dilluns, 15 de novembre del 2010

EL FILIAL, RESPIRA (2-0)












RCD Espanyol B: 2 – CD Masnou: 0

Ja era hora!. Un triomf desprès de sis jornades

El RCD Espanyol “B” va derrotar dissabte a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós al CD Masnou per 2-0 (gols aconseguits en el segon temps després d’un altre infumable primer temps), tallant així una ratxa de sis encontres consecutius sense conèixer la victòria el conjunt de Toni Rovira. Aquest resultat, es digui el que es digui de portes a fora, serveix per agafar aire a un molt qüestionat tècnic espanyolista.

El partit va tenir dues parts bastant diferenciades. En el primer període, l’Espanyol B va tornar a evidenciar els mateixos mals i carències que l’han portat a l’actual situació en la classificació, en posicions molt allunyades de les zones privilegiades de la taula, tal com tindria que ser per categoria, qualitat i tenint en compte que sempre que el filial blanc-i-blau ha perdut la categoria de bronze del futbol nacional, l’ha recuperat al primer any.

L’Espanyol ho va intentar arribant per banda a càrrec de Joselu. La primera acció dels espanyolistes amb relatiu perill va ser una falta llençada per Grima des de la dreta que remata Rui Fonte a les mans del porter Abel. Sielva en altre jugada posterior acabarà driblant al porter però perdent l’angle rematarà traient Javi Rodríguez sota pals.

El col·legiat va invalidar una bonica acció de Grima per la dreta que acabar amb
una centrada que va rematar de cap Dani Nieto al fons de la porteria; l’esfèrica havia travessat la línia de fons abans del centre del lateral dret espanyolista. Altre acció conflictiva, va ser al minut 24 de joc quan es va demanar penal per una acció en la que Alburquerque va rebutjar ajudant-se amb la mà. No podem des de nostre zona afirmar si va existir tal punibilitat. L’Espanyol B hagués pogut marcar en jugada d’estratègia al llançament d’un servei de cantonada en la que Dani Nieto rebent en curt, centra passat rematant de cap Rui Fonte en planxa, fora.

L’Espanyol B amb el pas dels minuts es va desinflant i acaba sent el conjunt del Maresme
qui manarà en el camp en el darrer tram del primer temps. Xavi García (ex jugador espanyolista) portarà de bòlid a la cobertura espanyolista en un parell de jugades en les que el gol visitant va amenaçar d’arribar. En una d’elles, es marxa per la dreta i acaba col·locant un perillós centre que sortosament va acabar a còrner. En altre jugada (41’), el propi Xavi García remata de xut creuat marxant-se l’esfèrica fora per molt poc.

L’ocasió més clara dels visitants en aquest primer temps va arribar al minut 42, quan en un u contra u davant Dinu, la rematada d’un davanter visitant supera al meta romanès però es perd finalment fora a l’esquerra de la porteria espanyolista. Altre cop Rui Fonte remata fora en un servei de cantonada executat per Grima en els darrers instants del primer temps.

En el segon temps el conjunt de Rovira va millorar sensiblement i el que és més important va veure porta en dues ocasions, si bé les condicions de l’adversari entre el primer gol i el segon, van variar ostensiblement al quedar-se en situació d’inferioritat numèrica.

La primera jugada de perill va ser una volea de Dani Nieto que es va marxar a un metre del pal. El davanter balear va veure la cartolina groga en una acció en la que si bé va rebre l’entrada del defensor el fet d’exagerar la caiguda va provocar que l’àrbitre no sol no assenyalés una possible falta sinó que l’acabés amonestant.

Es trauria l’espina clavada el mallorquí en pocs minuts: Una pèrdua de pilota molt greu del conjunt visitant en zona de cobertura, i Dani Nieto es queda tot sol davant Abel i amb serenor li col·loca l’esfèrica lluny del seu abast.

Amb el gol l’Espanyol B va jugar amb més convicció i va gaudir de bones ocasions per ampliar el marcador: Una rematada de cap de David López incorporat a l’atac en un servei de cantonada colpeja en la cama d’un defensor i el posterior remat de Sielva se’n va fora desviat. Una passada en profunditat per Nieto, arribaria abans Abel llençant-se als seus peus.

Seria Joselu qui gaudiria d’una molt bona ocasió quan es va quedar tot sol escorat a la dreta, però l’exterior blanc-i-blau no va anar ràpid en rematar i mentre s’ho pensava va perdre segons d’or per que Alburquerque taponés la rematada.

Toni Rovira introdueix el primer canvi (Cervera per Lucas). En el minut 68, Molina, veu cartolina en una acció en la banda dreta i en la zona ample del camp. Com ja n’havia vist una en el primer temps, abandonarà expulsat el terreny de joc i acabarà sent definitiu pel conjunt del Maresme. Jonathan Reina llençant-se a terra taponant un tret d’Oscar Sielva trauria l’esfèrica amb les mans clarament (aquest cop si que va ser clar), però el jugador va saber fer molt bé la seva feina rebolcant-se de “dolor” per l’impacte de l’esfèrica a la cara...


Una de les ocasions més clares dels espanyolistes en la que el conjunt local hagués pogut sentenciar el partit, seria una combinació entre Oscar Sielva i Dani Nieto, enviant-li aquest darrer una passada de la mort per Rui Fonte qui tot sol erra l’ocasió rematant al cos del porter.

A la següent jugada, l’Espanyol ja no perdonaria, i Rui Fonte sentenciarà definitivament el partit rematant pel mig i superant a Abel. En aquells moments ja només hi ha un equip sobre el terreny de joc i els espanyolistes viurien el final d’encontre més plàcid en Sadrià en el que portem de temporada.

En els darrers minuts dues accions de perill del quadre local: Una centrada de Cervera és rematada pel resen ingressat al terreny de joc Dani López pentinant l’esfèrica al cantó contrari, sortint fora a l’esquerra d’Abel. La darrera jugada, una paret entre Sielva i Dani López (deixant d’esperó), però la rematada de Sielva acaba tocant lo just Abel i sortint a còrner.

Quant tot semblava decidit, un contracop del Masnou va acabar amb un contra u de Siso Amigó davant Dinu, i superat el meta romanès, la rematada del jugador visitant va acabar estavellant-se en la base del pal esquerra. Els fantasmes per un moment havien tornat a sovintejar Sadrià. Aquest cop, no obstant, tots els principals factors es van alinear amb l’equip espanyolista i no es va haver de patir en l’afegit... Queda el dubte si aquesta darrera pilota hagués entrat, si l’equip hagués tingut la solvència mínima com per no tornar a repetir pretèrites errades no tant lluny en la memòria de tots.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Dinu, Grima, Guillem Savall, David López, Víctor Álvarez, Isaías, Oscar Sielva, Joselu, Nieto, Lucas Porcar i Rui Fonte.
Substitucions: Cervera per Lucas, m. 66; Yemba per Joselu, m. 77; Dani López per Rui Fonte, m. 83

CD Masnou: Abel, Alburquerque, Javi Rodríguez, Javi Alegre, Molina, Jonathan Reina, Xavi García, Marc Esteban, Marc Masip, Montilla, i Josu
Substitucions: Gerard per Javi Alegre, m. 49; Sisó Amigó per Marc Esteban, m. 65; Javi Sánchez per Josu, m. 72.

Àrbitre: José Salas Montoro, assistit en bandes per Marcelino Asensio i Sergio Santos, tots del comitè territorial català, delegació del Baix Llobregat. Cartolines grogues per Molina (23’ i 68’), Marc Esteban (33’), Dani Nieto (50’), Isaías, (71’) i Jonathan Reina, (73’).

Gols: 1-0: Dani Nieto, m. 55; 2-0: Rui Fonte, m. 81Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià, Camp n1. Partit corresponent a la 13ena. jornada de lliga del grup
cinquè de Tercera Divisió.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià, Camp n1. Partit corresponent a la 13ena. jornada de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió.


CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ, GRUP 5è.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

C.F. POBLA DE MAFUMET

23

13

6

5

2

17

12

2

U. E. LLAGOSTERA

22

13

6

4

3

18

12

3

C.F. MONTAÑESA

22

13

6

4

3

15

11

4

REUS DEPORTIU C.F.

21

13

5

6

2

16

9

5

A.E.C. MANLLEU

20

13

5

5

3

20

17

6

A.E. PRAT

20

13

5

5

3

18

16

7

U.D. CORNELLÀ

19

13

6

1

6

22

13

8

TERRASSA F.C.

18

13

4

6

3

18

14

9

U.E. CASTELLDEFELS

18

13

5

3

5

12

11

10

F.C. VILAFRANCA

18

13

5

3

5

15

15

11

C.F. GAVÀ

18

13

4

6

3

14

14

12

R.C.D. ESPANYOL "B"

17

13

4

5

4

14

11

13

C.E. EUROPA

17

13

4

5

4

16

17

14

C.F. AMPOSTA

17

13

5

2

6

13

19

15

C.D. MASNOU

16

13

4

4

5

17

19

16

C.F. PALAMÓS

16

13

4

4

5

14

16

17

C.F. BALAGUER

12

13

3

3

7

15

22

18

C.F. VILANOVA i GELTRÚ

11

13

2

5

6

11

17

19

ASCÓ C.F.

11

13

2

5

6

9

21

20

C.E. PREMIÀ

10

13

1

7

5

7

15




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno por fin el filial consiguio una victoria balsamica pero que desde mi punto de vista no refleja la realidad que vive nuestro B ya que este partido se gano pero perfectamente se podia haber perdido sobretodo en la primera parte. Por cierto, como es que nunca juega el jugador del draft Azrack a mi no me parece mal futbolista, quizas su fisico nos vendria bien para esta categoria y otra duda que tengo donde esta aquel lateral zurdo del draft Wellington Baroni vista la carencia que tenemos alli se le podria haber probado.

Josep Maria ha dit...

Efectivamente; en la primera parte el equipo mostró todas sus carencias que se vienen observando partido a partido. El gol dió tranquilidad (dieron facilidades el Masnou en esas dos jugadas) y quedándose con diez ya quedó prácticamente visto para sentencia.
De Azrak destaca su físico, peró técnicamente no creo que sea un jugador con futuro - a pesar de su anecdótico debut en 1a-. Quizás si que iria bien en este equipo y en esta categoria. No lo sé, la verdad, por que el equipo no ha funcionado en absoluto en todo el campeonato teniendo en cuenta que se mide a equipos a años luz de los de 2aB, ni aún en los partidos que ha vencido.
En cuanto a Wellington Baroni, lo único que sé, es que cuando "nos lo devolvieron" del Panonios griego estuvo a prueba en el Girona un par de semanas en el mes de agosto, y tampoco lo quisieron. Después ya le he perdido el rastro. Si alguien sabe de su paradero, quedaría agradecido si lo hiciera saber. Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M