dimarts, 19 de gener del 2010

COMUNICAT OFICIAL DEL RCDE
DAVANT LES IMPUTACIONS DE FRAU I ESTAFA AL PRESIDENT SÁNCHEZ LLIBRE

Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre un possible frau fiscal del RCD Espanyol, centralitzades contra el nostre president, Daniel Sánchez Llibre, l’exdirector general Josep Lluís Marcó i l’actual director financer, Albert Amat, el club vol aclarir a l’opinió pública l’autèntica realitat de la situació.

I.- Amb ocasió del traspàs del jugador Sergio González al Deportivo de la Coruña l’any 2001, es van meritar per part del seu representant unes comissions, el pagament de les quals es va instrumentalitzar a través de la companyia portuguesa SPST. L’esmentada operació va comptar amb l’aval dels assessors fiscals de les dues parts. Aquesta companyia ha estat utilitzada, segons sembla, en altres supòsits, per tercers.

II.- Ja l’any 2005, el RCDE va procedir espontàniament a regularitzar les anomalies tributàries en les quals l’anterior conducta hagués pogut, inconscientment, incórrer, havent estat tal regularització admesa per l’Agència Tributària el març de 2006, el que legalment determina l’absència d’infracció i l’exempció de responsabilitat.

III.- Que tals circumstàncies han estat posades de manifest davant el Jutjat Central d’Instrucció Núm.5 de l’Audiència Nacional, tant per escrit com verbalment en les declaracions prestades davant el Jutge el passat any 2009. Declaracions en què en cap moment es va atribuir als declarants cap delicte de blanqueig de capitals.

IV.- Que els Srs. Sánchez Llibre, Marcó i Amat estan a l’espera que el Jutjat resolgui la sol•licitud d’arxivament de les actuacions presentada el passat mes de novembre.

V.- Que els fets en qüestió no tenen cap relació amb la denominada “Operació Pretòria”.

VI.- Pel que fa a la nacionalització italiana del jugador Maxi Rodríguez, essent un procediment administratiu reglat, el RCD Espanyol no va abonar ni li consta que ningú hagi abonat cap quantitat per aquest concepte.

El club vol demanar disculpes als seus socis i simpatitzants per la inquietud que hagi pogut provocar aquesta notícia, i traslladar-los l’absoluta convicció de la culminació de les actuacions judicials confirmarà la inexistència de cap responsabilitat dels implicats i del mateix RCD Espanyol.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

lo que nos faltaba

Fernando J. Cansado ha dit...

Jo crec que manca una mida de veritat. Si és veritat allò que diu el comunicat s'hauria d'anar al jutjats per denunciar el diari.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M