diumenge, 17 d’abril del 2011

PRIMERES!!!.
LA TORNADA DE LA FINAL, A CASA





RCD Espanyol Femení “A”: 2 – Prainsa Transportes Alcaine: 1

Compleixen. L’equip d’Oscar Aja no falla, i acaba primer.

El RCD Espanyol ha vençut al Prainsa Transportes Alcaine per un ajustat 2-1 en el darrer encontre de lliga de la segona fase de la Superlliga Femenina disputat aquest migdia a la Ciutat Esportiva de Sadrià. L’equip espanyolista que ha tingut que treballar de valent davant un Prainsa que li ha posat força difícils les coses, ha acabat primer a la lliga regular fet que li assegurarà disputar l’encontre de tornada com a local.

El rival: El Rayo Vallecano. Repetició de la final anterior i de la darrera final de Copa de la Reina. L’Athletic Club ha fet figa en el moment més determinant perdent davant el Barcelona en Lezama 0-1, quan necessitava el triomf per ficar-se a la final i no depenia més que de si mateix.

Li ha costat al conjunt perico superar a un Prainsa molt sòlid a nivell defensiu. En la primera meitat del primer temps, tot i el major domini local el conjunt aragonès ha arribat amb perill un parell d’ocasions a la porteria defensada per Mariajo.  Així, un llançament de la portuguesa Claudia Nieto ha obligat a la meta sabadellenca a llençar-se a la seva dreta quan l’esfèrica ja es colava.

Erika, gens inspirada avui cara a porta, ha tingut la primera de les seves clares oportunitats de gol en una acció, quan s’ho ha pensat massa  donant temps a que una defensora visitant interceptés a còrner la seva rematada. L’Espanyol intentava arribar a oferir la seva línia habitual en atac però li costava molt crear ocasions clares de gol. Un contracop ràpid amb una molt bona passada d’Alexia per Vero, i aquesta ha engaltat una volea que ha sortit fora ajustada al pal dret, ha estat una de les més clares ocasions de gol periques en el primer temps.  La rèplica visitant, ha obligat a una gran intervenció de Mariajo salvant el gol del Prainsa, rebutjant l’esfèrica a còrner per la seva dreta.

Als 33 minuts de joc, el Prainsa ha estat castigat amb falta la seva jugadora Ana Borges que ha vist la cartolina groga. El llançament del lliure directe, l’ha executat Vero Boquete amb un tret precís a l’escaire.  Amb aquest marcador s’ha arribat a la fi del primer temps en un encontre poc vistós en el que l’important era assegurar els tres punts en joc.

En el segon temps, una passada en profunditat al primer minut i escaig de joc d’Alexia per Vero que en carrera ha arribat fins la línia de fons i ha deixat anar un centre des de la dreta precís per que a la zona del segon pal, Ana Romero “Willy” controlés i amb tot a favor desaprofités una clara ocasió en l’u contra u davant la portuguesa Jamila.

El Prainsa ha tingut en varies accions a pilota aturada en sendes faltes prop de la frontal, l’ocasió per portar perill, però en aquesta ocasió les seves llançadores (l’argentina Mariela Coronel) no van estar gens encertades rematant fora desviada en el cas de la primera o posteriorment en el tram final del partit estavellant la bola en dos llançaments a la tanca defensiva del conjunt perico.

L’Espanyol ha pogut sentenciar després d’una altre gran jugada de Vero Boquete, amb dos retalls inclosos a la seva marcadora, una centrada precisa per Erika, qui torna a fallar rematant al ninot. La rèplica en atac de les aragoneses en un ràpid contracop, a càrrec de Coronel, que deixa anar una centrada xut que es passeja sense que ningú remati. 

Abans del segon gol espanyolista, Erika tornaria a posar dels nervis als espectadors quan després d’un contracop de Vero retallant a la defensora visitant,  li ha cedit l’esfèrica per la incorporació des de darrera de la davantera navarresa, però de nou molt més ràpida Jamila li guanya l’acció llençant-se a terra taponant la rematada de la davantera espanyolista.

El segon gol espanyolista per no variar, ha tornat a dur la signatura de la gallega Vero Boquete. La jugadora que marca i esperem que marqui les diferències en aquesta Superlliga, ha rebut una esfèrica de Willy, ha controlat i ràpida cap a l’àrea, ha engaltat un xut a mitja alçada que ha superat Jamila en una demostració més de la seva genial classe a l’hora de definir davant porta.

En els darrers minuts l’Espanyol que tenia el partit totalment controlat, potser s’ha adormit quelcom i ha permès que el Prainsa dominés el joc. Aja i Berna han realitzat canvis, inclòs de portera en el cas del quadre local sortint Alba Montserrat  i el Prainsa a falta de quatre minuts pels noranta s’ha encarregat de recordar-nos a tots que els partits no s’acaben fins que xiula l’àrbitre.

Una pilota des de la dreta centrada per Ana és rematada perfectament de cap per la dorsal setze Marieta al fons de la porteria espanyolista. Quedava patir els darrers minuts, i en la memòria de qui escriu aquestes línies, se’n recordava d’aquell gol aconseguit en un encontre molt similar al d’avui en quant al seu desenvolupament i resultat, corresponent a la Copa de la Reina després de fer-se càrrec Morata en lloc de Montiagut, quan en el temps  d’afegit la portuguesa Edite Fernandes va donar l’ensurt a les espanyolistes deixant KO a l’equip espanyolista. Avui no ha estat així, i les blanc-i-blaves s’han defensat amb molta seguretat davant les darreres escomeses del conjunt aragonès, que finalitza en sisè lloc el campionat.  


Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Mariajo; Kenty, Ane, Marta Torrejón, Sonia Matías; Vanesa Gimbert, Sara Monforte; Willy, Alexia, Erika i Vero.
Substitucions:  Lara per Ane, m. 46; Débora per Alexia, m. 56; Andrea Pereira per Kenty, m. 73; Alba Montserrat per Mariajo, m. 84.

Prainsa Zaragoza: Jamila, Almudena,  Noelia Tudela, Sandra, Sira Abad,  Ana Pipaon, Claudia, Sanau, Mariela Coronel, Edite Fernandes i Ana Borges.
Substitucions: Marieta per Ana Borges, m. 56; Iris per Sandra, m. 71;  Leslie per Almudena, m. 83.

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique, delegació de Barcelona. Ha amonestat amb cartolina groga a la visitant Borges, m. 33. Ha expulsat als tècnics visitant per protestar airadament la falta que ha donat origen al gol espanyolista, de manera continuada. 

Gols: 1-0: Vero, m. 34; 2-0: Vero, m. 71; 2-1: Marieta, m. 86

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada de la segona fase de la Superlliga femenina disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Temps assolellat i temperatura càlida.   Vero i Sira han exercit com a capitanes.


CLASSIFICACIÓ FINAL SUPERLLIGA FEMENINA.




. GRUP "A"  SEGONA FASE PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL
321410224214
2
RAYO VALLECANO
30149324120
3
ATHLETIC CLUB
28149143215
4
F.C. BARCELONA
19145451313
5
ATLÉTICO DE MADRID FÉM.
17145271724
6
PRAINSA. TRANSP. ALCAINE
11143292031
7
C.D. SANT GABRIEL
10142481948
8
REAL SOCIEDAD
1014248928



4 comentaris:

Anònim ha dit...

RCD Espanyol 2- Prainsa Saragossa 1
Darrera jornada femenina va donar moltes sorpreses.
Superlliga-Grup A 2 ª Fase
RCD Espanyol femení queda primer i jugarà la final contra el Rayo Vallecano.
Les blanc-i-blaves van començar amb molt nerviosisme. Les manyes, van tenir una ocasió claríssima que la portera perica Mariajo Pons va aturar espectacularment.
Les catalanes van despertar, amb les primeres ocasions, Ana María Romero "Willy" xuta i una defensa aragonesa treu la pilota abans que entrés per la línia de gol. Polèmica, Verónica Boquete és obstacularizada en clar penal no assenyalat per l'àrbitre. Verónica Boquete prova amb un xut i la pilota surt fregant el pal. Contraatac de les de Saragossa amb perill, espectacular estirada de la portera espanyolista que evita el gol.

La trobada torna a tenir domini de les periquites. Vanessa Gimbert xuta fora. Una defensa del Prainsa Saragossa dóna un cop de cap, la pilota fora, per poc es cola dins de la seva porteria.

1-0: Espectacular llançament magistral de falta de la gallega Verónica Boquete que entra ajustat al pal esquerre de Jamila. El dorsal n º 6 del Prainsa Saragossa xuta per sobre de la porteria blanc- i- blava. La primera part acaba amb llançament de cap d'una altra defensa del Prainsa en pròpia porta que va fregant el pal.

El segon temps comença més animat, Ana María Romero "Willy" sola xuta i la porter saragossana refusa amb el genoll.La dorsal n º 19 del Prainsa Saragossa xuta fora.

Comença el domini espanyolista, que es fa amo del partit, guanyant justament amb tot mereixement. Érika Vazquez xuta fluix a les mans de Jamila. Monforte xuta per sobre dels tres pals. Érika Vazquez ho prova una altra vegada i la portera visitant evita el gol amb una gran crispeta. Cop de cap de la local Lara Rabal fora. Érika Vazquez sola xuta i Jamila torna a evitar el gol amb el peu. Gran passada des de fora de l'àrea de Débora García Ana María Romero "Willy" que sola falla davant de Jamila que li atura.

2-0 Magnífic gol de Verónica Boquete, que dins de l'àrea, regateja a una defensa i cantonera gairebé sense angle treu del barret de copa un increïble xut que es cola per la porteria aragonesa.

El dorsal n º 6 del Prainsa Saragossa xuta a les mans de la porter periquita.Verónica Boquete xuta i Jamila torna a evitar un altre gol buidant amb el peu. Xut de Monforte fora.

2-1 Centre des de fora de l'àrea que lliure de marca Marieta bat a la portera Alba Montserrat que havia entrat en canvi de Mariajo Pons. Les del Prainsa Saragossa van acabar atacant sobre la porteria del RCD Espanyol, però la defensa blanc-i-blava les va desbaratar. Les del RCD Espanyol que havien guanyat gairebé tots els partits a casa per golejades, van tenir problemes al final per guanyar.
Jose Carrera

Anònim ha dit...

Atl. Madrid 0 Rayo 3. Golejada a domicili de les de Vallecas, que jugaran la final. Les blanquivermelles van jugar amb deu des del minut 30, penal i expulsió de Paula Serrano per protestar. El va transformar Jenni. La capitana blanquivermella, Alba Merino es va haver de retirar del terreny de joc per unes molestias.Superioritat en el camp de les rayistes. 2-0 Jugada personal de Natalia, que guanya la línia de fons, dóna el pas a Sonia que es trobava en el segon pal i només va haver d'empènyer l' esféric.3-0 Tret de Burgos dins de l'àrea que Núria no aconsegueix atrapar i el rebuig en àrea petita li cau a Pilar, que amb el cap introduiria el cuir al fons de la xarxa.





Atlètic Bilbao 0 FC Barcelona 1: Les lleones es queden fora de la final.Gol de Noemí Rubio.Termina la temporada les barcelonines en quarta posició.



Sant Gabriel 2 Reial Societat 2: Les basques queden les últimes.



Classificació 1. RCD Espanyol 32; 2. Rayo Vallecano 30, 3. Athletic Club 28; 4. FC Barcelona 19, 5. Atlètic de Madrid 17; 6. Prainsa Saragossa 11; 7. CD Sant Gabriel 10; 8. Reial Societat 10.





Superlliga-Grup B 2 ª Fase:

Jugaran la copa el València com a primer amb 29 punts; Sporting Huelva amb 26; SD Reocín 25. Les andaluses l'AT Malaga amb 25 no tindran premi de disputar la Copa de la reina, però després de perdre amb les valencianes, salven la categoria. Descendeix sorprenentment el Torrejón amb 24 a l'empatar en un camp fàcil. Les asturianes de l'Oviedo amb 23 també cauen a l'abisme després d'empatar en feu de les basques que també estaran el pròxim any a nacional. Tanquen la taula el 7 Gimnàstic de Tarragona amb 7 i la 8 SD Eibar amb 1.



Eibar 1 Oviedo 1: El Oviedo Modern ha perdut la categoria per empatar a un a Eibar en un partit en el qual li va ser anul.lat un gol, i on va enviar tres trets al pal. Amb el 0 a 1 de Mery l'Oviedo Modern estava salvat, però els nervis van aflorar i va arribar de penal l'empat de l'Eibar.



Sporting Huelva 6 S.D. Reocín 1

Recuperació de Alharilla al mig del camp en una bona pressió va agafar les santanderins descuidades i després internar per la banda esquerra va ficar el centre al qual va arribar Jenny ficant el peu i inaugurant el marcador. Les sportinguistes van anotar el 2 Jenny li va donar una bona passada a Alharilla i la jiennense resol magníficament davant Bea. El tercer va arribar en el 16 després del llançament de córner en què Anita de cap va rematar a la xarxa de la porteria de Bea. 4-0, Anita va tornar a augmentar l'avantatge després d'un gol de cap després d'una bona centrada de Rosita. 5-0 Tronka que després de recuperar una pilota a la defensa del Reocín es va plantar sola davant Bea que després de realitzar una bona vaselina deixava el partit encara més sentenciat. El Reocín va marcar el de l'honor, cop de cap al llançar una falta, la pilota va copejar en el travesser va botar dins de la porteria i es va sortir, donant el gol per vàlid el linier. Era el Cajasol Sporting Universitat qui seguia aguaitant la porteria santanderina, primer en un penal que va ser assenyalat però que Laura Rus no va arribar a batre Bea que la va rebutjar a córner. Les de Huelva van fer el 6-1 Sandra va ser la que va tancar el marcador en rematar de cap una falta llançada per les sportinguistes.



Gimnàstic 1 Torrejón 1

València 3 AT Malaga 1. Les visitants es van avançar 0-1, Ana Rodríguez. Primer Mateos va aprofitar una pilota solta dins l'àrea petita per empatar el partit i pocs minuts després Gemma executar a la perfecció un lliure directe que va suposar el 2-1. El CA Màlaga, que es jugava la permanència, va deixar bastants espais en rereguarda i en una de les sortides de pilota de les jugadores d'Óscar Suárez va arribar el 3-1 definitiu. Gemma va llançar la pilota en profunditat a Mateos, que des de l'esquerra va rebre, va mirar i va passar a Salo perquè aquesta aconseguís el gol que tancava una reeixida temporada de Lliga.
Jose Carrera

Anònim ha dit...

Grup C 2 ª Fase:

Estartit 1 Llevant 2

Las Palmas 0 Collerense 3

Sevilla 7 Valladolid 3

El que quedava per decidir, el Collerense jugarà la Copa de la reina, ja que les catalanes van perdre a casa amb les llevantinistes campiones de grup, i les balears van golejar a domicili de les descendides canàries.

La taula queda així 1. Llevant UD 29; 2. UD Collerense 23, 3. SD Lagunak 23; 4. UE L'Estartit 19, 5. Sevilla FC 15; 6. UD Las Palmas 7; 7. Real Valladolid CF 4.



Emparellaments de la primera ronda de Copa de la Reina

RCD Espanyol i Rayo Vallecano salven la primera ronda perquè es disputaran el títol de Lliga Els emparellaments de vuitens de final seran els següents (Espanyol i Rayo Vallecano passen directament a quarts).

Athletic Club - SD Lagunak; FC Barcelona - S.D. Reocín, Atlètic de Madrid - Collerense; Prainsa Saragossa - Sporting Huelva, CD Sant Gabriel - Llevant UD, el Reial Societat - València.



Promoció de Lliga Nacional classificats: Grup 1 el Abanto C, Grup 2 L'Olivera de Vigo, Grup 3: Girona, Grup IV Fundació Albacete promocionarà, Grup V: SP Comarca LLanos d'Olivenza, Grup VI: U. Tacuense.

Per tant, això continua amb moltes incògnites per resoldre, que ens faran seguir emocionant amb les lligues femenines.
Jose Carrera

Josep Maria ha dit...

Salutacions Jose Carrera. Moltes gràcies per la informació extensa d'aquesta darrera jornada a la Superlliga. Ara ho resumirem.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M