dilluns, 13 de desembre del 2010

EXHIBICIÓ DEL FEMENÍ "B" QUE REMUNTA I GOLEJA
AMB DEU JUGADORES AL F.C. BARCELONA












RCD Espanyol Femení “B”: 4 – FC Barcelona “B”: 1


Es talla la ratxa dels darrers derbis femenins de filials

El RCD Espanyol Femení “B” va derrotar amb tot mereixement a un FC Barcelona B que s’havia avançat primer en el marcador en una jugada en la que l’Espanyol B es va quedar amb deu jugadores. El conjunt de Carlos Gómez que va empatar molt abans del descans, va completar una excel•lent segona part en la que va destrossar al FC Barcelona Femení B, donant-li la volta al marcador i va aconseguir una golejada que es va quedar curta davant els mèrits de les blanc-i-blaves.

L’Espanyol va sortir fort –reforçat per jugadores del primer equip com les joves Alexia i Alba - per trencar d’una vegada i per totes el malastruc dels darrers enfrontaments amb el conjunt barcelonista i ja als tres minuts Laura Carriba va gaudir de la primera ocasió encarant Míriam “Mimi” la portera blaugrana, però el seu xut va sortir un pèl creuat, a un parell de pams ajustat al pal esquer; una gran ocasió. En llançament de còrner, Brenda col•loca una centrada molt tancada que se li escapa en el blocatge a la portera barcelonista, però en mig d’un embolic la defensa visitant allunya el perill.

Al 18’ un contraatac barcelonista buscant l’esquena de la defensa espanyolista, acaba amb pilota que controla Silvia Vila; aquesta no sap si rebutjar o passar a Berta, dubta i el que acaba fent és lliurar-li en safata de plata la pilota a la davantera visitant que acaba sent derribada dins l’àrea per Andrea Pereira. Penal i expulsió de la central espanyolista. Transforma Carla Martínez la pena màxima per l'esquerra de la meta perica.
El Barcelona va pogué ampliar l’avantatge en un contracop que va culminar Noe amb un xut que obligar a lluir-se a Berta Noguera llençant-se a la seva esquerra.

Clau pel desenvolupament posterior del partit va ser que l’Espanyol va trigar menys de vuit minuts per empatar un encontre en el que tenia que jugar amb inferioritat numèrica durant 70 minuts. Debora rep en profunditat de Yañez, i es marxa sola cap a porta encarant a Mimi, superant-la en un xut per sota les cames en l’u contra u.

Lluny de notar el fet de jugar amb deu, l’Espanyol es va llençar a l’atac amb la intenció de donar-li la volta al partit el més ràpidament possible. Així, en els darrer tram del primer temps, les ocasions van ser totes espanyolistes: Un llançament de lliure directe a càrrec d’Alexia buscant l’escaire esquerra es marxa fora per poc. Laura Carriba cedint a la dreta en altre jugada a Alba Pomares, però el xut de la jove jugadora espanyolista es marxa creuat a mig metre del pal dret. Les darreres jugades de perill del primer temps de perill, van ser una acció individual d’Alba que es marxa de dues adversaris, però la seva centrada no troba rematadora i un llançament llunyà d’Alexia que va sortir desviat, però al menys la de Mollet no ho dubta a l’hora de disparar a porta.

En el segon temps, Carlos Gómez va introduir dos substitucions. Va deixar a la banqueta a Linda per Laura i va donar entrada a la històrica capitana de l’equip l’Elena Fernández per Laura Carriba molt apagada en el partit d’ahir. Aquest canvi possibilitar que Marta Yañez prengués més protagonisme en atac.

Aquest segon temps, va ser un autèntic monòleg de les espanyolistes que van ratllar a una gran alçada davant un equip que tot i jugar amb onze davant amb deu, semblava que fos a l’inrevés. Ja al començament del segon període l’Espanyol va posar setge a la porteria culé: Alexia ho tornar a intentar amb un xut amb intenció, que es marxar un pèl alt. Una paret entre Alba Pomares i Marta Yañez acaba sent interceptada en el darrer moment per una defensora quan es quedava totalment sola la davantera perica.

Al minut 55, una centrada de Brenda per la dreta és rematada per Marta Yañez a boca de canó amb el cap; Paula Nicart evita amb el braç junt al pal esquer, que l’esfèrica acabi dins. El col•legiat no dubta ni un instant però amonesta només amb cartolina groga a la defensora blaugrana. El màxim càstig l’executa la pròpia Marta Yañez, molt malament, fluix a la dreta, sent aturat per la portera visitant.

La decepció de no transformar el penal, no incideix en la moral de les espanyolistes, malgrat els minuts de domini barcelonista en els deu minuts posteriors.
El Barcelona va gaudir de les seves dos millors ocasions del segon temps al fil del minut 72 i 74 quan primer Claudia Montagut fent-li un barret a una defensora no va pogué superar la sortida amb la mà de Berta que finalment va aconseguir tornar a tocar anticipant-se al cap de la davantera enviant a còrner, i després una centrada de Claudia passada que Carla va rematar obligant a lluir-se a una molt segura Berta Noguera.

Debora, - grandiós el seu partit -, col•loca una centrada en el 62’ rasa i al mig de l’àrea petita, però per centímetres no arriba Alba Pomares en la boca del gol.
L’Espanyol torna ven aviat a fer-se amb el control del joc i tornen a exhibir la seva millor cara desbordant completament a un Barcelona molt desdibuixat que és un ninot en mans de les periques.

Al 74’, per fi es fa justícia als mèrits d’unes i altres, i en una gran assistència d’Alexia per Alba a l’esquerra i aquesta encara i xuta per alt, tocant la pilota la portera blaugrana que no pot impedir que acabi la bola allotjant-se dins la seva porteria.

Amb la moral del segon gol, l’Espanyol va donar una bona repassada al Barça i amb deu. Una jugada personal de Débora amb auto passada inclosa, acaba amb un xut ajustat al pal esquer que bloca la portera visitant quan es trobava tota sola Marta al mig de l’àrea esperant la centrada. En altre arribada letal a l’àrea barcelonista, Brenda torna a trencar la defensa culer i col•loca una centrada perfecta a Debora que engalta un xut potent, a trencar, que acaba estavellant-se al travesser. Una veritable llàstima, per que la jugada mereixia el premi del gol.

Les de Carlos Gómez sentencien el partit a falta de nou minuts per la fi, quan Alexia fa una bona passada per Debora qui supera a Paula i encarant la portera blaugrana li remata a la seva esquerra.

El quart i definitiu gol portaria la signatura de Brenda Pérez, la capitana ahir de l’equip. Una llarga pilota per l’esquerra de l’atac perico li cau a Marta Yañez qui controla i se’n va de l’escomesa de la defensora, centra a la dreta per Alexia i aquesta li cedeix a l’espai l’assistència definitiva per que Brenda anoti tancant la golejada amb un xut ras creuat a falta de cinc minuts.

Encara va pogué ampliar l’avantatge el quadre blanc-i-blau quan Alexia Putelles posa una pilota d’or en profunditat a Debora, i aquesta tota sola remata davant la portera remata però l’esfèrica anant a porteria es desvia lo mínim però suficient per sortir un pam a l’esquerra del pal. Amb un xut d’Alexia per sobre el travesser, es va arribar a la fi del partit.

Va ser tot un derbi, amb remuntada i amb deu, com el del Juvenil “B“ del passat diumenge i que marca la línia del que s’espera i s’exigeix dissabte que ve. Convicció, lluita, i sobre tot ganes de guanyar-los i no rendir-se mai ni en los pitjors conjuntures. I a sobre, amb la derrota del líder Sporting Ciutat At. Palma a Mallorca davant Levante Las Planas, la lliga pren altre caire, i passa a ser cosa de tres, i col·locant al conjunt de Carlos Gómez com a líder provisional, mentre que les balears disputin el seu encontre ajornat a Vic. Després, ja passarem comptes... Ara, a gaudir del triomf i liderat.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Berta Noguera, Linda, Silvia Vila, Carla Cotado, Alexia Putelles, Andrea Pereira, Brenda, Debora, Laura Carriba, Marta Yañez i Alba Pomares.
Substitucions: Laura Barrau per Linda i Elena Fernández per Laura Carriba, m. 46; Mónica Orteu; Anna Pascual per Marta Yañez, m. 88. Altres suplents: Natàlia Pinto (ps).

FC Barcelona: Mimi, Carla G., Paula, Elba, Leila, Guti, Carla M., Cristina, Claudia, Anna, i Noe.
Substitucions: Sheila per Cristina, m. 60, Sara per Elba, m. 78. Altres suplents: María Ripoll (ps.), Álvarez i Sara Hernández.

Àrbitre: José Díaz Rubio, del comitè territorial català, delegació del Maresme. Va expulsar amb cartolina vermella directa a Andrea Pereira, m. 18 en l’acció del penal, i no va tenir el mateix criteri amb Paula quan va tallar amb el braç un remat franc de Yañez en el segon temps que el propi col•legiat va castigar amb penal. Cartolines grogues a Carla, m. 44, Paula, m. 55.

Gols: 0-1: Carla Martínez (pen.) m. 19; 1-1: Debora, m 23; 2-1: Alba Pomares, m. 74; 3-1: Debora, m. 81; 4-1: Brenda, m. 85.

Incidències: Jornada 13ena.de la Primera Nacional Femenina. Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Matinal ventosa, amb temperatura freda i ambient assolellat. Més públic del habitual al tractar-se d’un derbi de la màxima.








.PRIMERA NACIONAL Grup 3er. PTS PJPG PE PP GFGC
1

R.C.D. ESPANYOL "B"

331311023710
2

F.C. LEVANTE LAS PLANAS

311310123515
3

SPORTING AT. CIUTAT PALMA

301210023811
4

GIRONA F.C.

25138143718
5

F.C. BARCELONA "B"

21136343721
6

U.E. SANT ANDREU

20136252725
7

CERDANYOLA DEL VALLÈS FC

19136162029
8

C.E. EUROPA

18125342725
9

U. E. LLEIDA

17135262829
10

U.E. VIC

16125162532
11

C.D. SANT GABRIEL "B"

10133191830
12

A.D. CORNELLÀ DEL TERRI

10132472142
13

C. At. JESÚS

7122191738
14

P. BLANC BLAVA LA ROCA

01300131255


1 comentari:

Anònim ha dit...

DOBLEMENT LÍDERS.VAM GUANYAR EL DERBY A LES CULERS.
Felicitats als 2 equips Espanyolistes femenins
que han demostrat la seva superioritat amb les dues golejades
en els 2 derbys.El B va esborrar en tot moment del mapa, a les
barcelonistes que no van ser rival per les blanc i blaves
que van tenir un domini absolut, amb una jugadora menys i
amb el marcador en contra per un dubtós penalti.Gols periquitos:
Pomares, 2 Débora i Brenda.Aclarant que la pedrera
Espanyolista és molt millor que la barcelonista.Podria haver estat
una pallissa molt + superior sinó fos per les moltes clares ocasions
errades fins i tot el llançament de penalt de Marta Yañez que va fer bon partit.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M