dijous, 16 de desembre del 2010

PREGUNTES IMPERTINENTS

  • Em pregunto que haguessin dit els polítics catalans, els mitjans de comunicació a sou del poder, i la part més nacionalculé de la societat catalana, si l’Espanyol hagués signat un contracte de patrocini amb la fundació oficial d’un estat totalitari com Qatar en el que no es respecten els més elementals drets humans al marge de la seva forma absolutista de poder, sense que la seva constitució reconegui la formació de partits polítics, amb una assemblea totalment consultiva de la que en un terç es anomenada per l’Emir... i que figura en la llista de països en que no es respecten els drets humans, especialment de les dones...


    En els darrers informes, “Ammistia Internacional” llença aquestes flors sobre tant bondadós règim...


    http://www.amnesty.org/es/region/qatar/report-2008 http://www.amnesty.org/es/region/qatar/report-2009#


    ...“ Se privaba arbitrariamente de su nacionalidad a centenares de personas. Las mujeres seguían siendo objeto de discriminación y violencia. Se explotaba y se sometía a abusos a los trabajadores y trabajadoras migrantes extranjeros, que no gozaban tampoco de protección adecuada en la ley. Había al menos 20 personas condenadas a muerte, pero no se llevaron a cabo ejecuciones”

    ...“Las empleadas domésticas migrantes estaban especialmente expuestas a la explotación y a abusos tales como palizas, violación y otras formas de violencia sexual”

    ...“Las mujeres seguían sufriendo discriminación en la legislación y en la práctica, y no recibían la debida protección contra la violencia en el ámbito familiar.”

    ...”En enero de 2008, un tribunal de Doha condenó a un ciudadano egipcio a 40 latigazos por beber alcohol”


  • Em pregunto si quan diari Sport diu que cert jugador del FC Barcelona val per onze, també es refereix al sou i fitxa que cobra, la permissibilitat arbitral que gaudeix podent marcar gols amb el braç, la protecció que rep amb targetes als rivals per només tocar-lo lleugerament, i un llarg etcètera...
    Per cert, en mig de tot l’escàndol a l’esport per temes de dopatge, em pregunto si no és una mica massa agosarat i contraproduent amb el que està caient, titular en primera pla amb certes afirmacions...


  • Em pregunto si el Consell del RCDE ha pensat mai en no convidar mai més als dinars nadalencs –entre altres avantatges que tenen aquests corruptes manipuladors oficials de la realitat esportiva del nostre país – a tots aquests subjectes de MD i de Sport que contínuament llencen merda sobre nostre club, ens menyspreen i ens insulten de manera continua, o senzillament se’ls seguirà tenint com els “nostres amics dels mitjans”...


  • Em pregunto si en cas de triomf perico –per complicat que sigui a tenor de la diferència de pressupost i qualitat tècnica, res hi ha d’impossible en noranta minuts – també serà un derbi descafeïnat per els dos mitjans de intoxicació esportiva de la nostra ciutat?

  • Em pregunto si els jugadors del Balaguer s’emprarien de la mateixa manera que ho van fer davant l’Espanyol B amb el FC Barcelona i si el senyor de la delegació de Tarragona que va ser designat per xiular l’encontre els hi hagués permès?


  • Em pregunto quin “invent” té Televisió de Catalunya “per detectar” dies abans quan un derbi femení els hi resultarà “favorable” i per tant serà transmès en directe o en diferit i quan no té “cap interès per l’audiència”, o sigui que el triomf somriurà als colors blanc-i-blaus? Com s’ho fan per endevinar-ho? ...
    El del dissabte a Cornellà-El Prat en cas de resultat satisfactori, el repetiran una setmana sencera les vint-i-quatre hores del dia? Regalaran i imposaran als col•legis públics que el posin als nens?... Tornaran a tocar l’himne del FCB en el Metro tota la nit fins el final del servei? Ho celebraran tots els caps de llista presidenciables en les darreres eleccions, anant d’urgència al Camp Nou i fent una foto de família? Faran algun altre video dient en aquest cas que Catalunya es el Barça i Messi? Se’n adonaran algun dia que milers de ciutadans d’aquest país ja n’estem farts de tots plegats?



  • Em pregunto – canviant de tema i amb el màxim respecte per totes les postures i opinions dels accionistes del nostre club - si els accionistes del RCD Espanyol aplaudeixen per aplaudir, son sords, els hi costa entendre, o senzillament els encanta fer-ho (aplaudir) per gust a qui mana?


    Per que una cosa no m’encaixa... Si els senyors consellers de l’econòmica, Oliveró i Gutiérrez expressen públicament en JGA que en el darrer tram de l’ampliació s’intentarà afavorir sempre el repartiment de les accions - sempre que sigui possible - que estiguin més repartides per que siguem el club amb més accionistes – grans aplaudiments -, com és possible que quan Perelló diu tot lo contrari, reconeixent que el que anava a dir no cauria bé en amplis sectors del propi Consell d’Administració, fent referència a que “qui vingui amb diners.. catifa vermella”, sigui ovacionat per pràcticament la majoria dels presents?
    Em pregunto si fos el diputat cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència qui vingués amb un parell de milions d’euros, també l’acolliríem amb els braços oberts, senyor Perelló?...


  • 2 comentaris:

    Anònim ha dit...

    Amic Josep M, molt encertada la menció de l'informe d'AI envers la situació política a Qatar; i realment encertades les preguntes que fas, sobretot la de la possible repetició obsessiva del derbi per TV3 en cas que guanyi el Bar$a.
    Jo n'afegeixo una: també el repetiran encara que sigui pel canal Esport 3 i posaran l'himne perico o el meravellós Glòria als Herois per la megafonia del metro o dels FGC si el guanyador, com esperem, és l'Espanyol???
    Salut i sort per a demà amic!!!
    PRÍNCEP

    Josep Maria ha dit...

    Salutacions. Sort pel derbi, i esperem que al menys sigui quin sigui el resultat, els hi poguem donar feina i els fem suar de debó.




    S E N T I M E N T P E R I C O . C O M