ELS PROPERS CAMPIONATS
DE CATALUNYA DE FUTBOL BASE (2na. PART)

L'Aleví "A" 2009/10, Campió de Catalunya a Igualada.

CATEGORIA ALEVÍ

La reforma del futbol base català va afectar igualment que als infantils a les categories alevins desapareixent la Divisió d’Honor i els grups de Categoria Preferent.
Es classificaran enguany per disputar el Campionat de Catalunya:

• Un equip de cadascuna de les províncies de Lleida (Grups 3r i 4rt.),  Tarragona (Grup 5è.),  i Girona (Grups 6è i 7è.)
• El campió i segon classificat dels 2 grups de primera divisió de la província de Barcelona. (Grups 1er i 2n.)
• El millor tercer dels 2 grups de la primera divisió de la província de Barcelona.

Dates:  29 de maig (Quarts de final)
            5 de juny (Semifinals)
             11 o  12 de juny (Final)

• Aparellaments per sorteig.
Recordem que la passada temporada, en categoria aleví, el RCD Espanyol es va imposar a la gran final disputada a Igualada, fent-se amb el títol de campió de Catalunya  a la tanda de penals en els que va derrotar al FC Barcelona (veure foto). A les semifinals havia eliminat al Vilassar de Mar, tercer a la lliga.

CATEGORIA BENJAMÍ

La reforma del futbol base català afectar també a la categoria Benjamí al desaparèixer els dos grups de Preferent que conformaven la màxima divisió en aquesta categoria.
Enguany, es classificaran pel Campionat de Catalunya, els clubs següents:
• El campió i segon classificat de cada grup de primera divisió de la província de Barcelona (Grups 1er., 2n., i 3r.)
• El campió de cada grup de primera divisió de la província de Tarragona (Grups 4rt i 5è).

11 o  12 de Juny (Final)

* Aparellaments per sorteig

A la passada festa del futbol a Igualada, va tenir lloc la disputa per primer cop del campionat de Catalunya en edat Benjamí.  A la final van arribar els campions d’ambdós conjunts de Preferent: L’Espanyol i el Cornellà que va deixar fora en semifinals al Barcelona. En un partit jugat al màxim, l’Espanyol es va proclamar campió derrotant als del Baix Llobregat per 5-4.

CATEGORIA FEMENINA CADET - INFANTIL

• Classifiquen per a la seva disputa, el 1er i 2on de cada grup.

Dates:  29 de maig (quarts de final)
             5 de juny (semifinals)
             11 o  12 de juny (final)
El RCD Espanyol no disposa de cap equip dins d’aquesta nova categoria de futbol base femení.

CATEGORIA FEMENINA INFANTIL - ALEVÍ

• Classifiquen per a la seva disputa el campió de cada grup de Primera Divisió Femenina Infantil-Aleví.
• El millor segon d'entre els tres grups, de la fase de lliga de Primera divisió Femení Infantil Aleví

En la passada edició, l’Espanyol va quedar tercer al seu grup de lliga Infantil-Aleví Infantil i per tant no va pogué classificar-se per la disputa d’aquest habitual campionat de Catalunya.
Enguany, l’Espanyol ha quedat campió del grup segon i per tant serà un dels quatre equips que hi prendran part juntament amb el FC Barcelona (campió de grup primer). Resta concretar el grup tercer de la província de Girona que manquen encara jornades per la seva finalització.

CATEGORIA FEMENINA ALEVÍ - BENJAMÍ - PREBENJAMÍ

Com a categoria de grup únic, tots els equips estan participant en una lliga de 18 equips en la que es troben tots els conjunts dins d’aquesta edat. Es classifiquen:
• El 1er i 2on de la fase de lliga, els quals disputaran la final a partir únic en camp neutral

Dates:  a determinar

La passada temporada, les espanyolistes no van pogué arribar a la final d’Igualada en
caure eliminades a les semifinals amb la UE Vilassar de Mar, desprès d’empatar a cinc gols en terres del Maresme i perdre a Sadrià 2-3.
Enguany, només la juguen els dos primers classificats, però no tindrà cap problema per disputar la competició l’equip espanyolista ja que la distància amb el tercer es suficientment considerable. El rival serà el Sant Gabriel, amb el que està lluitant per fer-se amb el títol de lliga en un final que es preveu igualat al màxim.