divendres, 22 d’abril del 2011

L'ESPANYOL "B" REMUNTA I
S'EMPORTA ELS TRES PUNTS DE VILANOVA


(Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova i la Geltrú, El Garraf: Josep Maria)

CF Vilanova: 1 – RCD Espanyol “B”: 2



Al 89, l’Espanyol obté el gol del triomf.

El RCD Espanyol “B” ha aconseguit tres nous punts en la seva visita a la capital del Garraf davant un Vilanova necessitat de punts que s’ha avançat en el primer temps. Els gols de Dani Nieto en el primer període que igualava el matx i el de Rui Fonte als 89 minuts, han donat el triomf que permet seguir aspirant a l’autèntic miracle que seria ficar-se entre els quatre primers que lluitin per l’ascens.

Ferran Manresa no ha pogut comptar amb Lucas Porcar, sancionat ni amb Albert Blázquez i Víctor Álvarez a les diverses seleccions espanyoles. Amb deu minuts inicials de tempteig en els que res ha succeït, l’Espanyol ha sigut qui ha gaudit de la primera gran ocasió de gol als onze minuts de joc, quan Dani Nieto ha superat per velocitat al darrer defensor i encarant al porter Mario León ha xutat responent el meta local amb una gran estirada enviant a córner per sobre el travesser. 

Però ha sigut el conjunt local qui ha obert el marcador en la primera acció clara d’atac. Ha sigut en  el llançament de falta des de banda esquerra a càrrec de Marcos García quan Gerardo ha rebutjat de punys i després d’un rebot, Sergi Pérez tot sol s’ha trobat la bola i en acció poc ortodoxa però efectiva, ha marcat superant al meta espanyolista.  

L’Espanyol s’ha intentat refer del cop, però li ha costat molt arribar amb claredat a l’àrea vilanovina.  Un bon contracop espanyolista amb jugades al primer toc (passada de Rui per Sielva i aquest centrant per Manu Molina), ha acabat amb un remat de primera del migcampista espanyolista que amb tot a favor ha rematat al peu del porter, tot i que l’acció ja estava invalidada per situació anti-reglamentària de Molina a instàncies del jutge auxiliar. El Vilanova ho ha provat amb un xut de Mañosa s’havia marxat  fora a la dreta de la porteria de Gerardo, però fora dels tres pals.

L’empat ha arribat quan en una pilota en profunditat, Dani Nieto ha arrancat en posició correcta i s’ha marxat directe a porta, superant a León amb una precisa definició. De la resta del primer temps poc ha explicar. David López ha estat molt oportú al tall evitant la rematada de Carlitos dins l’àrea, i tampoc Rui Fonte ha pogut arribar abans que Mario León en una pilota dividida. 

Domini altern, poques ocasions de gol i empat a un el resultat amb que ha finalitzat el primer temps. El Vilanova ha vist com Valldosera, el seu capità no arribava al descans en caure lesionat.
En el segon temps, el Vilanova ha sortit amb força, però a mida que han anat passant els minuts ha sigut l’Espanyol qui més ho ha intentat. De totes maneres, l’Espanyol no ha controlat pràcticament mai el partit ja que no s’ha imposat a la parcel•la ampla del camp. A partir de la meitat del segon temps, ambdós equips s’han hagut d’obrir més avançant línies ja  que l’empat no els hi servia a cap dels dos, hi el partit s’ha desenvolupat molt més obert, amb anades i tornades continues en les que els locals han acusat molt més el desgast efectuat i s’ha vist més sencer a un Espanyol que al final ha pogut marcar el gol que li ha donat el triomf.

La primera acció de perill del segon temps ha estat pels locals, quan en el 56’ el Vilanova ha pogut marcar amb una rematada que ha estat treta a córner per Gerardo en una gran intervenció.  La rèplica perica ha arribat amb un lliure directe a dos metres de la frontal que Oscar Sielva ha llençat buscant l’escaire, mig  metre per sobre el travesser.  

L’ocasió més clara dels espanyolistes en el segon temps, ha tingut lloc després que Rui Fonte per l’esquerra hagi realitzat una gran jugada amb dos regats al seu adversari i li hagi ficat un centre d’or a Manu Molina qui amb tot a favor ha rematat al ninot, rebutjant el porter vilanoví.



Dani Nieto que havia vist la cartolina al minut 51, ha tingut un lleu frec amb un defensor, i com ja l’havia amonestat precisament per protestar aïradament una decisió arbitral, al poc temps Ferran Manresa l’ha substituït per evitar mals majors tot i que era un dels més destacats del partit pel bàndol perico. Theivy, que debutava amb el filial –cas curiós ja que ho havia fet abans al primer equip –l’ha substituït.
L’Espanyol no acaba de fer-se amb el control del partit i tot podia succeir. Una errada de Grima la controlar una pilota per molt poc no acaba donant l’ensurt.  La més clara ocasió dels vilanovins, ha estat després del llançament d’una falta que s’ha estavellat a la tanca i el refús posterior li ha caigut a un davanter local que tot sol ha xutat als núvols quan ho tenia tot a favor.

El temps inexorablement anava passant i tot semblava que l’empat seria el resultat definitiu del matx, quan arribats al minut 89, Rui Fonte recupera en línia de tres quarts una esfèrica d’or, es marxa cap a porta, i al no veure-ho clar per xutar, s’intenta obrir al centre regatejant el defensor, el torna a retalla i troba forat xutant ras ajustat al pal dret. Un gran gol i tres punts que podien haver sigut d’or sinó fos per que la Montañesa ha vençut al camp del Prat i cada cop és més complicat que els tres rivals dels pericos perdin els dos o tres encontres que ha de perdre per que l’escalada espanyolista a la taula sigui quelcom més que una meritòria anècdota.

En l’afegit de tres minuts, Thievy que amb força s’ha fet amb una pilota en la reraguarda vilanovina, ha fet la paret amb Manu Molina, i s’ha quedat tot sol davant Mario León, però altre cop el porter local que ha tingut una molt bona actuació, ha evitat el gol rebutjant la rematada del davanter francès en l’u contra u.        


Fitxa Tècnica:

CF Vilanova: Mario León, Valldosera,  Mañosa, Marcos García, Carlitos, Pitu, Cristian Fernández, Aleix Camps, Sergi Díaz, Sergi Pérez i Dani Acosta.
Substitucions: Kiki per Valldosera, 43; David Gascón per Dani Acosta, m 68.

RCD Espanyol B: Gerardo, Fran Grima, David López, Blanchart, Carles Clerc, Pau Senent, Oscar Sielva, Isaías, Rui Fonte, Manu Molina i Dani Nieto.
Substitucions:Thievy per Dani Nieto, m. 69; Sergi Darder per Pau Senent, m. 81; Guillem Savall per Rui Fonte, m.90.

Àrbitre: Oscar Bargadà Braña, del comitè territorial català, delegació de Tarragona. Ha mostrat cartolines grogues a kiki, m. 85, Aleix Camps, m. 92 per part local i a Clerc, Dani Nieto, m.51, Pau Senent i Isaías, m. 83, per part visitant.

Gols: 1-0: Sergi  Pérez, m. 16; 1-1: Dani Nieto, m. 33; 1-2: Rui Fonte, m.89

Incidències: Camp dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú. Encontre avançat corresponent a la jornada 35ena de lliga al grup cinquè de Tercera Divisió. La pluja ha estat protagonista en els vint primers minuts de joc. Ambient fred, i temps força ventós. Presència d’espanyolistes en les grades; alguns d’ells s’han fet sentir de valent durant tot l’encontre com han sigut els de Fúria Perica.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

felicidades ,a continuar asi

Anònim ha dit...

Hola amics, esperem guanyar els següents partits, i jugar amb tot mereixement el play-off, el nostre equip ha de pujar a 2 B, tenim equip i afició per a ells. No podem fallar. Salutacions. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M