dilluns, 9 de maig del 2011

EL TRIOMF DE LA MONTAÑESA, I L'EMPAT DEL REUS,
DEIXEN MATEMÀTICAMENT AL "B" SENSE ASCENS

S’ha consumat el fracàs.

De fet amb la derrota a El Masnou, tot quedava ja pràcticament decidit a efectes de la pura i dura realitat. Inclòs derrotant al Balaguer ja vam titular “Victòria estèril” quan encara matemàticament hi havia opcions. Per que tot i assumir que l’equip donaria el do de pit i guanyaria els sis darrers encontres (que també era massa suposar tenint en compta la trajectòria), dels que ja ho ha fet en els cinc disputats, les probabilitats seguien sent molt escasses ja que si bé els equips d’entre mig anirien caient un darrera altre si l’Espanyol B guanyava els sis partits, però els equips de les quatre primeres posicions era gairebé impossible que perdessin un 35/40% dels punts en joc. Simplement qüestió estadística.

Per què era probable que l’equip guanyés els sis encontres? En primer lloc per que amb Ferran Manresa (tret del partit davant El Mansou) l’assignatura pendent estava als encontres a Sadrià. Agafant la inèrcia de vèncer en la Ciutat Esportiva i amb l’equip alliberat de la pressió que ha tingut durant la temporada o bé podia acabar perdent-ho tot (si es deixava anar abatut) o guanyant-lo com ha succeït.

En segon lloc per que en el darrer tram del campionat hem vist un major protagonisme a jugadors que han aportat sàvia nova a l’equip i joventut,  en un equip en el que el major fracàs ha estat els dels jugadors veterans fitxats expressament per que marquessin diferències i que només Raul Rodríguez  - i sobre tot en el primer equip – ha convençut plenament. 

Jugadors com Albert Blázquez, Pau Senent, Adrià Blanchart, els pocs instants de Sergi Darder, Carles Clerc, afegit a la inclusió en l’onze de Lucas Porcar amb altres bons jugadors de l’equip com Víctor Álvarez, Dani Nieto o Manu Molina sense oblidar-me d’un proscrit Oscar Sielva, entre tots ells, han canviat la cara al filial, per que quan parlo de fracàs no em refereixo sol al fet de no pujar, de tan sols ni classificar-se per les quatre primeres posicions, sinó de la imatge patètica i nefasta que ha ofert en quant a joc durant molts encontres tant a casa com a domicili. Situació conflictiva també la viscuda amb Guillem Savall, del que el club ja no ha considerat oportú donar-li cap oportunitat amb el primer equip i ha acabat veient com se li retirava inclòs la capitania.

D’aquests fets d’ordre intern com comprendran amics lectors no em pronunciaré. Si que diré que Savall ha fet –com a molts o gairebé tots de l’equip- partits horribles aquesta temporada amb el filial, una temporada per oblidar,   i que la temporada passada també va ser un dels que liderava aquell equip que se’n va anar a Tercera. D’ací a demonitzar a ningú, - com sembla fer el senyor Morales bastant sovint -,  va un abisme. 

Hora serà de començar a preguntar-se que han sigut d’aquells homes en els que el filial s’havia de sustentar en la temporada del seu retorn a Tercera Divisió. (Recordem que al igual que el primer equip, sempre ha seguit a un descens, un ascens recuperant la categoria perduda, menys en aquesta ocasió).

Fer memòria i recordar a Azrack, aquell “producte” sorgit del “famós draft”  que va tenir l’honor inclòs de jugar dos encontres a primera per engrandir la llista anecdòtica de desastrosos jugadors que l’equip perico ha tingut al llarg de la historia i que estan en la ment de tothom...Recordar a Enric Tarrés de cessió en cessió, als fitxatges frustrats de Dani Palacios (sense cap tipus d’aparició pràcticament en tot el campionat), Pere Segarra (testimonial), Joselu (donat de baixa la setmana passada amb el fet curiós de no esperar-se a acabar la temporada estant lesionat), l’esperpèntic fitxatge de Romero (algú esperava quelcom d’un jugador que en any i mig havia vestit sis samarretes diferents?).  I no parlem dels fitxatges del juvenil de “l’era Morales” per que tret de Theivy, la resta és de jutjat de guàrdia...

Desigual rendiment el de la resta de fitxatges i jugadors cedits que tornaven. Un Cervera que no ha acabat de ser el que s’esperava després del seu pas per l’Oriola), un Fran Grima que no ha aportar res que Blázquez o inclòs Albarrán o Arroyo haguessin  pogut aportar, i Isaías amb rendiment desigual que ha tingut el premi inclòs de jugar al Camp Nou.   Canal, un central de futur que l’hem vist molt poc amb el filial i si bastant escalfant banqueta del primer equip amb aquestes coses rares que succeeixen a Can Perico.

La cara agradable dels fitxatges, Raúl Rodríguez que ha ofert una imatge més que acceptable –tenint en compta a més, el moment en que va pujar al primer equip –en la cobertura espanyolista i Rui Fonte que va venir cedit i sempre ha deixat entreveure millors coses en el primer equip en els pocs moments que l’hem vist, que en el filial on ha alternat bons partits i altres en els que ha donat la imatge de no ser jugador per aquesta categoria amb el seu fi joc.

En el capítol de fracassos també citar a altres jugadors que també formaven part de l'entitat, com el cas d’un Chuli a cavall entre les lesions i les poques oportunitats, l’exòtic  Willy Yemba  que poc ha aportat o la constatació que Dani López era un jugador armari en la línia de avantguarda per la seva alçada i envergadura, però poc més.

En quant a la porteria –acabo pel principi –ambdós tècnics (Rovira i Manresa) han alternat a ambdós porters, Dinu i Gerardo, i el problema de l’equip es pot afirmar que no s’ha trobat precisament en aquesta demarcació.
     
Es dirà que l’equip s’ha ressentit de les pujades (i baixades) dels jugadors al primer equip, però jo considero que això podria haver sigut cert en una categoria tant exigent com la Segona Divisió B, però en una Tercera considerada pel propi senyor Fernando Manresa “com la pitjor Tercera de molts anys” no es més que una excusa de mals pagadors. En aquests encontres darrers Mauricio Pochettino ha pujat i baixat jugadors i l’equip s’ha imposat als seus rivals. En canvi, en encontres en que ha disputat de més efectius ha perdut. Davant la Pobla de Mafumet (estrena de lliga) va comptar inclòs amb Jordi Amat i Álvaro Vázquez i només la fortuna va fer que es salvés un punt... La plantilla era de vint-i-cinc homes i per això també estava el juvenil amb jugadors més que preparats i amb classe, per jugar davant equips de tant ínfim nivell.  

En quant al tema que, el més important és que sorgeixin jugadors en comptes de la classificació, es simplement demagògia oportunista. Contra més important sigui la categoria en que es trobi el filial perico, de més qualitat poden sortir al foguejar-se contra rivals de més pes. Els clubs més importants, i els que compten més amb la pedrera intenten tenir el filial si es possible a la Segona Divisió A i sinó, a la categoria de bronze. Ningú pensa en tenir-lo a Primera Catalana o en la pròxima a desaparèixer Categoria Preferent... I consti, que les sensacions negatives (cara a recuperar la categoria) que aquest equip em transmetria ja m’acompanyàvem des de la pretemporada i així ho he fet constar sempre des d’aquest mitjà o en les meves intervencions en Radio Despí “Llobregat en Bib”. Amb moderació i amb tó constructiu;  però sense esperar  parlar per parlar a posteriori, un cop s’ha consumat el fracàs... 


Terrassa FC: 2 - RCD Espanyol "B": 4

Fitxa tècnica:

Terrassa FC: Ortega, Siscu, Óscar Sierra, Alfred, Carlos Martínez, Libo, Sergio Urbano, Joshua, Jony, David López, Ramón Suárez, .
Substitucions: Sergio Montero per David López, m. 56; Xavi Molist per Jony, m. 71; Jose Luis Reyes per Ramon Suárez, m. 74.

RCD Espanyol B: Dinu, Blázquez, Fran Grima, Savall, Víctor Álvarez, Pau Senent, Óscar Sielva, Cervera, Lucas Porcar,  Molina, i Clerc.
Substitucions: Dani Nieto per Lucas Porcar, m. 70; Darder per Pau Senent, m. 80; Chuli per Manu Molina, m. 89.

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno. Ha amonestat als locals Alfred, Libo i Molist i a l'espanyolista Guillem Savall.

Gols: 0-1: Óscar Sielva, m.20; 0-2: Clerc, m.36; 1-2: Jony, m.39; 1-3: Lucas Porcar, m.59; 1-4: Molina, m.61; 2-4: Savall (pp) m.68.

Incidències: Estadi Olímpic de Terrassa. Penúltima jornada del campionat de lliga al grup cinquè de Tercera Divisió.

 

  CLASSIFICACIÓ TERCERA  DIVISIÓ, GRUP 5è.



.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
U. E. LLAGOSTERA
70
37
21
7
9
64
36
2
C.F. POBLA DE MAFUMET
67
37
19
10
8
59
34
3
C.F. MONTAÑESA
66
37
19
9
9
39
32
4
REUS DEPORTIU C.F.
64
37
17
13
7
52
26
5
R.C.D. ESPANYOL "B"
61
37
18
7
12
62
36
6
A.E.C. MANLLEU
60
37
14
17
6
57
39
7
C.E. EUROPA
55
37
15
10
11
52
41
8
U.D. CORNELLÀ
54
37
15
9
13
56
42
9
A.E. PRAT
52
37
13
13
11
48
41
10
C.F. GAVÀ
49
37
12
13
12
40
44
11
F.C. VILAFRANCA
48
37
13
9
15
47
54
12
U.E. CASTELLDEFELS
47
37
12
11
14
36
42
13
TERRASSA F.C.
46
37
11
13
13
57
52
14
C.F. AMPOSTA
45
37
13
6
18
45
64
15
C.D. MASNOU
40
37
10
10
17
51
60
16
C.F. BALAGUER
40
37
10
10
17
39
59
17
C.F. VILANOVA i GELTRÚ
40
37
8
16
13
40
49
18
C.F. PALAMÓS
40
37
9
13
15
34
44
19
ASCÓ C.F.
29
37
6
11
20
28
70
20
C.E. PREMIÀ
27
37
5
12
20
22
63





2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno pues una vez consumado que no subimos, creo que se debería empezar a trabajar en la planificación del B ya mismo, para por ejemplo no encontrarnos otra vez con 40 jugadores en pretemporada y empezar a implantar las ideas que tiene Luis Fradua como responsable del futbol base. Por ahora hemos fichado a dos jugadores del Hospitalet (recomendaría que se buscaran videos sobre el juego de Christian Alfonso que hay en youtube porque son dignas de ver), pero aun falta por decidir el entrenador (espero que sea Posse, las bajas y altas y que hacer con los cedidos con lo cual hay mucho trabajo por hacer y se tienen que poner ya manos a la obra porque no podemos continuar en 3ª, aunque seguro que Morales se colgara medallitas que tanto le gustan diciendo que no es un fracaso no haber subido porque se han promocionado varios futbolistas al primer equipo.

Anònim ha dit...

hola amigos estoy bastante deacuerdo con loque decis ,haber que sorpresas nos dan para la proxima temporada,yo personalmente subiria a muchos juveniles que han estado haciendo mejor que todos esos nuevos ¨grandes fichajes .y como entrenador espero que sea Posse a ver si asi podemos difrutar mas de futbol graciassssssssss




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M