diumenge, 8 de maig del 2011

CRUEL FINAL A SADRIÀ
EL FEMENÍ PERD LA SUPERLLIGA: 1-2















RCD Espanyol Femení “A”: 1 – Rayo Vallecano: 2


Ensopegar amb la mateixa pedra

L’Espanyol femení ha tornat a perdre la Superlliga després de ser una temporada més, el primer a la lliga regular. Avui, encara ha sigut més tràgic, ja que duia un resultat força positiu com era un empat a dos i no una derrota per 1-0 com la temporada passada. A sobre, l’Espanyol s’ha posat als sis minuts en avantatge en el marcador. Però no ha sigut suficient.

Al final el drama ha quedat servit amb les ja complicades perspectives d’índole econòmica que posen en entredit la seva continuïtat. Seria totalment injust jutjar tota una trajectòria de moltes temporades rendint a un més que alt nivell, lluitant i assolint títols, per un sol partit. Esperem que els dirigents de l’entitat així ho entenguin i que aquest resultat no acabi passant factura cedint davant els arguments de persones que dins la nostra entitat avui a bon segur, hauran gaudit de la derrota...

I mireu que les coses se li havien posat bé al conjunt espanyolista... Amb l'afició espanyolista responent i omplint el camp tercer de gom a gom, el sol radiant que s’imposava després d’un temps plujós en les darreres hores. Tot estava a punt, inclòs Televisió de Catalunya tenia que cedir de retransmetre l’encontre al camp tercer i no al principal, mitjançant una plataforma col•locada per tal de guanyar perspectiva per les cameres, i donar en directe l’esdeveniment.

L’encontre semblava oferir bones sensacions. Una jugada individual de Willy desbordant a dues adversaris tot i que la seva centrada s’havia perdut sense rematadora. Als sis minuts, un servei de cantonada és executat per Vero per l’esquerra de l’atac blanc-i-blau en curt per Monforte qui centra de primera i Ane, anticipant-se molt bé, marca de cap enviant l’esfèrica al fons de la porteria d’Alícia.

L’Espanyol ampliava a dos gols la diferència de marge que tenia al seu favor; el conjunt rayista havia de marcar-ne dos si volia guanyar. L’Espanyol ha pogut sentenciar el partit quan una jugada de Willy en la que arrancant per l’esquerra s’ha marxat de dues rivals, ha buscat anar-se'n al centre superant a una tercera jugadora, obrint a la dreta per Erika qui guanya línia de fons, centra i Alícia toca lo just per que Vero tota sola al segon pal no pugui rematar condicionada per la seva baixa estatura. Aquí potser ha estat la sort de la final.

Per que sigui com sigui, l’Espanyol ha anat cedint camp. I ha arribat l’empat ràpidament. Una pilota llarga per Sonia Bermúdez qui supera a Marta Torrejón guanyant l’esquena a la cobertura espanyolista i marxa directa cap a porta i en trepitjar la frontal llença una pilota bombejada que no pot aturar Mariajo per la seva dreta. Gerro d’aigua freda i principi del final.

Principi del final, per que aquest gol no ha fet reaccionar a l’Espanyol sinó tot lo contrari. L’equip d’Oscar Aja s’ha tancat enrera cedint tot el camp al conjunt rayista quan l’equip tan sols comptava amb un gol de diferència al seu favor. S’ha especulat massa amb l’empat a un i s’ha acabat pagant molt car.

Al minut 34’ ha estat la jugada polèmica del partit. Vero superant per velocitat a una jugadora del Rayo abans d’encarar a Mariajo, se li creua al tall una altre defensora i la gallega cau escombrada a terra que és el que sembla per l’aparatós de la jugada. Aquesta jugada molt protestada per la parròquia perica hagués pogut canviar la sort del partit tot i que qui escriu aquestes línies té encara dubtes envers la punibilitat de la jugada, esperant veure-la de nou per televisió. Sigui com sigui, l’actuació del col•legiat ha sigut força dolenta sensiblement perjudicial per les espanyolistes perjudicant a més també en petits detalls, a l’hora de mostrar cartolines, etc. Un cop més, un col•legiat català lluny d’inclinar-se per un conjunt català, ho ha fet per un madrileny.

El segon temps ja no ha començat bé. Als tres minuts Mariajo de punys ha tret com ha pogut un servei de còrner molt perillós. L’Espanyol ha donat senyals de vida amb un xut de Monforte per sobre el travesser, però seguia sense tenir la pilota i amb un Rayo que dominava i en qualsevol moment podia donar un ensurt.

Aja ha substituït Lara per Alexia, movent peces en l’equip però amb la mateixa tàctica i tònica del primer temps. L’equip darrera esperant al Rayo, i molt imprecís a l’hora de sortir. Avui les passades de les jugadores del mig camp han estat horribles a l’hora de sortir amb la pilota controlada, la Willy dels primers minuts ha desaparegut i s’ha perdut amb masses regats, amb poca velocitat i sense profunditat, i Vero ha estat molt marcada per un Rayo que tenia la lliçó ben apresa sense que el tècnic blanc-i-blau hagi estat capaç de capgirar la situació.

I amb l’Espanyol ficat a la cova, ha arribat un servei de cantonada a l’esquerra de l’atac rayista que ha pentinat Jennifer Hermoso al fons de la porteria espanyolista superant Mariajo i les defensores que no han pogut reaccionar.

No es pot refiar un títol a defensar un empat a un faltant tant de temps per davant. El Rayo ens ho ha demostrat. Ha jugat molt millor que l’Espanyol i ha tingut fe amb el triomf i l’ha buscat mentre que l’Espanyol especulava mantenint el resultat. I encara ha gaudit d’una ocasió al contracop que sortosament la rematada s’ha marxat força desviada.

A l’Espanyol li ha costat molt refer-se del fort cop. Quan ja el pas del temps inexorablement ens col•locava en la trista realitat, les noies de l’Espanyol s’han anat a l’atac més amb el cor que amb el cap davant un Rayo, que s’ha defensat massa bé sense masses angunies.

Dues ocasions ha tingut l’Espanyol per empatar l’encontre i forçar la pròrroga: Una centrada passada de Willy al 79’ que Vero en la boca de gol però molt forçada ha rematat com ha pogut però fora. I la més clara de totes, en el temps d’afegit quan Vanessa Gimbert ha rematat al travesser i tot i que la jugada ha continuat amb un protestat penal, la jugada ja havia sigut invalidada per posició anti-reglamentària. No sabem el que hagués passat si l’esfèrica de Vane hagués acabat dins, per que tenim experiències (Glasgow, sense anar més lluny) negatives amb els penals, però amb trenta minuts per davant, potser la història s’escriuria ara d’altre manera.

No ha estat així, i l’1-2 ha sigut el resultat definitiu. L’Espanyol ha jugat força malament i ho ha pagat molt car. La fortuna un cop més també li ha donat l’esquena al conjunt perico i el col•legiat tampoc ha ajudat que diguem; crec que no és l’únic responsable de la derrota tot i que ha influït. Ens vola el títol de lliga, ens vola la participació UEFA Women’s Champions League i esperem que ací quedi tot...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Ane, Marta Torrejón, Lara, Sandra Vilanova, Meseguer, Vanesa Gimbert Monforte, Willy, Erika, i Vero.
Substitucions: Alexia per Lara, m, 56; Kenty per Ane, m. 71; Sonia Matías per Vilanova, m. 90.

Rayo Vallecano: Alicia, Chini, Ale, Pili, Burgos, María Galán, Míriam, Jenni, Natalia, Sonia i Saray.
Substitucions: Jade per Saray, m. 61; Ana Rubio per María Galán, m. 66; Paloma Lázaro per Natalia, m.81; Mónica per Jenni, m. 89.

Àrbitre: David Medie Jiménez, de la delegació de Sabadell. Ha mostrat cartolines grogues a Saray, m. 38, Vanesa, m. 52, Willy, m.67, Vero, m.92.

Gols: 1-0: Ane, m. 6; 1-1: Sonia, m.15; 1-2: Jenny, m.69

Incidències: Encontre corresponent a la tornada de l’eliminatòria final de la Superlliga Femenina. Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Joan Collet, Conseller delegat del RCD Espanyol a la llotja junt als consellers Oliveró -vicepresident- i Newton, entre altres personalitats. Temps assolellat i força calorós. El Rayo Vallecano ha conquerit la tercera Superlliga Femenina consecutiva.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

El àrbitre i la mala sort priven al RCD Espanyol de guanyar la Superlliga femenina i fan que les del Rayo Vallecano quedin campiones.

El camp número 3 de la Ciutat Esportiva de Sadrià presentava un espectacular ple, hi va haver gent que va haver d'estar a la tribuna del n º 1 per veure el partit. L'entrada va ser gratuïta, llavors perquè després diuen que falten diners. El club no va saber fer arribar a la massa social el missatge de salvar el femení que li havíem enviat, per omplir l'Estadi RCDE, com ja havien fet altres conjunts com el ATL Bilbao a San Mames. No van acudir més persones per por de allau.









La primera part va començar amb les espanyolistes decidides a sentenciar el partit. Vanesa Gimbert centra a l'àrea on està Lara Rabal que xuta molt per sobre de la porteria. Córner llançat per Vero Boquete que li passa a Monforte, ella centra a Ane Bergara i aquesta marca de cap era l'1 a 0 i començava amb fortes esperances el RCD Espanyol.









Começa el mal arbitratge del col.legiat David Medi Jiménez de Sabadell: Puntada claríssima sobre Érika, no assenyalada. La franji-vermella Sònia Bermúdez xuta per sobre de la porteria de Mariajo Pons. Les periquites van continuar amb l' aguait a l'àrea visitant. Centre d'Erika Vázquez li dóna amb el guant Alicia passa per davant de la porteria i no arriba Vero Boquete que va intentant donar-li amb el cap. Xut fora de Silvia Meseguer per l'esquerra de la portera Alícia.






Quan més s'ho mereixien les catalanes, les madrilenyes al contraatac van fer l'1 a 1. Vaselina de Sònia Bermudez que empata. Puntada duríssima sobre Willy i no donen targeta. Obstrucció sobre Vero no assenyalada quan estava atacant. Les de Vallecas es van animar amb el gol i es van anar cap amunt. Llançament del dorsal n º 11 del Rayo Vallecano desviat. Inexistent falta de Vanessa Gimbert assenyalada per l'àrbitre. Jeny del Rayo es llença descaradament al terra quan tenia la pilota dins de l'àrea volent simular penal. Vero és agafada per Burgos diverses vegades sense targeta.









Les barcelonines es van despertar i es van fer amb el domini del partit. Messeguer xuta molt desviat. El col.legiat català va seguir amb la seva dolentíssima actuació. Claríssim penal sobre Vero Boquete sola davant la portera, la rayista Jeny li dóna una puntada per darrera que no va ser assenyalat per l'àrbitre. A les contres, el Rayo Vallecano posava inquietud al públic de Sant Adrià. Xut de sonia a les mans de Mariajo Pons.

Jose Carrera

Anònim ha dit...

El col.legiat seguia beneficiant al conjunt visitant. Agafada de Sonia Vesga a Vero Boquete no assenyalada. Puntada forta de Alejandra a Erika Vázquez sense targeta. Un altre penal de Burgos que fa un agafada dins àrea quan anava a donar-li amb el cap a Vero. Puntada claríssima sobre una altra periquita que no donen targeta. Finalitza el primer temps amb Vero Boquete que xuta falta i Alicia l'atrapa davant de Lara que gairebé se la treu.









La segona part comença amb ocasions per a tots dos conjunts. Xut de Sonia als núvols. Cop de cap de Sara Monforte fora. Natalia xuta des del frontal de l'àrea desviat. Xut de de Sara Monforte per sobre porteria. Canvi en el RCD Espanyol Alexia Putellas entra, surt Lara Rabal. Cop de cap d'Alexia Putellas a les mans de la portera Alícia.









La nefasta actuació de l'àrbitre continuava. Puntada de Galán sobre Erika Vázquez no assenyalada. Una altra vegada a la mateixa agafada sense pilota i sense targeta. Es tira Pilar obstacularizant a Sara Monforte sense targeta. Canvi en el Rayo Vallecano Saray marxa per Jade.









Xut del RCD Espanyol Silvia Meseguer als núvols. Xut dorsal 4 Rayo Vallecano a les mans de Mariajo Pons. El Rayo Vallecano s'avança en el marcador: 1-2 Corner i cop de cap Jenni gol. Inexistent falta en atac d'Ana María Romero "Willy" que xiula el col.legiat. Jo crec que l'entrenador Oscar Aja, havia d'haver posat també a davanteres suplents que no van arribar a jugar per capgirar l'electrònic. Surt Ane Bergara entra la mexicana Kenty Robles.









Falta claríssima sobre Erika Vázquez no assenyalada i que el linier sí que l'havia mostrat. Xut Natalia per sobre de la porteria blanc-i-blava. Puntada claríssima sobre alexia no assenyalada i era de targeta. Burgos agafa amb dues mans a Vero Boquete. No xiulen res.









El RCD Espanyol es va fer l'amo del partit i ho va intentar fins al final. Gran passada d'Ana María Romero Willy per sobre de la portera amb vaselina, Vero Boquete allarga la cama amb la mala sort que xuta fora. Jade llença fora i àrbitre xiula banda a favor del Rayo inexplicablement. Canvi en el Rayo Vallecano Paloma substitueix Natalia.



El Rayo Vallecano creava perill en el contraatac. Xut Sonia Desviat. Xut Jade per sobre porteria. Quedaven poc temps i les espanyolistes van ficar en la seva àrea a les del Rayo Vallecano. Centre de Marta Torrejón a l'àrea i Vanesa Gimbert remata a les mans de la portera.









Continua amb gran polèmica l'actuació de l'àrbitre. Falta sobre Vero Boquete no asenyalada quan atacava. Canvi en el Rayo surt Jeni i entra Monica. Canvi en el RCD Espanyol entra la portuguesa Sonia Matías per Sandra Vilanova. Centre a l'àrea de Kenty Vaitiare Robles a Vanesa Gimbert que va al travesser, 3 penal clar aquest sobre Erika Vázquez i l'àrbitre invalida jugada i treu targeta a les periques Vane Gimbert i Vero Boquete.






Trist final per a un equip que va merèixer quedar campió quedant primer del campionat regular i que el va perdre per culpa de l'invent de la RFEF de jugar primer amb segon, de l'arbitratge i la mala sort. Segons els mitjans de comunicació el president Daniel Sánchez Llibre va estar assegut al costat del President de la Federació Catalana de Futbol i com sempre no va defensar al club després d'un altre presumpte robatori arbitral.
Jose Carrera

Anònim ha dit...

Comunicat a les jugadores del RCD Espanyol


Hola bona nit. Nosaltres sempre us donarem suport. Sou les nostres campiones. Els culpables del d'avui són l'àrbitre, la mala sort i la directiva. Us donem gràcies per donar-nos tantes alegries, victòries aquest any. Sabem l'esforç que heu fet. Vosaltres heu quedat primeres del campionat regular i s'ha perdut per culpa de l'invent de la RFEF de jugar primer amb segon. Us comunico que seguirem lluitant per salvar el RCD Espanyol femení i perquè totes vosaltres triomfeu, us paguin nòmina, incloses les promeses internacionals Viri Suaste Daurada i Coi Calderón. Demanem que feu un últim esforç a la Copa de la Reina. Seguirem reclamant els nostres drets al club, president i federacions. Com més siguem, més aconseguirem els nostres objectius. No podran amb nosaltres. Disculpeu les molèsties. Volem que aixequeu la moral. Desitjo que us vagi tot bé.Moltes gràcies. Salutacions.
Jose Carrera

Anònim ha dit...

Hola bon dia. Posarem el text íntegre de l'últim e-mail reclamació que he enviat a la Reial Federació Espanyola de Futbol y a la Federació Catalana de Futbol, per presumpte robatori arbitral del partit d'ahir.Desitjo que us vagi tot bé.Moltes gràcies. Salutacions.
Està en les seguents URL:
http://www.facebook.com/notes/rcd-espanyol-sad-fem-no-a-su-desaparici/re-arbitraje-justo/202740259765487
http://www.facebook.com/notes/rcd-espanyol-sad-fem-no-a-su-desaparici/re-arbitratge-just/202740539765459
Jose Carrera

Anònim ha dit...

5 FASE RECLAMACIÓ. Hola bon dia. Posarem el text íntegre de l'últim e-mail reclamació que he enviat a el RCD Espanyol i president Daniel Sánchez Llibre.Desitjo que us vagi tot bé.Moltes gràcies. Salutacions.
Està en la seguent URL:
http://www.facebook.com/notes/rcd-espanyol-sad-fem-no-a-su-desaparici/5-fase-reclamaci%C3%B3/202756619763851
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M