diumenge, 14 de novembre del 2010

EL MILLOR, EL RESULTAT... (0-0)

Real Rácing Club: 0 – RCD Espanyol: 0

Sumen, en un mal encontre

El RCD Espanyol ha sumat un punt en la seva visita a la capital càntabra en empatar a zero amb el Rácing de Santander en un partit bastant fluix i que únicament la solidesa defensiva i l’encert de Carlos Kameni han permès al conjunt de Mauricio Pochettino tornar amb un botí petit, però a tenor de com s’ha desenvolupat l’encontre, gens menyspreable.

Amb set baixes i la de darrera hora del seu central més important (Víctor Ruiz) afrontava l’Espanyol la sempre complicada visita a terres càntabres. Jordi Amat ha completat un gran encontre no sol responent bé en defensa sinó sortint amb la pilota controlada i donant sentit al joc des de darrera. Llàstima que al mig del camp l’Espanyol hagi tornat a naufragar amb el pas dels minuts.

Per que un cop més l’Espanyol s’ha quedat sense marcar fora de casa (només ho va aconseguir a Mallorca i de penal), i un cop més l’equip ha ofert aquesta repetida imatge de progressiva dissolució de la solvència creativa dels jugadors de Pochettino. L’Espanyol ha començat de nou dignament l’encontre a nivell ofensiu, ha protagonitzat varis contracops ràpids al primer toc que deixaven veure positives impressions, però un cop més amb el pas dels minuts ha anat desapareixent aquesta faceta, fins completar un segon temps pèssim en el que l’empat semblava i ha acabat sent, l’únic objectiu dels blanc-i-blaus avui de gris i negre.

La primera acció de perill ha estat al minut 3, una centrada de Javi Márquez que ha rematat de cap forçat Osvaldo, sortint fora. La rèplica una acció de Cisma que Forlín al límit s’ha llençat taponant la rematada del jugador local.

L’ocasió més clara de tot el partit dels espanyolistes ha arribat quan un ràpid contracop al primer toc ha acabat amb passada de Verdú per Luis García i aquest obrint al forat on per l’esquerra s’internava a l’àrea José Callejón; un cop més li ha fallat la punteria al davanter de Motril, ja que Toño ha rebutjat l’ocasió a còrner.
Una passada de Callejón per Osvaldo i aquest d’esquenes a porta ha aturat amb el pit i ha deixat anar una xilena que ha sortit per sobre el travesser. I prou...

L’Espanyol mica a mica ha anat cedint terreny i li ha anat costant cada cop més que els seus homes de davantera i línia mitja baixessin a defendre ajudant a la línia de cobertura, que no obstant avui s’ha mostrat prou expeditiva.

El Racing ha avisat amb un xut de Colsa ras que ha aturat Kameni llençant-se a la seva esquerra. Una centrada de Francis ha estat rematada de primera per Rosenbert avançant-se a Amat, picant la bola a terra i sortint fora. Era la millor ocasió local fins les hores, pràcticament a la mitja hora de joc.

La següent jugada, Javi López superat per Cisma, ha comès falta un pam fora de l’àrea de càstig per la lateral dreta de la mateixa. El col·legiat ha assenyalat penal tot i les protestes dels espanyolistes. La màxima pena l’ha llençat Ariel, i el meta camerunès ha rebutjat el llançament amb la cama. La fortuna aquest cop ha estat amb el conjunt perico, malgrat l’error arbitral.

Els darrers minuts del primer temps, l’Espanyol ha passat bastants angunies davant un Racing que ha sovintejat l’àrea espanyolista. La defensa espanyolista ha estat molt segura. Per acabar el primer temps dos errades clares del col·legiat Ramírez. Una pilota en profunditat per Luis García que es quedava tot sol, i una posterior a l’altre camp, que curiosament cap de les dues era fora de joc; l’àrbitre ha invalidat totes dues per posició anti-reglamentària.

Una substitució al començament del segon temps per part local; precisament l’home que ha malbaratat el penal, Ariel. L’Espanyol ha tingut dues clares ocasions de gol en aquest periode: Una passada a l’espai per Luis García que ha superat amb un bon retall al seu marcador, però la seva definició ha deixat molt que desitjar enviant l’esfèrica fora buscant la rosca, mentre que Osvaldo s’ho mirava esperant la passada de l’asturià. La segona ocasió, una centrada de Callejón molt bona que Osvaldo ha rematat, però el seu cop de cap ha anat massa centrat i no ha estat problema per Toño per aturar-lo.

Mentre, els locals han posat l’ai en el cos, quan Cisma ha culminat una bona jugada d’atac molt trenada i la seva rematada ha sortit creuada a un parell de pams del pal esquer de la porteria defensada per Kameni. El Rácing ho ha intentat mitjançant Colsa amb un tret sec des de la frontal que Kameni ha blocat amb dos temps.

Cada cop semblava més lluny que l’Espanyol pogués endur-se el partit si no era en un cop de sort; en canvi els locals tot i no fer tampoc mereixements per guanyar els tres punts, si que ho intentaven amb més convicció (més tenint en compte la diferent situació de classificació, i el factor de jugar a casa, esperonat o xiulats en ocasions pel propi públic). Munitis envia una pilota d’or al 73’ per Rossenberg i Kameni salva el gol llençant-se a terra rebutjant la rematada.

Pochettino ha donat entrada en la recta final a Álvaro i Ivan Alonso en detriment de Callejón i Verdú, però el guió del partit ja no ha canviat. Sorprenentment en el minut 91 ha donat entrada a Sergio García (?) no sabem ben be amb quin motiu, si perdre temps o quina raó, ja que poc podia fer el del Bon Pastor en aquells darrers instants, que tan sols han donat de si, un embolic de magnitud considerable quan en la frontal de la petita s’ha produït una jugada de gol dels locals que sortosament no ha acabat en trist final tot i les protestes dels locals que reclamaven penal i que els hi ha valgut dues cartolines. Curiós que per protestar es vegin cartolines i per dures entrades com les de Colsa per posar un exemple, no. O com la de Diop sobre Javi Márquez que ben be podia haver sigut d’altre color que el groc que ha mostrat Ramírez Domínguez.





Fitxa Tècnica:
Real Racing Club: Toño, Francis, Henrique, Torrejón, Cisma, Colsa, Diop, Kennedy, Rosenberg, Munitis i Ariel.
Substitucions: Bolado per Ariel, m. 46; Edu Badia per Diop, m. 69.

RCD Espanyol: Kameni (9), Javi López (5), Jordi Amat (9), Forlín (6), Didac Vilà (6) Baena (6), Javi Márquez (5), Callejón (5), Luis García (6), Verdú (5), Osvaldo (5).
Substitucions: Álvaro (s.q), per Callejón, m. 78; Ivan Alonso (s.q.) per Verdú, m. 84; Sergio García (s.q) per Osvaldo, m. 92.

Àrbitre: Rafael Ramírez Domínguez, del comitè territorial andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Javi López, m. 29, Verdú, m. 40, Javi Márquez, m. 50, Diop, m. 65, Rosenberg m. 93, Bolado, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la 11ena. Jornada del campionat de Lliga a Primera Divisió. Campos de Sport de El Sardinero.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M