diumenge, 13 de desembre del 2009

EL JUVENIL "A" DERROTA AL BARÇA
EN UN GRAN ENCONTRE (3-1)
















RCD Espanyol: 3 – FC Barcelona: 1

Més líders
El Juvenil “A” del RCD Espanyol s’ha adjudicat amb tot mereixement, el derbi de la Divisió d’Honor Juvenil celebrat aquest migdia a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Els espanyolistes distancien al màxim rival a tres punts (i amb un partit menys disputat) i agafen també avantatge respecte al tercer classificat, el Cornellà que no ha passat de l’empat en el seu desplaçament a Ciutadella.

Feia molt de temps que l’Espanyol no guanyava un derbi al FC Barcelona en futbol base (si exceptuem el Juvenil B la temporada passada quan ja estava tot donat i beneit amb més de vint punts de diferència en la classificació). Molt de temps.

I avui ho han aconseguit els jugadors del Juvenil fent un gran encontre amb una mitja hora de cinema en el que les ocasions que han disposat els espanyolistes haguessin pogut permetre aconseguir un resultat molt més ample.

L’equip patia la baixa de darrera hora d’Edgar Badía (Dinu es lesionava i el meta del juvenil s’integrava en la convocatòria del filial pel partit davant el Sabadell). En el seu lloc un Michel Plazas que ha anat de menys a més, tot i que ha estat molt insegur a l’hora de blocar.

Clars dominadors
L’Espanyol ha començat molt fort (els visitants han trigat set minuts en creuar mig camp i arribar a línia de tres quarts). Ja al minut dos, una acció ha estat invalidada per fora de joc de Dani Nieto acabant la bola dins la porteria després de sentir-se el xiulet del col•legiat.

Una penetració de Tello ha acabat amb un xut als peus del meta Alex que ha salvat al Barcelona del primer gol, acabant la jugada Caballé amb un xut posterior que s’ha estavellat en un defensor. El domini espanyolista era total. Un canvi de joc de Jordi Amat a Tello a l’esquerra ha originat una excepcional jugada del extrem espanyolista que es desfà del seu marcador i xuta creuat passejant-se l’esfèrica per tota l’àrea petita, acabant a l’altre banda a peus de Dani Nieto que enrera ha deixat a Juli que ha rematat molt alt.
Per part, blaugrana un xut de Martí, sense problemes per Michel al quart d’hora de joc.


Chuli avança als locals.
Als setze minuts, Chuli s’ha fet amb una pilota fora de l’àrea i ha aconseguit un llançament amb paràbola que s’ha allotjat a l’escaire dreta de la porteria blaugrana. Un gran gol.

L’Espanyol ja manava al camp i al marcador. Dani Nieto erra davant porta el que podia haver estat el segon gol, després d’un rebuig curt del porter Alex. També Chuli tindrà ocasió per marcar de nou, després d’una mitja volta amb un potent tret a trencar que
treu el porter barcelonista. Als 24’ el primer xut perillós dels visitants mitjançant Cuenca se’n va a l’esquerra de Michel.

Els puntes espanyolistes han portat de bòlid a la defensa barcelonista però no han estat excessivament encertats cara a porta, errant molt clares ocasions. El meta Alex s’ha hagut d’emprar a fons, sortint amb el peu de l’àrea davant Nieto, o blocant junt al primer pal una centrada de Tello que s’havia marxat superant Terrón. Una centrada d’Álvaro s’ha passejat a centímetres de Chuli sense que aquest hagi pogut connectar amb la bola dins l’àrea petita. S. Gómez ha salvat al Barcelona ficant en el darrer moment la bota quan Chuli anava a afusellar a Alex rematant una centrada des de la dreta.
El partit era un monòleg espanyolista, amb una total superioritat dels de Ramon Guerrero.


Ocasions, segon gol, i gerro d'aigua freda en l'afegit del primer temps
Tello ha errat clamorosament davant porta, quan ha penetrat, s’ha quedat tot sol i li remata amb tot a favor als peus del porter. Finalment, producte d’una excel•lent jugada de Tello, Álvaro Vázquez de primera ha rematat al fons de la porteria la centrada, aconseguint el segon gol espanyolista.

Però quan l’eufòria sobrevolava Sadrià, una polèmica falta molt dubtosa ha estat llençada per Martí, i davant l’erràtica col•locació de la tanca i el poc encert de Michel, s’ha acabat allotjant la bola dins la porteria espanyolista a la dreta del porter murcià. El Barcelona sense fer res havia deixat l’avantatge del conjunt perico en mínims i quedava tot un segon temps per davant.


Domini barcelonista en el segon període
Guerrero ha donat entrada a Alex per un Chuli lesionat. El Barcelona ha dominat més en aquesta primera part del segon període. Ha arribat a zona de tres quarts amb molta més facilitat davant un Espanyol que semblava anava perdent gas amb el pas dels minuts, i ha xutat varies vegades davant un Michel bastant insegur (el xut més perillós d’Espinosa, ha sortit a l’esquerra, fora).

En un contracop, ha estat Tello qui ha donat una bona passada en profunditat a Nieto, però s’ha avançat per molt poc el meta davant el davanter balear. Al quart d’hora, de nou Tello en profunditat a Alex que en l’u contra u, xuta al cos del porter i el rebot acaba sent cedit per un defensor al meta davant els ulls de Gustavo Rebollo que no xiula cessió.

Dues ocasions espanyolistes abans del tercer: Un xut de Caballé fora a la dreta, i una molt clara ocasió al 65’, en un servei de falta que acaba sent rebutjat en curt pel meta culé, Vega no pot fer-se amb el rebot, i totalment sol Dani Nieto a quatre metres de la línia de gol remata a plaer, interceptant Bartra quan ja semblava cantar-se el gol.

Anteriorment, el Barça havia tingut una ocasió d’empatar l’encontre amb un llançament que Michel envia a còrner per sobre el travesser, lluint-se ara sí.


Alvaro Vázquez sentència
Quan la situació semblava empitjorar fins a oferir-nos un partit d’aquells de patiment fins el final, l’Espanyol ha sentenciat el matx amb una rematada acrobàtica de xilena que ha acabat al fons de la porteria.

El Barça ha intentat amb jugada de Carmona que ha obert a l’espai a Jonathan que ha rematat sorprendre a Michel que se li ha tornat a escapar la bola, fent-se amb l’esfèrica sobre la mateixa línia de gol. En altre acció blaugrana, el rebuig curt de Michel ha estat mal aprofitat per Cuenca que ha remata fora. La darrera acció visitant, una centrada i posterior remat de cap de Jonathan que ha obligat a llençar-se a Michel a la seva esquerra amb reflexes i una mica de fortuna, rebutjant a còrner.

Alex, el davanter espanyolista, ha tingut la darrera ocasió de gol encarant a l’altre Alex, però li ha creuat la pilota sortint desviada fallant una nova clara ocasió de gol. En els darrers minuts amb tot decidit, només de destacable, la segona cartolina de Jordi Amat, que deixa els darrers minuts al conjunt de Guerrero amb un home menys i que serà baixa pel proper encontre a la Via Férrea davant un sempre perillós Cornellà.

El públic espanyolista ha acomiadat amb una ovació als seus pel gran encontre realitzat, i pel bon futbol de qualitat, en moltes fases del partit. Només el desencert cara a porta ha privat al conjunt perico d’un resultat molt més elevat.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Michel; Pere, Álvaro Vega, Jordi Amat, Víctor Álvarez; Juli, Caballé, Tello, Dani Nieto; Álvaro Vázquez i Chuli.
Substitucions: Alex per Chuli, m. 46; Pau per Álvaro, m. 74; Blanchart per Pere, m. 85; Albert Mozó per Tello, m. 87.

FC Barcelona: Alex, Dalmau, S. Gómez, Bartra, Terrón, O. Romeu, Isaac Cuenca, Martí, Roberto, Rafa i Espinosa.
Substitucions: Carmona per Rafa, m. 46; Jonathan per Espinosa, m. 66.

Àrbitre: Gustavo López Rebollo del comitè territorial català. Molt protestat per un públic molt sensibilitzat amb el tema arbitral com a conseqüència del partit d’ahir vespre. No ha tingut una bona actuació i s’ha complicat la vida sense necessitat en un encontre que no hi hagut jugades polèmiques. Ha mostrat cartolines grogues a Jordi Amat, m. 31 i 89, Juli, m. 41, a Ramon Guerrero, m. 42, Cuenca, m. 81,i Terrón, m. 87.

Gols: 1-0: Chuli, m. 16; 2-0: Álvaro Vázquez, m. 43; 2-1: Martí, m. 45; 3-1: Álvaro Vázquez, m. 66.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià, camp principal. Encontre de la màxima de la Divisió d’Honor de Juvenils. En la llotja, els consellers Ramon Condal, Josep Ma. Borrell, i Coco Bertomeu, així com el director tècnic esportiu, Ramon Planes. Cel molt ennuvolat, algunes gotes mal comptades, i al final, el líquid element no ha fet acte de presència.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

He encontrado esta noticia en la página del Barça. Si es verdad me parece una metedura de pata del Español. Hay alguno que no sabe hacer su trabajo, pudiendo por ello perjudicar al Club.

"Renuncia a una impugnación por alineación indebida.

El Barça podría haber impugnado el partido de Liga de la División de Honor Juvenil que jugó en el campo del Espanyol por alineación indebida de Mozo.


Albert Mozo, jugador del Juvenil A del Espanyol, vio en el campo de la Damm en la jornada 12 la quinta tarjeta amarilla de la temporada.
La jornada sigüiente se disputó el pasado martes, 8 de diciembre, contra la Penya Ciutadella. El Comité de Competición de la Federación Catalana no se reunió hasta el jueves 10 de diciembre, día en que Mozo fue sancionado con un partido.
Albert Mozo, a pesar de esta sanción, jugó el domingo 13 de diciembre contra el Espanyol desde el minuto 91, tras sustituir a Cristian Tello.

El Barça, a pesar de considerar que se produjo la alineación indebida, ha renunciado a impugnar el partido.

Las razones de la renuncia

La alineación de Mozo en los últimos minutos del partido podría haber provocado la impugnación de un partido que el Espanyol había ganado en el campo (3-1). A pesar de valorar esta medida, el club ha decidido renunciar a ella porqué entiende que la competición juvenil forma parte del fútbol base y, en estas edades, la formación está por encima de la competición. Los responsables técnicos y directivos del fútbol base azulgrana consideran que los partidos se ganan en los terrenos de juego y, aunque están convencidos de que tienen todo el derecho a impugnar el partido, no lo hará por priorizar los valores deportivos y formativos por encima de los competitivos ."

Josep Maria ha dit...

En efecto. Gracias por pegar el comunicado oficial del FC BArcelona. Me ahorro el desagradable trabajo de hacerlo por mi mismo.

Ayer a primeras horas de la tarde me llamó un amigo y me alertó sobre que el Barcelona había renunciado impugnar el derbi de juveniles por alineación indebida. Recordemos que ya hubo la primera jornada ante el Real Zaragoza una impugnación que fue parcialmente desestimada.

En el programa "Llobregat en Blanc i Blau" de Radio Despí, ya comenté de pasada la notícia, dando mi opinión rápida del tema, por que no me dió tiempo en el blog de hacerlo. Agradezco hayas expuesto el tema.

Alguien efectivamente no hace bien su trabajo. Estos errores (independientemente que no jugara el dia del Ciutadella, por què tenia que salir al minuto 91 con 3-1 todo resuelto?) deberían exigirse responsabilidades.

En cuanto al Barcelona, ya sería lo último que impugnara un encuentro por un par de minutos (cuando ya había "cumplido" la sanción "anticipadamente" el martes) después de todo lo que cayó en ese otro derbi que no fue precisamente elegante la manera de ganar.

Es de risa, que un equipo que gana como gana, con goles con la mano, con penaltys teatreros, con goles al minuto 115, con todo su historial de ammistías, indultos, etc., venga a ahora a dar lecciones d'ética deportiva y de fair play.

Un saludo y gracias por estar atento a la actualidad del futbol base.

Anònim ha dit...

Es una nota pel el Anonimo,perque escriure amb Ñ español, em sembla molt, molt, etc. en canvi Barça si es correcte, es una befa o que?.
Pel Josep Ma..Gràcies per entrar en la teva màquina del record, ja saps o sec,
Salut i endavant Espanyol.
Figot47

Anònim ha dit...

Ya veo que para tí es mas importante si se pone la "ñ" o la "ç" que el contenido del comentario.
Así nos va.
Un saludo

Anònim ha dit...

No hace falta que el jugador juegue para impugnar el partido

Sólo estando en la convocatoria ya se puede denunciar el acta.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M