dilluns, 18 de gener del 2010

EL FEMENÍ GOLEJA AL PRAINSA (5-1)
I ENCAPÇALA, LA CLASSIFICACIÓ

RCD Espanyol Femení “A”: 5 – Prainsa Zaragoza: 1

Davant el segon equip menys golejat de la primera fase (el Prainsa Transportes Alcaine), l’Espanyol va obtenir ahir un meritori triomf a destacar per la contundència del marcador, aconseguint cinc gols, i situant-se provisionalment líder de la Superlliga a falta del partit que el Rayo Vallecano ha de disputar a la capital biscaïna davant l’Athletic Club.

Oscar Aja va alinear a Marina Marimón, en les clàssiques rotacions que efectua a la porteria, a Sara Monforte a la banda esquerra de la defensa, cobrint la baixa de Ane a l’eix central de la cobertura espanyolista, una setmana més, Lara Rabal. La jove Sara Mérida, va tornar a sortir de titular i va contribuir en varies de les jugades que van acabar en gol. Destacar l’encontre de Pamela Conti, de Vero, i sobre tot d’una jugadora del planter perico que s’ha consolidat definitivament al carril dret de la defensa blanc-i-blava, Kenty Robles, que va aportar profunditat per la banda i va aconseguir un nou gol en el seu compte.

L’Espanyol va començar dominant l’encontre i ben aviat, al quart d’hora de joc, va obrir el marcador després que una pilota passada en curt per Sara Mérida a Pamela Conti en el cantó dret de la frontal del àrea de càstig, acabés amb un tret sec de la jugadora italiana al que res va pogué fer Pilar Velilla per evitar el primer de la matinal.

Si bé no van haver-hi moltes arribades en aquest primer terç d’encontre, (el Prainsa és un bloc molt homogeni com ha demostrat durant el campionat) si que quan es van presentar jugades d’atac, aquestes van ser autènticament de perill: Un xut de Vero va passar per sobre el travesser per molt poc.

Al minut 34, una assistència de Pamela Conti a Vero, i aquesta resol amb la seva classe davant Pilar, anotant el segon gol i deixant el matx molt coll amunt pel conjunt aragonès.
Pamela Conti va estar a punt de fer el tercer, després que tota sola, li donés temps per preparar-se el xut, creuat i ras, acabés estavellant-se a la base del pal esquer de la porteria aragonesa.

En el darrer minut de joc del primer període, una ràpida escapada per banda dreta de Kenty Robles, arriba fins l’alçada horitzontal de l’àrea per la lateral i elevant per sobra la darrera jugadora del Prainsa, assisteix a Pamela Conti que de primera remata superant per alt la sortida desesperada de Pilar, acabant l’esfèrica dins la porteria aragonesa.

El segon temps es va iniciar amb uns minuts de domini visitant, que com era lògic intentar maquillar el resultat, i gaudir d’alguna ocasió, com un llançament de falta molt tancada que treu de punys Marina evitant qualsevol possible rematada.

Però va ser un miratge l’intent aragonès. Les espanyolistes es van fer de nou amb el domini del joc, i gaudiren d’una bona ocasió en la que la rematada espanyolista es treta sota pals per una defensora. El servei de cantonada s’executa per Vero, i Lara té el quart al seu cap, però el remat es marxa per poc per sobre el travesser.

No trigaria gaire en caure, ja que una llarga jugada d’atac en la que primer Joana i després Sara Mérida no acaben de veure’s en confiança per la rematada, i la germana del jugador del Arsenal, acaba assistint davant la impossibilitat de trobar forat, a Vero, que no s’ho pensa dues vegades i deixa anar un autèntic obús que acaba colant-se per alt dins la porteria del Prainsa.

Marta Corredera substitueix Joana, i posteriorment Raquel Corral a Mérida. Serà precisament Raquel Corral protagonista de les següents accions d’atac espanyolista: Una, en la pressió a la meta visitant, és a punt d’endur-se la bola després del refús de Pilar, recordant les accions pretèrites del ara “detestat” Raul Tamudo.
La segona, en un ràpid contracop en el que progressa fins la lateral de l’àrea, s’atura davant l’oposició d’una defensora i li envia una assistència perfecta a Kenty que incorporada a l’atac en el segon pal, remata a plaer fent el cinquè gol.

Mery, havia sortit per Vero anteriorment, disposaria d’una ocasió per anotar, però el seu punt de mira no va estar gaire afinat, i el xut va sortir molt desviat.
Per la seva part el Prainsa, que havia posat a prova a Marina amb una rematada que la meta espanyolista atura en el pal curt, s’aprofitaria d’una errada de Sara Monforte, per marcar mitjançant Marieta amb un xut ras i col•locat.

Aja va donar entrada a Fors, que va disputar els primers minuts a Sadrià i inclòs va gaudir d’una ocasió després d’una centrada de Mery per la dreta, però la meta va estar més encertada que la jugadora sueca, robant-li la pilota del mateix cap de la jugadora nòrdica al intentar controlar la bola.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: Marina; Kenty, Marta Torrejón, Lara, Sara Monforte; Meseguer, Míriam; Sara Mérida, Vero, Joana, i Pamela Conti.
Substitucions: Marta Corredera per Joana, m. 56; Raquel Corral per Mérida, m. 58; Mery per Pamela Conti, m. 64; Louise Fors per Lara, m. 73.

Prainsa Zaragoza: Pilar, Almudena, Vicky, Sonia, Claudia, Laura, Ana, Mariela, Julia, Rebeca i Noelia.
Substitucions: Marieta per Almudena, m. 46; Núria per Rebeca, m. 71; Sira per Claudia, m. 73.

Gols: 1-0: Pamela Conti, m.15; 2-0: Vero, m.33; 3-0: Pamela Conti, m.45; 4-0: Vero, m.53; 5-0: Kenty, m. 72; 5-1: Marieta, m.75.

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico, comitè territorial català, delegació del Baix Llobregat. Va amonestar a Fors, m.72

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià de Besòs, camp tercer. Encontre corresponent a la segona jornada del Grup A de la segona fase de la Superlliga Femenina, en un encontre en el que la pluja va fer acte de presència en diferents fases del mateix.

CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA, Grup "A" (TÍTOL)