diumenge, 17 d’abril del 2011

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA DE LA FCPE







(Sala de Premsa del Estadi del RCD Espanyol: Josep Maria)


Aquest matí ha tingut lloc a la Sala de Premsa de l’Estadi del RCD Espanyol, l’Assemblea Extraordinària de la FCPE en la que entre altres temes s’ha tractat del proper Aplec de Penyes que tindrà lloc a Castellar del Vallès.

Pocs minuts passades les onze del matí, i abans del propi acte en si, han pujat a l’estrada d’oradors, Sergio Fidalgo per parlar de la propera campanya de Sant Jordi, recordant a totes aquelles penyes que vulguin tenir llibres de l’editorial en els diferents ciutats catalanes on les penyes prendran part en les diverses fires que tindràn lloc a la diada de Sant Jordi. Posteriorment, Alejandro Tejero, responsable de “MyTeam Passion” per explicar-nos la targeta de punts dedicada a la fidelització de socis i simpatitzants espanyolistes, que sense cap cost es podrà utilitzar en una trentena de diferents establiments comercials.

Tractats aquests dos aspectes, s’ha procedit al començament pròpiament dita de l’Assemblea en la que Daniel Bosch, secretari de la Junta Directiva de la FCPE, ha passat llista de les penyes presents a l’Assemblea, i ha llegit per la seva aprovació, l’acta de la darrera Assemblea de la FCPE, que ha estat aprovada per unanimitat.

S’ha passat al segon punt del ordre del dia, l’informe de gestió de la Junta de la FCPE, pel seu president, Alberto Ariza. Abans, però aquest ha volgut transmetre una comunicació personal via e-mail que li va transmetre el dimissionari conseller Josep Ramió. Ariza ha reconegut que en el darrer any s’havia avançat molt en les relacions amb l’entitat espanyolista amb Ramió.

En el informe de gestió ha donat la benvinguda a les noves penyes del RCDE com Pericos Bascos, Tamborrada Perica de Teruel, Torrox-Raul Baena, Puigcerdà i Cerdanya, Pla d’Urgell, Pericos d’Arán, Sant Sadurní d’Anoia, així com la reactivació de la de Navas.  Ha anunciat la tornada a la FCPE de la Penya B.B. Ulldecona. 

Ha analitzat tota l’actuació de la FCPE que ha quedat plasmada en un dossier que s’ha lliurat a “Aficiones Unidas” en les que la FCPE aspira a endur-se un premi que es dona en molt poques ocasions a aquelles aficions que destaquin per la difusió de valors fonamentals a l’esport, com el joc net, entre altres.

Alfred Puig, vicepresident primer, ha anat explicant-nos el dossier que s’ha vist en la pantalla que hi havia a la sala. Ariza ja havia comentat alguns dels aspectes més interessants de l’actuació de la FCPE.  Participació en l’homenatge a Iniesta per la celebració del gol dedicat a  Dani Jarque, col•laboració amb diverses penyes en la recollida de joguines, visita a hospitals,  Torneig Solidari de Futbol Jaume Alguesuari, la XIII Gala de Penyes en la que per tercer cop consecutiu van haver-hi representació dels professionals del primer planter (aquest cop amb l’assistència de David García), la loteria del Nen, l’organització del desplaçament al camp del Llevant, presentació i col•laboració del llibre dedicat a Ricardo Saprissa, reunions informatives en les que membres del RCDE explicaren el tema de l’ampliació de capital, presentació de la placa de la FCPE a l’espai memorial, les 78 plaques de penyes ja col•locades a l’Estadi, reunions sectorials de penyes en províncies,   la campanya de visita de penyes amb els alcaldes de les seves poblacions que ha suposat avantatges per les penyes al haver-hi un  acostament i bona relació amb els seus alcaldes,  i la participació esmentada amb el col•lectiu Aficiones Unidas.  Ariza ha parlat d’un curset de disseny gràfic per les penyes per que puguin dur a terme de millor manera la seva tasca.

També s’ha referit al tema sobre el col•legiat Iturralde González, declarat en el seu dia “persona non grata”, i que després de assabentar-se que havia estat designat com a col•legiat pel partit de demà davant l’Atlético. Una carta molt correcte en les formes, però dura en el fons, dirigida al president del “Comité Técnico de Arbitros” Victoriano Sánchez Arminio en la que s’expressa la poca sensibilitat del comitè en qüestió a l’hora d’anomenar en un partit de vital importància a algú amb el seu ressent passat, que amés havia estat considerat persona non grata.  Sigui per casualitat, el cas que l’ínclit Iturralde no estarà demà a Cornellà-El Prat per ser baixa a conseqüència d'una suposada lesió en els darrers dies.

Avui ha estat present per primer cop a una assemblea de la FCPE, un dirigent de la Penya Espanyolista de Madrid, el senyor Dani Luque. També ens han visitat membres de la Penya Espanyolista de l’Uruguai, i de la Penya Espanyolista de Suècia, que han col•locat les seves plaques a l’Estadi.
Posteriorment el vocal Xavi Edo ha ressenyat com a iniciativa, la participació de la FCPE en un partit de futbol amb motiu del centenari de la Creu Roja de Cornellà, així com un torneig a Sant Adrià amb equips estrangers i de penyes d’altres clubs d’Espanya i que tindria lloc el 18 de juny abans de la revetlla de Sant Joan.

S’ha passat al tercer punt de l’ordre del dia, que no era altre que la exposició per part del seu president, Ramon Roig, del que serà l’Aplec de Penyes de Castellar del Vallès, que organitza aquesta ambaixada espanyolista vallesana. S’ha repartit un informe a totes les penyes on es detalla els llocs, el programa d’actes, els mitjans de transport, el dinar de germanor i preus, etc. Ha destacat la bona relació i la gran col•laboració amb l’Ajuntament de la ciutat. Des del públic, Antonio Arcas de la Penya de Sant Andreu ha desitjat que el corredor motociclista Dani Pedrosa fes acte de presència, ja que els “altres” tenen a Lorenzo... Ariza (que també és de Pericos Moteros) ens ha comentat que hi ha altres corredors, que son pericos. El president de la Penya de Castellar ha indicat que és difícil que pugui assistir Pedrosa, degut a que aquests esportistes d’elit ja tenen configurades les seves agendes...

S’ha pregat per que les persones que vulguin anar a l’Aplec ho diguin i facin el ingrés, el més aviat per que els organitzadors puguin saber quin és el grau de participació cara a la preparació i organització del dinar (en el que amb el mateix preu també hi anirà inclòs un esmorçar).

El quart punt de l’ordre del dia, l’Aplec de 2012 i del que no hi ha encara penyes candidates a fer-se amb l’organització. Araceli Pérez (vicepresidenta segona de la FCPE) ha donat com a justificants del difícil que està resultant que sorgeixin penyes disposades a organitzar l’Aplec de 2012, la crisi econòmica i la incertesa en molts pobles degut a les eleccions municipals del 22 de maig en les que poden o no canviar la realitat política de les seves ciutats. Per tant, s’ampliarà la data final per a presentació de candidatures fins el 24 de maig.

El cinquè punt de l’ordre del dia, el darrer, de precs i preguntes. En primer lloc, el senyor Broquetes, secretari de la penya de Torredembarra ha discrepat sobre la conveniència de significar-se en contra del àrbitre Iturralde a nivell oficial, ja que tot i considerar-lo just, i un exercici de valentia que aplaudeix com a gest, creu que ens pot passar factura més d’hora que tard amb arbitratges perjudicials.  La resposta d’Alberto Ariza ha estat contundent: Pitjor que el que hem hagut d’aguantar-li a aquest àrbitre... “No nos contestarán, pero al menos nos tendrán que escuchar”.

També el representant de Torredembarra ha sigut partidari que totes les penyes facin un esforç econòmic com ajut a la penya que organitzi l’aplec en cada any. No ha estat considerat com a solució viable (no era tampoc moment per votar-lo al no estar en l’ordre del dia), ja que moltes penyes ja fan prou amb la quota de 50 euros de contribució a la FCPE en aquests moments de crisi, que no passa per ser la millor solució aquesta. També s’ha comentat que cada penya aporti la presència de més socis als aplecs que no pas una quota obligatòria a totes les penyes.

Ramon Lluis, president de la Penya de Blanes ha preguntat sobre un possible desplaçament a Saragossa per recolzar a l’equip i sobre el tema de la impossibilitat que les penyes tinguin accés a les dades del club, al seu llistat de socis, per pogué ampliar  la base social de les penyes en la població o nuclis veïns.    Ariza li ha contestat que en aquest tema de moment no es viable degut a la llei de protecció de dades que impedeix que les penyes puguin accedir al llistat de socis, com també a l’inrevés, que el club pugui accedir a les dades de les penyes.

Amb diverses preguntes dels senyors Miguel Pérez (vocal de la penya Pericos de Vilassar de Mar), José Manzanares (Vicepresident de la PBB Gran Via –Sant Martí) i del representant de la penya de Reus, s’ha arribat a la fi de l’assemblea, aixecant-se la sessió als voltants dels tres quarts d’una del migdia.           

 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M