diumenge, 12 de desembre del 2010

EL JUVENIL "B" SEGUEIX EN RATXA,
I JA ES TROBA A TRES PUNTS DEL LÍDER











(Mpal. Feliu i Codina, Horta. Barcelona: Josep María)

CF Damm “B”: 0 – RCD Espanyol Juvenil “B”: 4


Molt més complicat que el que el marcador indica

El RCD Espanyol Juvenil “B” ha fet bo el darrer triomf davant el FC Barcelona a Sadrià, demostrant el bon moment de forma que travessa, en golejar a la Damm B en encontre disputat el migdia de dissabte al Mpal. Feliu i Codina d’Horta. Els de Dani Poyatos han hagut de lluitar de valent davant un rival que no s’ha donat per vençut fins els minuts finals en que ha encaixat el segon gol, i no ha posat les coses gens fàcils al conjunt perico en un partit poc vistós en quant a fútbol (tret del tram final) i amb moltes imprecisions, lluita i desgast físic.

La primera ocasió del partit va ser pels locals, quan una mitja volta molt perillosa del davanter centre de la Damm acaba sortint fora a menys d’un metre del pal esquer de la porteria de Pau. La Damm domina una mica més aquests minuts.

L’Espanyol seria qui s’avançaria en la primera acció de perill dels blanc-i-blaus en l’àrea del conjunt cerveser. Un servei de cantonada executat per Verdú des de l’esquerra de l’atac perico, i Hernán, molt bé, entrant de cap al remat i marca superant al porter per la seva esquerra. Era el minut divuit i l’Espanyol prenia avantatge en el marcador.


L’Espanyol ha pogut fer el segon en una rematada de Pedro després d’una internada i centrada de Javi. El remat del paraguaià de primera, ha estat massa fàcil pel porter cerveser que ha aturat el xut del davanter centre espanyolista.

Però malgrat dominar en el marcador, l’Espanyol en tot el primer temps no s’ha sabut fer amb el control del partit. L’esfèrica li ha durat molt poc als seus peus, i quan recuperava la pilota cometia una i altre vegada l’error de jugar en llarg amb pilotades llargues. Potser tampoc la gespa sintètica del Mpal d’Horta era per fer malabarismes amb la pilota, però si que l’equip espanyolista hauria d’haver tingut més control del partit aprofitant que jugava amb la moral d’haver-se avançat en el marcador.

Tampoc és que la Damm hagi creat excessiu perill – Pau no ha tingut que intervenir més que en tres ocasions en tot el primer temps -, però si que el partit estava massa obert davant una Damm que ho intentava. Així, en una pilota dividida el meta espanyolista ha tingut que sortir fora de l’àrea rebutjant amb el peu, i posteriorment en altre acció (una falta llençada ràpidament en profunditat a l’espai) també ha tingut que sortir fora de l’àrea i per centímetres ha arribat abans que el davanter i ha evitat mals majors.

La jugada més perillosa dels locals en el primer període, ha arribat al minut 37, quan una centrada des de la dreta de l’atac local ha acabat amb un embolic dins l’àrea i un jugador de la Damm ha rematat a boca de canó, lluint-se Pau al rebutjar i evitant el gol de l’empat.

Els de Poyatos havien gaudit d’una altre jugada a pilota aturada; un còrner executat des de l’esquerra com en el gol, i que en aquest cas també remata Hernán, però un parell de pams per sobre el travesser. Rufo ha rematat de cap una bona, - però un pel massa alta -, centrada de Javi des de l’esquerra; el cop de cap del jugador blanc-i-blau s’ha marxat alt per sobre la porteria.

La segona part, l’Espanyol ha estat més incisiu ofensivament; la Damm potser ha pagat car l’esforç del primer temps, i unit als jugadors de refresc que han anat sortint, el cas és que l’Espanyol s’ha anat acostant amb més perill a les immediacions de l’àrea cervesera. Amb tot, la primera jugada de perill ha estat pels locals amb una penetració per la dreta amb una molt bona ocasió que el dorsal 14 ha malbaratat amb un deficient xut.

Mitjançant Luis (amb aturada del porter local) l’Espanyol ho ha provat des de la frontal, i posteriorment amb una passada de Rufo per Lucho, qui en jugada individual després d’un bon retall al defensor dins l’àrea, ha xutat massa centrat a les mans del porter.

Mentre el partit seguia desenvolupar-se sota uns paràmetres similars, amb un Espanyol que ja arribava amb més facilitat (en el primer temps poques vegades sinó a pilota aturada ha arribat el quadre perico a l’àrea local), ha tingut lloc la jugada que ha sentenciat el partit quan Pedro ha controlat una esfèrica cedida pel seu compatriota Hernán, i en jugada individual desprès de dos retalls entrant a l’àrea per la lateral dreta, xuta creuat superant al porter local.

Faltaven onze minuts més l’afegit i la Damm que havia aguantat molt bé tot l’encontre, s’ha ensorrat definitivament amb aquest segon gol. A sobre, l’entrada de Jaffar per Pedro, ha servit per que el jugador africà del RCD Espanyol es reivindiqués també amb un excel•lent gol en jugada personal que controla entrant per la lateral esquerra de l’àrea, retalla al darrer defensor i buscant el forat encarant al porter, li ha clavat la pilota on ha volgut; a l’esquerra del porter ajustat al pal.

En plena descomposició defensiva del quadre local, una passada en profunditat de Luis per Rufo l’ha deixat totalment sol davant el porter, però el golejador espanyolista ha errat rematant al cos del porter en una ocasió difícilment per errar. Però Rufo, s’ha refet al minut següent, i ara sí, no ha perdonat en el darrer minut de joc amb un xut creuat que s’ha convertit en el quart gol espanyolista elevant a definitiva la renda aconseguida. En l’afegit, un xut alt del quadre local i final del partit.


RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Héctor, José Manuel, Rubén, Nico, Javi, Hernán, Pedro, Rufo i Verdú.
Substitucions: Luis i Lucho per Javi i Verdú, m. 63; Jaffar per Pedro, m. 81; San Juan per Héctor, m. 85.

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico, comitè territorial català, delegació del Baix Llobregat. Ha amonestat per part espanyolista a Albarrán, m. 38 i a tres jugadors del conjunt cerveser.

Gols: 0-1: Hernán, m. 18; 0-2: Pedro, m. 34; 0-3: Jaffar, m. 86; 0-4: Rufo, m. 89.

Incidències: Mpal. d’Horta. Encontre corresponent a la 15ena. jornada de lliga del grup setè de la Lliga Nacional Juvenil. L’Espanyol retalla tres punts al FC Barcelona, que en igual nombre de partits (ha jugat un avançat de la 16ena jornada i li manca el de la 15ena. davant el Mollet) s’ha reduït a només tres punts.
Temperatura elevada al disputar-se en les hores més càlides del dia, amb cel serè i assolellat.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M