dijous, 12 de maig del 2011

ELS ERRORS GREUS EN DEFENSA
IMPEDEIXEN EL TRIOMF. EUROPA QUEDA A 3 PUNTS










RCD Espanyol: 2 – Valencia CF: 2


A tres del Sevilla i de  l’Atlético de Madrid

L’Espanyol no ha passat de l’empat davant un Valencia que s’ha avançat en dues ocasions – la primera gràcies a un regal increïble de Raúl Rodríguez –, desaprofitant els resultats d’aquesta jornada en la que dimarts l’Atlético de Madrid havia caigut a Santander, l’Athletic Club a Riazor, i ahir dimecres, Osasuna en un final d’infart li havia donat la volta al triomf momentani del Sevilla per derrotar-lo 3-2.

Amb l’empat dels espanyolistes la distància queda reduïda a tres punts. Molt complicat malgrat que pugui semblar a l’abast.  Certament complicat,  no només per la diferència important de tres punts, sinó per la poca confiança que mostra el conjunt espanyolista de poder-se fer amb el triomf en aquests dos encontres (un d’ells davant un Zaragoza que es jugarà la vida) després de la feblesa que dia si i dia també ve mostrant la cobertura espanyolista des que es va desmantellar pels traspassos i lesions.   

Per que avui la cobertura espanyolista en el primer temps ha estat molt insegura i ha donat extremes facilitats al conjunt chè. Ja als vuit minuts de joc, una combinació entre Bruno i Mata, acaba amb una centrada del lateral dret, profunda i perillosa que en la boca de gol tot sol Joaquín, no arriba per centímetres.

Tan sols un minut després, una greu errada de Raul Rodríguez (avui que no li ha tocat a Galán...) i Soldado que no desaprofita el regal i encarant Kameni l’afusella fent pujar el primer gol del partit. Gerro d’aigua freda i al igual que en el partit davant l’Atlético de Madrid, més per la forma en que ha vingut el gol, que pel propi gol en si mateix.  El Valencia ha pogut fer el segon quan una pilota ficada a l’espai per Joaquín, ha sigut centrada i Jonás per molt poc no arriba a culminar la jugada.  

L’Espanyol ha empatat l’encontre als divuit minuts per una acció individual i espectacular de Daniel Osvaldo que després de marxar-se de dos adversaris, David i Dealbert, als que ha marejat en la jugada, i ha rematat amb força i col•locació lluny de l’abast de César.

Aquest gol que podia donar esperances a la parròquia espanyolista ha topat amb la crua realitat d’un Valencia que ha superat en ataca la feble defensa espanyolista una i altre vegada com en una acció de Banega que Kameni ha salvat rebutjant amb una mà prodigiosa acabant-li caient la bola a Joaquín que remata en segona instància aturant de nou molt segur el camerunès. 

Tres minuts després, Soldado habilita per la pujada de Bruno per la dreta de l’atac valencianista. La centrada de primera de Bruno es rematada per Mata a boca de canó avançant de nou al Valencia en el marcador.

Una acció en la que Soldado deixa en evidència a Raul Rodríguez, acaba amb una perillosa centrada que Jonas no arriba per ben poc. L’Espanyol intentarà reaccionar en el tram final del primer temps, disposant d’una bona ocasió en una centrada de Verdú que és rematada acrobàticament per Osvaldo, fora.    

L’Espanyol ha intentat en el segon període al menys igualar l’encontre. Un xut de Verdú als quatre minuts veien desplaçat a César s’ha marxat fora. Tampoc un Luis García molt lluitador ha tingut la fortuna de cara quan una de les poques accions de Callejón (que sembla en els darrers parits tenir més el cap fora que dins el nostre club) ha acabat amb centrada i rematada posterior de l’asturià massa creuada.

Pochettino ha donat entrada a Javi Márquez per Ivan Alonso en el 53’. El Valencia ha avisat que no es conformava amb el triomf mínim amb dues accions que han portat molt de perill: Una rematada de Soldado per sobre el travesser i en un còrner mal defensat pels espanyolistes que ha estat a punt de donar un ensurt de consideració.

Els pericos han posat setge a la porteria valencianista avançat el segon temps, i Verdú en acció individual no ha obtingut el premi desitjat en el 65’. Una centrada de Chica per la esquerra ha estat pentinada per un resen ingressat al terreny de joc, Álvaro Vázquez, creuada a l’esquerra d’un César que ha perdut tot el temps del mon i tot i que ha vist la cartolina groga al començament del segon període ha continuat esgarrapant segons al crono sempre que ha volgut davant la permissibilitat arbitral.

Una errada al mig del camp de Javi Márquez, sent posteriorment superat Amat en el cantó dret de la defensa espanyolista ha acabat amb una perillosa centrada que Raul Rodríguez ha rebutjat evitant el remat a porta del davanter del Valencia.   Joaquín en el 73’ penetrarà superant a Chica i rematant a l’exterior de la xarxa de la porteria defensada per Kameni.

L’Espanyol aconsegueix l’empat obra de Galán, quan una obertura a la dreta per Luis, l’asturià controla i penetrant xuta un fort tret que César rebutja en curt i la pilota li cau al peu de Galán que remata batent per la seva esquerra al meta del conjunt valencianista. Aquest cop el remat de Galán a la porteria adequada i com era lògic celebrant-lo efusivament després de tants i tants partits sent trist protagonista del partit per una o altre errada.

Aquests han estat els millors moments del quadre local que ha pogut avançar-se en el marcador quan Osvaldo en carrera s’ha fet amb un desplaçament llarg però davant el defensor que li ha cobert i el poc angle, ha xutat a trencar obligant a César a lluir-se rebutjant.

Faltaven dotze minuts quan s’ha produït aquesta acció que ha estat l’última de perill dels blanc-i-blaus. Amb el pas dels minuts el Valencia s’ha defensat amb solvència i als espanyolistes de nou se’ls hi ha acabat la benzina massa d’hora ja que la grada desitjava veure un final d’aquells de sang i fetge fins el darrer segon de l’afegit en el que l’equip perico es bolqués sobre l’àrea che. No ha estat així, i els darrers minuts el Valencia ha controlat perfectament la situació i tan sols hem vist un xut de Banega que ha aturat Kameni o una cartolina groga al resen ingressat al terreny de joc, Rui Fonte.

Al final la remuntada d’Osasuna fa que l’Espanyol segueixi depenent de si mateix per assolir la classificació europea, tot i la dificultat existent degut als pocs arguments i convicció que l’equip mostra malgrat que intentar-ho, ningú pot negar-ho que amb el que tenim, ho intenta. Esperem-ho encara que a aquestes alçades sigui ja més per demèrits dels rivals (Sevilla, Atlético) que per mèrits dels nostres.         
  
 

Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Kameni (7); Galán (6), Jordi Amat (6), Raúl Rodríguez (4), Chica (7); Javi López (6), Verdú (7); Luis García (6), Iván Alonso (5 ), Callejón (4) i  Osvaldo (8). Substitucions: Javi Márquez (5) per Iván Alonso, m. 52; Álvaro (5) per Callejón, m. 62; Rui Fonte (s.q) per Luis García, m. 83

Valencia CF: César; Bruno, Navarro, Dealbert, Mathieu; Banega, Topal; Joaquín, Jonás,  Mata i  Soldado. Substitucions: Jordi Alba per Jonás, m. 69; Miguel per Bruno, m. 73. Albelda per Mata, m. 85.

Gols: 0-1: Soldado, m. 9; 1-1: Osvaldo, m. 19; 1-2: Mata, m.24; 2-2: Galán, m. 76.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè aragonès. Ha mostrat cartolines grogues a Amat, m.41, César, m.51, Soldado, m.60, Banega, m.70, i Rui Fonte, m.89.

Incidències: Partit corresponent a la 36ena. jornada de lliga a Primera Divisió, disputat en l’Estadi de Cornellà – El Prat davant 23.652 espectadors. Abans del començament del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol que ha tingut lloc a la ciutat murciana de Lorca.  






CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ
<> 
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
92
36
29
5
2
92
20
2
REAL MADRID C.F.
86
36
27
5
4
91
31
3
VALENCIA C.F.
67
36
20
7
9
62
44
4
VILLARREAL C.F.
62
36
18
8
10
53
40
5
ATHLETIC CLUB
54
36
17
3
16
56
53
6
SEVILLA F.C.
52
36
15
7
14
56
58
7
ATLÉTICO DE MADRID
52
36
15
7
14
56
49
8
R.C.D. ESPANYOL
49
36
15
4
17
44
51
9
REAL RACING
46
36
12
10
14
39
52
10
MÁLAGA C.F.
45
36
13
6
17
52
64
11
R.C.D. MALLORCA
44
36
12
8
16
37
49
12
LEVANTE U.D.
44
36
12
8
16
40
50
13
REAL SOCIEDAD
44
36
14
2
20
47
62
14
C. At. OSASUNA
44
36
12
8
16
44
44
15
REAL SPORTING
43
36
10
13
13
33
41
16
R.C. DEPORTIVO
42
36
10
12
14
31
45
17
GETAFE C.F.
40
36
11
7
18
46
59
18
REAL ZARAGOZA
39
36
10
9
17
37
52
19
HÉRCULES C.F.
34
36
9
7
20
35
58
20
U.D. ALMERÍA
27
36
5
12
19
32
61






1 comentari:

Anònim ha dit...

RCD Espanyol 2-2 València C.F. El punt deixa insatisfet als dos contrincants.


La trobada va començar molt malament per als periquitos. Els blanquinegres centren a l'àrea i Joaquin sol, només no arriba a disparar per poc. 0-1:Els valencianistes es van posar per davant, fallada de la defensa i Soldado dins de l'àrea de jugada personal sol bat al porter camerunès.



Els blanc- i -blaus veient que marxaven les seves aspiracions europees, van despertar. Passi de Verdú a Javi López que remata amb el peu dret, acaba amb un rebuig. Llançament molt desviat de Chica. Luis García passa a Verdú que dispara fluix a les mans del porter visitant. Tanta insistència de l' Espanyol va tenir premi. 1-1: Centre llunyà a Osvaldo que es desfà de dos defenses i bat César disparant per sobre.

Els valencians van tornar al partit, decidits a anar amunt, ja que es jugaven la tercera plaça, que dóna dret a la Champions de forma directa. Min.21. Ovació del públic espanyolista en memòria de Dani Jarque. Doble parada de Kameni: primer amb un tret fort de Topal des de lluny i després amb un llançament de Joaquín. A la següent no van perdonar els del València CF. Passada de Bruno a Mata que només ha d'empènyer la pilota davant la porteria buida. Abans del descans, van intentar la igualada els catalans, Osvaldo de xilena que bota a terra i després surt per sobre dels tres pals .



Comença la segona part. Comença fort el RCD Espanyol, decidit a donar la volta a l'electrònic. Ocasió de Verdú des de lluny remata per sobre del travesser. Passi de Verdú a Osvaldo que des de la frontal de l'àrea xuta fora, intentant fer vaselina. Insisteixen els barcelonins, que han d'anar a per totes, perquè no els serveix el resultat. Luis García rep la pilota de José Callejón, fa una volea creuada des de dins de l'àrea que surt molt a prop del pal dret de César. Seguien pressionant els del RCD Espanyol. Xut centrat des de fora de l'àrea. Atrapa la pilota César.

El València C.F. va tenir la sentència en el contraatac. Tret de soldat que surt per sobre del travesser. Insisteixen els visitants. David Navarro sol a l'àrea, remata de cop de cap desviat un córner botat per Joaquín.

El RCD Espanyol intenta usar les seves últimes opcions. Javi López passa a Chica que dispara fluixet i centrat. El RCD Espanyol ho intentava més amb el cor que amb el cap. Falta directa, xut d'esquerra de Javi Márquez fora. Centre de Chica des de l'esquerra i el cop de cap d'Álvaro surt molt desviat. Els de la capital del Túria busquen el tercer. Joaquín es desfà de dos defenses i xuta fregant el pal.



Quan queden poc minuts per acabar el matx, els de Cornellà-el Prat, desesperats, ho van intentar i van aconseguir la clau de l'empat. Tret de Luis García i Galán, al rebuig de César, empata el partit. El RCD Espanyol va intentar aconseguir la victòria sense sort. Contraatac d'Osvaldo, deixa tirat a un defensa i quan estava dins l'àrea xuta a les mans del porter che. No es rendeix el València C.F. Xut amb l'esquerra de Mata que se'n va a les grades de l'Estadi RCDE.



El partit s'acabava. El RCD Espanyol es va anar cap amunt conscienciats que encara podien guanyar. Centre a l'àrea de Javi Márquez llançada des de la cantonada. La pilota surt refusada. Oportunitat de Javi Márquez, va rebre la pilota d'Álvaro. La pilota va acabar rebutjada. Quan passava de l'afegit, els valencianistes van esgotar el seu últim cartutx. Dreta de Topal des de la frontal que agafa el porter blanc-i-blau en dues vegades.



Pel que viurem les dues últimes jornades de lliga, amb moltes il.lusions, els del RCD Espanyol es queden a tres punts de l'Europa League. Hauran d'anar a guanyar a Saragossa i en l'últim partit fer fort el fortí de casa i guanyar el Sevilla. El València C.F. gairebé té assegurada la tercera plaça per anar a la Champions, però no podrà adormir-se amb el Vila-real.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M