dilluns, 4 d’octubre del 2010

LA GPE MANIGUA PRESENTA
EL SEU FUTBOL BASE, RECORDANT ÀNGEL RODRÍGUEZ



(Plaça Àngel Rodríguez; Sarrià – Sant Gervasi, Barcelona: Josep Maria)

Com a reivindicació de la memòria, i figura d’Àngel Rodríguez, fundador del Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona, amb motiu del cinquè aniversari de la inauguració d’una plaça amb el seu nom en la capital de Catalunya (6/10/2005), la GPE Manigua va voler recordar aquesta efemèride, que ha passat totalment desapercebuda en nostre entitat, com a gest de reconeixement a Àngel Rodríguez qui va ser el fundador junt a Octavi Aballí i Lluis Roca i aquells pioners d’aquella nova disciplina esportiva anomenada “football” en aquella tardor del primer any del segle XX.

Desprès de molts anys d’injustícia respecte a l’altre equip barceloní (que si tenia un carrer amb el nom del seu fundador suïs), les gestions tossudes d’aquesta entitat penyística espanyolista van arribar a bon terme i l’Ajuntament de Barcelona va acceptar remeiar aquest greuge, i fer possible que aquesta reivindicació fos realitat i ho fos en el lloc on havien albergat els somnis, alegries, plors, pors, patiments i records de tot un col•lectiu, de tota una part d’aquest país. L’Estadi de Sarrià.

Allà, a aquelles vetustes grades, junts entorn uns colors, el blanc i el blau, un escut i un equip, feien seu aquest sentiment col•lectiu milers de pericos que contribuïen a engrandir la història d’aquell recinte esportiu junt a les gestes, de les diferents generacions d’esportistes que per allà van passar, fins que la goma-2 en vergonyosa i macabra retransmissió televisiva per escarni de molts i alegria d’altres, va posar punt i final a setanta anys de història d’aquesta institució.

Can Rabia, la Manigua, el campo de la Carretera de Sarrià, Avenida de Sarrià, Avinguda, Sarrià, etc. Aquest indret, amb les seves populars denominacions amb el pas del temps i en les diferents èpoques va quedar unit per sempre al nom del seu fundador. Ahir, la Gran Penya Espanyolista Manigua, va voler donar a conèixer a les noves generacions de nois, nens i nenes que formen part del futbol base d’aquesta institució, una important part de la seva història. Per que sense el passat no hi hauria present ni molt menys futur.
Per que a Barcelona, cada centímetre del que som, ho hem tingut que lluitar aferrissadament per aconseguir-ho i per conservar-ho.






Malgrat que l’acte havia coincidit en dades amb el Dia de Port Aventura, la major part dels integrants que formen el futbol base de la GPE Manigua van pogué estar presents en aquesta presentació oficial dels equips en un migdia amb bon temps que va permetre el desenvolupament de l’acte en les millors condicions.
Daniel Bosch, President de la GPE Manigua va encapçalar l'ampla representació del consell directiu d’aquesta penya que porta 36 dels seus 55 anys de manera interrompuda amb equips de futbol base.




ELS EQUIPS


Juvenil


Cadet "A"


Cadet "B"


Infantil "A"


Infantil "B"


Aleví "A"


Aleví "B"


Benjamí


PreBenjamí


Escola





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M