns, 21 de desembre del 2009

L'ESPANYOL VENÇ AL BARCELONA
EN EL DERBI DE LA SUPERLLIGA (1-2).

L'equip perico torna a ser una autèntica pinya. Que duri...



FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol: 2

(Ciutat Esp. Gamper, Camp novè, Sant Joan Despí: Josep Maria)

Trenquen la ratxa dels darrers derbis, i acaben líders
El conjunt d’Oscar Aja ha vençut en el derbi femení de la Superlliga de futbol al imposar-se per 1-2 en la Ciutat Esportiva Joan Gamper en Sant Joan Despí, en encontre disputat aquest migdia. Ambdós conjunts estaven ja matemàticament classificats i tan sols es jugaven – i no es poc- la primera posició de grup i deixar clar qui mana al futbol femení català després de varis encontres en el que la igualtat ha estat el signe predominant entre blaugranes i blanc-i-blaves.

L’Espanyol ha sortit a controlar i anar pel triomf des del primer minut del derbi. Amb ganes de revenja per l’empat blaugrana en Sadrià i per la manera que aquest es va produir, el conjunt espanyolista ha sortit molt endollat a l’encontre.

Les primeres accions visitants perilloses, una obertura de Conti a la dreta, per que la centrada de Kenty acabi a les mans de Rafols. Míriam ho prova amb un xut creuat. L’Espanyol pressiona amb línies avançades i porta el control del joc davant un Barça que acostuma a jugar molt bé al contracop ben resguardat darrera. Una jugada de Sara Mérida (titular també ahir), a Vero, i la gallega que va fer un gran encontre es marxa de fins a tres adversaris xutant creuat i blocant la internacional Laura Ràfols.

El domini espanyolista en aquesta fase de l’encontre era total i tan sols una acció en la que Mariajo s’ha de llençar als peus de Marta Cubí per evitar-ne mals majors.

Lara, marca. Premi per la jugadora perica
Si algú li feia il•lusió marcar el gol que obrís el triomf en Can Barça, aquesta és sense dubtes Lara Rabal. La jugadora que més temporades porta al RCD Espanyol, ahir va jugar al centre de l’eix de la defensa amb Marta Torrejón, ja que Ane continua lesionada (present també veient l’encontre).
Era un servei de cantonada a la mitja hora de joc, quan al segon pal en jugada d’estratègia, remata de cap al fons de la porteria blaugrana.

L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador i dominava un encontre en el que tot se li posava a favor per trencar el malastruc d’empats i derrotes darreres davant el conjunt barcelonista.

Vero que portava de cap a la defensa local, es marxa per l’esquerra i la seva centrada molt tancada és treta per una defensora anticipant-se a un possible remat.

El Barcelona mitjançant Elba Unzúe ho prova, però el seu xut surt alt molt desviat per sobre la porteria de la sabadellenca Mariajo.
L’Espanyol sembla que aixeca un pèl el peu de l’accelerador i el FC Barcelona vol refer-se del cop estirant-se quelcom. Però serà un miratge, ja que l’Espanyol no està per histories i buscarà el segon per sentenciar el partit tan aviat com li sigui possible. Així, una gran jugada de Míriam amb un slalon que es marxa de quantes jugadores li surten al pas, fa la paret amb Conti, però en darrera instància s’avança perfectament Laura Ràfols fent-se amb la bola.

Golás de Pamela Conti
La golejadora italiana del RCD Espanyol deixar de nou constància de la seva categoria al col•locar a l’escaire un llunyà llançament superant l’estirada inútil de la meta barcelonista. Era el 0-2 i la dinàmica del encontre era clarament favorable a les d’Oscar Aja.

Kenty, (que ja tenia una targeta), comet una falta que es llençada per la ex espanyolista Vicky Losada, molt per damunt de la porteria de Mariajo. En el darrer minut del primer temps serà altre ex, Noemí Rubio qui també llençarà un lliure directe per sobre el travesser. Entre mig d’ambdues accions, l’Espanyol dominarà amplament la situació.

Canvi de decoració del partit
El FC Barcelona surt disposat a canviar la dinàmica del joc i estirar línies davant un Espanyol que amb l’avantatge de dos gols surt a veure-les venir. El domini durant els primers vint minuts del segon període serà total del conjunt barcelonista, davant un Espanyol ben posicionat defensivament, però incapaç de sortir amb la bola controlada i de trenar cap jugada al contracop al mostrar-se molt imprecís en les passades i molt conservador.

El Barcelona arribarà lògicament amb més perill que en el primer temps on no va existir en atac. Així, un servei de cantonada executat per Noemí, és rematat per Elba portant perill a la integritat del marc defensat per Mariajo.

L’ocasió més clara, un llançament de la internacional Melanie Serrano que obliga a treure amb la punta dels dits a Mariajo enviant a còrner quan la bola portava el camí directe del fons de la porteria.

Oscar Aja molt emprenyat, mou fitxa i fa sortir a Corredera i Mery per intentar donar més frescor entre línies i canviar la decoració del segon temps, clarament local.
Laura Ràfols ha de emprar-se a fons en una acció embolicada davant Mery que estava a punt d’endur-se la pilota amb el cap davant la meta blaugrana.

Cubí, com no podia ser d’altre manera...
La davantera igualadina envia al fons de la porteria espanyolista una rematada tornant a col•locar al Barcelona en l’encontre. La jugada havia nascut d’una passada a l’espai a Melanie Serrano, anticipant-se -abans que rematés- una jugadora espanyolista ficant la bota, però la bola es marxar a l’esquerra on Marta Cubí no perdonar davant la portera espanyolista.

Amb aquest gol, l’Espanyol es posa de nou les piles, conscient que se li pot escapar l’encontre si continua per la mateixa línia, i mica a mica anirà controlant la situació per acabar dominant el joc altre cop, davant un Barcelona que mica a mica paga també l’esforç.

Sara Monforte substitueix a una Olga Moreno amb cartolina, i per part blaugrana, Karol Férez altre ex del filial blanc-i-blau també havia sortit moments abans. Vero Boquete torna pels seus propis furs i deixa constància de la seva classe en una excel•lent passada en profunditat per Mery que arriba abans Laura Ràfols sortint amb el peu.

El Barça dona l’ensurt amb una centrada des de l’esquerra i remat de cap de Marta Cubí, aquest cop desviat a l’esquerra de Mariajo. Serà la darrera ocasió de perill local, ja que els darrers minuts seran blanc-i-blaus.

Vero es marxa de dos rivals, passa en profunditat a Corredera però el seu xut es rebutjat per Anie, quan Mery estava sola esperant una possible passada de l’exterior espanyolista.

Al final, triomf a Can Barça, i liderat d’aquesta primera i estrafolària primera fase. La lliga, l’autèntica encara no ha començat. Res de guanyat, ni de perdut. Rayo, Espanyol, i Athletic semblen un pas per sobre imposant-se en les tres lliguetes. Ara comença l’espectacle veritable. I lògicament, hi hauran dos derbis més...



Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Laura Ràfols, Laura, Marta Unzúe, Ani Escribano, Rocío, Alicia Fuentes, Elba Unzúe, Noemí, Marta Cubí, Vicky i Melanie Serrano.
Substitucions: Carol Férez per Alicia, m. 59; Silvia Doblado per Elba Unzúe, m. 59; Marta “Lilo” per Melanie, m. 78; Clara Villanueva per Rocío López, m. 87.


RCD Espanyol: Mariajo; Kenti, Lara, Marta Torrejón, Chola; Meseguer, Míriam; Joana, Sara Mérida, Vero; i Pamela Conti
Substitucions: Joana per Marta Corredera, m. 69; Mery per Sara Mérida, m. 69; Sara Monforte per Chola, m. 77; Raquel Corral per Pamela Conti, m. 89.

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez, del comitè territorial català. Sense problemes en un encontre fàcil de xiular. Amb tot va ser molt protestat pels seguidors espanyolistes molt sensibilitzats amb el tema arbitral després de les darreres experiències patides. Va mostrar cartolines grogues a Kenty, m. 26, Chola, m. 59, Ani, m. 65, Conti, m.81, Vicky, m. 87, Noemí, m. 92.

Gols: 0-1: Lara Rabal, m. 30; 0-2: Pamela Conti, m. 41; 1-2: Marta Cubí, m. 75.

Incidències: Ciutat Esportiva Joan Gamper. Camp novè. Mati assolellat amb temperatura molt freda esmorteïda per l’acció solar. Presència majoritària de seguidors espanyolistes en les escasses grades del lloc triat per disputar l’encontre (entre ells a la lateral “Chavaleo Crew” i “Fúria Perica” . Josep Ramió com a màxim representant de l’expedició espanyolista. L'empat ja afavoria a l'Espanyol, per fer-se amb la primera posició de grup.

El partit tenia que ser retransmès en diferit per CANAL 33. La versió oficial, que motius tècnics ho han impedit. Ens agradaria saber en que consisteixen i si son degut a l’escenari poc apropiat, ens preguntem el per què de fer-ho en aquest terreny de joc (Camp 9) en comptes d’altres (7è) que s’han disputat altres ocasions. Ja que a Sadrià, quan es televisa, el RCDE sempre dona les màximes facilitats, jugant al Camp 1. De totes maneres, la direcció de programació s’ha cobert de glòria escollint el partit que ha substituït al partit en qüestió. Que té a veure una final de Champions amb un derbi femení?. Deixem la pregunta a l’aire.




.SUPERLLIGA, GRUP "A" PTS PJPG PE PP GFGC
1

ATHLETIC CLUB

331410314513
2

PRAINSA TR. ALCAINE

32141022366
3

REAL SOCIEDAD

30149324214
4

S.D. LAGUNAK

22136432613
5

OVIEDO MODERNO

20146261822
6

U.D. LAS PALMAS

10133191735
7

EIBAR SAD

7142111951
8

REAL VALLADOLID

2140212544


.SUPERLLIGA GRUP "B" PTS PJPG PE PP GFGC
1

R.C.D. ESPANYOL

2912921508
2

F.C. BARCELONA

2612822267
3

U.D. LEVANTE

24127322111
4

EUROMAT UE L'ESTARTIT

17125252613
5

U.D. COLLERENSE

15124351620
6

VALENCIA C.F.

8122281632
7

GIMNÀSTIC TARRAGONA

0120012468


SUPERLLIGA GRUP "C"PTS PJPG PE PP GFGC
1

RAYO VALLECANO

34121110655
2

ATLÉTICO MADRID FÉM.

24127323316
3

SPORTING HUELVA

21127053223
4

A.D. TORREJÓN CF

18126062521
5

SEVILLA FC

14124261827
6

ATLÉTICO MÁLAGA

812228846
7

REAL JAEN

31210111356

Els equips amb fons de color verd, jugaran la fase pel títol en la que els dos clubs que quedin en primera i segona posició s'acabaran disputant el títol de Superlliga en una eliminatòria a doble partit.

La resta d'equips participaran en dues lliguetes en el que els tres primers de cada grup tindran el premi de disputar la primera eliminatòria de la Copa de la Reina juntament amb els sis de la fase del títol que quedin entre els llocs tercer i vuitè.

3 comentaris:

gausfred ha dit...

jo responc a la seva pregunta. la retransmissió de la final de la champions femenina hauria sigut un éxit.

Josep Maria ha dit...

Potser no hauriem d'anar tant lluny... La final de la Copa de la Reina a La Romareda... que millor per substituir un partit de futbol femení per altre...
Parlem d'un mitjà públic pagat amb els diners de tots els catalans. No nomès pels del club més important. A més, quantes vegades suposso ja s'haurà donat aquest encontre per important que aixi sigut?...
Es clar si nomès es busca l'èxit d'audiència com a principal reclam... Malament. Llavors ja que no en donin cap encontre de futbol femení i donin cada dia només Barça i Barça i Barça. Inclòs poden suprimir tots els programes (cinema, concursos, telenoticies,etc. i només donar Barça...segur que pujarà molt les audiències).
Salutacions.

Anònim ha dit...

Por que crearon el canal Barça si ya tenian uno??? Felicidades por la gran victoria. pinta bien.
Juan P.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M