diumenge, 2 de maig del 2010

LES BAIXES IMPORTANTS PASSEN FACTURA
DAVANT UN VALENCIA SUPERIOR EN EL SEGON TEMPS














RCD Espanyol: 0 – Valencia CF: 2

Derrota del RCD Espanyol davant un Valencia que ha estat millor en el segon temps, i que ha sabut treure profit de les importants baixes que el conjunt de Pochettino patia. El primer temps ha estat molt disputat i l’Espanyol ha ofert una molt bona imatge. Després de la lesió de Ivan Alonso i d’errades defensives, el Valencia ha sentenciat davant un Espanyol que s’ha vingut avall moralment i que no ha pogut fer res davant l’efectivitat che.

Les baixes de jugadors importants lesionats i d’altres sancionats ha estat decisiva amb un Espanyol que bastant a fet resistint bé en el primer temps. L’equip espanyolista ha sortit amb una dupla a l’eix de la cobertura formada per Jordi Amat i Víctor Ruiz. En el doble pivot Moisés ha tingut per company en el primer temps a un no massa fi Verdú. La lateral dreta, (altre dubte després de la lesió de Chica) li ha lliurat a un Roncaglia que tot i fer un bon partit en línies generals, ha tornat a demostrar que aquest jugador no està mentalment preparat per jugar, en una acció en la que de nou s’ha jugat la targeta vermella deixant anar un cop de colze, i només la “magnanimitat” arbitral li ha eximit de veure-la de color vermell. I son ja masses vegades...

L’inici dels blanc-i-blaus ha estat fulgurant; en pocs minuts, un remat de Luis que ha acabat a còrner, una rematada de cap de Moisés ajustada, en el llançament del servei de cantonada, un xut d’Osvaldo ras que ha blocat César... L’Espanyol malgrat l’excessiva joventut i l’equip de circumstàncies que presentava, plantava cara a tot un Valencia.

La primera jugada de perill dels valencianistes ha estat propiciat per una badada de Didac (molt insegur avui dins la tònica discreta de tot l’equip) al intentar passar l’esfèrica a Kameni, i ha acabat Víctor Ruiz protegint la bola evitant mals majors.

L’Espanyol ha pogut marcar en un contracop en el que Callejón ha posat la directa però la seva centrada massa forta no ha pogut ser rematada per Osvaldo tot sol. L’Espanyol malgrat tot, ho feia bé. Luis García en jugada individual després de rebre una bona passada de Roncaglia, s’ha marxat de dos jugadors en un pam de terreny i forçat ha rematat a l’exterior de la xarxa de la porteria defensada per César.

Jordi Amat que ha jugat per primer cop de titular ha fet un gran primer temps, donant sortida a l’esfèrica des de darrera i inclòs fent diversos canvis de joc llargs com un en el que la pilota ha acabat a peus de Callejón que ha centrat rematant Ivan Alonso de cap, fluix, blocant el meta visitant.

El primer temps s’ha exhaurit sense res més digne de menció que un lliure directe executat per Luis per sobre el travesser desviat, o una pilota en profunditat a Villa que xuta un pèl forçat, blocant Kameni que es llença aturant la pilota.

El segon període s’ha capgirat tot... Per començar Ivan Alonso s’ha hagut de retirar per molèsties, i ha sortit en el seu lloc Azrack (del draft perico a Suècia, de Suècia al filial on no jugava de titular, i avui debuta amb el primer equip degut a les circumstàncies).
El jugador del Chad, ha anat de més a menys i ha acabat sent víctima de l’enfonsada general de l’equip. Massa responsabilitat per conduir la medul·lar d’un equip (a un suplent del filial), que degut entre altres coses a la seva joventut, quan rep primer un gol en contra, ho passa força malament per refer-se.

Malgrat tot, la primera gran ocasió del segon temps ha estat per l’Espanyol i podia haver variat sensiblement l’avenir del partit. Una pilota llarga, el col·legiat no indica res en la posició que arrenca José Callejón, i encarant a César, remata tant malament com sap al segon anfiteatre, en mig de la desesperació de la grada.

Encara l’Espanyol gaudiria d’altre jugada de perill, quan Callejón per banda dreta col·loca una centrada bastant passada per que Osvaldo remati de cap fora, massa creuada.
Després d’un xut fora de Fernandes, Unai Emery fa el canvi que decideix l’encontre: Dona entrada a Zigic, i un cop més serà el botxí dels espanyolistes avui amb tres dianes –dues de valides- .

Aquí s’ha acabat l’encontre: L’Espanyol ha anat perdent pistonada al mig del camp, el Valencia ha anat tancant l’Espanyol i per a mes inri en una acció a la contra en una errada defensiva s’ha avançat en el marcador al rematar Zigic al 61’ la centrada des de l’esquerra de Vicente.

Durant uns minuts l’Espanyol ha jugat amb deu, ja que Víctor Ruiz ha abandonat el terreny de joc en direcció als vestidors, suposo que per anar al lavabo. Pochettino posteriorment ha donat entrada a un revolucionat Marqués que no ha aportat res al joc obstinat per driblar inclòs a la seva pròpia ombra. El col·legiat ha anul·lat un segon gol de Zigic al rematar després que la pilota hagi estat repel·lida pel travesser.

El Valencia ha sentenciat el partit amb una altre jugada per banda de Vicente, centrada i totalment sol lliure de marca, Zigic empalma un bon remat i supera a Kameni.
Fins el final del partit poca cosa més, amb la testimonial presència de Coro. L’Espanyol s’ha vist impotent amb les dificultats que ja de per si té per veure porta, i per jugar amb el marcador advers, per intentar capgirar la situació. Només una jugada en la que la bona passada de Luis podia haver estat aprofitada per un Osvaldo que ha relliscat en el pitjor moment, i una acció de Luis que no se n’ha sortit prou bé de la mateixa, i poc més... Mentre, el públic ha abandonat molts minuts abans l’estadi, conscient de que amb el que havia sobre el terreny de joc, tampoc es podien fer miracles...

El descens es troba a sis punts a falta de tres jornades. Amb tot la situació tampoc és molt preocupant ja que hi ha un munt d’equips per sota i alguns d’ells han de jugar davant els dos primers classificats en plena lluita pel títol de lliga, i també s’han d’enfrontar entre si. Un empat per no demanar gaire a Saragossa, deixaria ja tot clarificat...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (6), Roncaglia (4), Jordi Amat (6), Víctor Ruiz (7), Didac Vila (5), Moisés (7), Verdú (5), Callejón (5), Luis García (6), Ivan Alonso (4) i Osvaldo (4).
Substitucions: Azrack (4) per Ivan, m. 46; Marqués (4) per Verdú, m. 66; Coro (s.q.) per Callejón, m. 81.

Valencia CF: Cesar, Maduro, Marchena, Abelda, Villa, Vicente, Joaquín, Fernández, Miguel, Ever i Jordi Alba.
Substitucions: Zigic per Villa, m.58; Pablo H. per Joaquín, m. 83; Mata per Vicente, m. 84

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro, del comitè territorial basc. Ha mostrat cartolines grogues a Moisés, m. 4, Roncaglia, m. 72, i a Luis García, m. 86. Ha estat massa condescendent a l’hora de mostrar cartolines grogues al joc dur dels visitants, als que ha anul·lat un joc per presumpte fora de joc, i ha convertit en groga una acció de Roncaglia que un cop més ha pogut ser expulsat.

Gols: 0-1: Zigic, m. 61; 0-2: Zigic, m. 74.

Incidències: 30.029 espectadors en l’Estadi de Cornellà-El Prat. Partit corresponent a la jornada 35ena del campionat de lliga a Primera Divisió.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M