EL FILIAL GOLEJA AL GAVÀ (5-2),
AMB UN GRAN PARTIT DE DANI NIETO

RCD Espanyol “B”: 5 – CF Gavà: 2

Per fi, l’Espanyol B venç i convenç

El RCD Espanyol B ha obtingut un triomf contundent davant un Gavà que ha vist com els espanyolistes s’avançaven amb tres gols d’avantatge en el primer temps. L’Espanyol ha mostrat per fi una solvència ofensiva digna d’un equip amb aspiracions a pujar i per fi inclòs en diferents fases del partit s’ha vist un bon joc de l’equip. Amb aquest resultat, encadena la segona victòria consecutiva (fet que no succeïa des de les victòries davant l’Europa i Amposta a domicili), i sembla haver agafat el bon camí. Veurem en propers encontres si el joc mostrat avui es la lògica imperant a partir d’ara, o tan sols ha estat flor d’un dia davant un rival, el del Baix Llobregat que s’ha mostrat molt desafortunat.

L’Espanyol B ha començat a imposar-se al seu rival a partir del primer gol, després d’un començament bastant incert en el que si bé dominava la possessió de l’esfèrica, els visitants han gaudit d’un parell de contracops com el que ha protagonitzat el dorsal divuit Cervantes quan es complia el primer quart d’hora i que tot sol davant el romanès Dinu, ha desaprofitat rematant alt.

En el 16‘, l’Espanyol B executa un còrner a l’esquerra de l’atac espanyolista, passat, i al segon pal Víctor Álvarez remata de cap al fons de la porteria. Era el gol que obria la golejada i que permetria als de Toni Rovira jugar amb més tranquil·litat.

Dani Nieto seria l’autor d’un xut que es marxaria fora ajustat després d’una molt bona jugada. Només tres minuts després, protagonitzaria un autèntic golàs, desprès de superar a dos adversaris en un pam de terreny i després del darrer retall, deixa anar un xut sec a la dreta del meta Pastor.

Una centrada molt tancada de Fran Grima es rebutjada malament per Pastor –bastant desencertat en tot l’encontre- i el refús cau a peus de Cervera en la frontal que amb el meta batut, remata alt i desviat.

L’Espanyol B augmentaria l’avantatge a tres gols, desprès que Oscar Sielva de xut creuat batés al meta del Gavà col·locant-li l’esfèrica per sota les cames, desprès d’un contraatac propiciat per una pèrdua al mig del camp del Gavà. Un gol que necessitava i molt Oscar Sielva després de tot el calvari viscut amb les lesions, i la seva situació personal en l’entitat que l’ha portat a tenir que jugar a tercera desprès de les dolentes darreres experiències a Cartagena i amb el filial la temporada passada.

El Gavà abans de marxar-se als vestidors ha retallat la diferència en el llançament d’un servei de cantonada en el que la sortida del meta espanyolista tampoc ha estat excessivament afortunada i l’ha aprofitat Eric per fer el primer gol visitant. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans, amb màxima efectivitat dels homes d’atac espanyolista, quelcom que tothom reclamava atès la qualitat i les exigències d’un equip com l’Espanyol B.

En el segon temps Lucas Porcar ha substituït Oscar Sielva. Als sis minuts de la represa, letal de nou Dani Nieto, ha col·locat una rematada creuada per sota de les cames de Pastor que ha acabat allotjant-se a la porteria, augmentant la diferència en el marcador.

Francesc Galán no ha xiulat una clara pena màxima favorable als interessos dels espanyolistes quan el meta Pastor s’ha endut per davant a Rui Fonte quan aquest ja el superava. En canvi, si que set minuts desprès, no ho ha dubtat ni un instant en xiular-lo favorablement al Gavà sobre Eric, suposant el segon gol dels blaugranes –avui de groc –al executar i transformar-lo en gol mitjançant un llançament el propi Eric Herrera "Caperucho", a mitja alçada.

Lucas Porcar – que avui no ha sigut titular en detriment de Cervera- ha establert el resultat definitiu desprès de robar-li la cartera a Vivo, deixar assegut a Juan Carlos, i xutant davant l’oposició de Vivo, al fons de la porteria de Pastor.

L’Espanyol B ha tingut varies ocasions més per ampliar el marcador i s’ha vist un ràpid Willy Yemba per la banda dreta de l’atac. Una d’aquestes ocasions, amb una centrada passada que per molt poc no ha arribat Rui Fonte.

El Gavà ha pogut fer el tercer després que un llançament de falta –al més pur estil dels habituals darrers minuts- acabés amb una rematada a boca de canó d’un davanter visitant i Dinu Moldovan ha tret una mà genial mostrant molt bons reflexes i salvant a l’equip del tercer gol del Gavà. Sortosament en aquesta ocasió, el partit ja esta decidit al inrevés de partits anteriors en els que aquests llançaments de falta en els darrers instants han enfonsat al filial espanyolista.

Amb 5-2 al marcador i amb un Gavà que ja poc podia fer, s’ha arribat a la fi del partit, davant avui sí, l’alegria de l’afició espanyolista que s’ha retrobat amb el bon futbol – racionat en algunes fases del partit- i els gols, que això sí, son la salsa del futbol i els que decideixen la sort dels partits més enllà del millor o pitjor d’un equip.

RCD Espanyol “B”: Dinu, Grima, Savall, Víctor Álvarez, David López, Isaías, Joselu, Oscar Sielva, Rui Fonte, Cervera i Dani Nieto.
Substitucions: Lucas per Sielva, m. 46; Willy per Joselu, m. 58; Dani López per Dani Nieto, m. 77.

CF Gavà: Pastor, Juan Carlos, Vivo, Boira, Patri, Eric, Eloy, Aitor Unzúe, Cervantes, Raul i Marcos.
Substitucions: José Alberto per Boira, m. 46; Santi Triguero per Patri, m.57; Aitor Busquets per Aitor Unzúe, m. 65.

Àrbitre: Francesc Galán Baró, comitè territorial català, delegació del Bages. Cartolines grogues a Raul, m. 29, Dani Nieto, m. 31, Dinu, m. 34, Juan Carlos, m. 43, Willy, m. 64, Aitor Busquets, m. 73.

Gols: 1-0: Víctor Álvarez, m.16 ; 2-0: Dani Nieto, m. 23; 3-0: Oscar Sielva, m. 38; 3-1: Eric, m. 39; 4-1: Dani Nieto, m. 51; 4-2: Eric, (p), m. 64; 5-2: Lucas Porcar, m. 68.

Incidències: Camp n.1 de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Encontre corresponent a la jornada del grup cinquè de Tercera Divisió. Temperatura freda, cel ennuvolat. Al descans, ha arribat l’autocar del CF Hércules –rival demà del primer equip- a entrenar a Sadrià. Han coincidit Rufete i el President Sánchez Llibre. Presència al marge del president, del Vicepresident Ramon Condal, i els consellers Germán de la Cruz, August Newton, Josep Ma.Borrell, Francesc Ciprès, entre altres personalitats.