JUGARÀ DAVANT EL R.MALLORCA LA GRAN FINAL

Fotos d'arxiu: Adrià i Albert.

RCD Espanyol: 2 – Atlético de Madrid: 0

L’Espanyol jugarà aquesta tarda la final davant el Real Mallorca.

El RCD Espanyol ha protagonitzat la gran sorpresa del XVIII Torneig de futbol Aleví BBVA Blue, en derrotar al gran favorit, l’Atlético de Madrid, per 2-0 en la primera de les dues semifinals disputades aquesta matinal de diumenge. A l’altre semifinal, Mallorca i Osasuna han tingut que arribar als llançaments des del punt de penal per dilucidar l’altre finalista, després d’arribar-se amb empat a un gol els 30 minuts reglamentaris. Serà el quadre balear qui s’enfrontarà als espanyolistes a la final.

L’Espanyol ha completat un gran encontre. Ha sabut compensar amb lluita, concentració, esforç i molta qualitat tècnica i tàctica dels seus jugadors, la diferència física dels dos gegants matalassers que cal dir van ser escridassats pel públic en el seu partit contra el FCB com si els blaugranes no haguessin tingut i tinguessin tota una legió d’africans en el seu futbol base, així com en els diferents torneigs d’Arona i Brunete en masses temporades... Coses de la hipocresia culer.

L’Espanyol ha sortit molt fort sorprenent als matalassers que després d’haver-se enfrontat i guanyat a la fase prèvia i en dos torneigs disputats recentment en els darrers mesos, pensaven que seria una passejada militar el seu encontre davant els espanyolistes. La primera acció de perill ha portat la signatura d’un gran Fode que al igual que la resta de companys, ha brillat a gran alçada.

Només dos minuts després (4’), el conjunt de Miguel Ángel Samprón, executa mitjançant el seu central Albert Alavedra, un llançament de lliure directe a prop de la frontal. El tret passa ras en mig de la tanca i acaba endinsant-se a la porteria matalassera significant el primer gol que obria les esperances del triomf.

Només dos minuts i escaig després, Joel fa jugada per la banda esquerra arribant a línia de fons i donant la passada de la mort per que Fode en la boca de gol, al lloc oportú, remati a plaer al fons de la porteria matalassera aconseguint el segon gol que donava mitja final a la butxaca.

Mitja final, per que el quadre matalasser no es rendiria i amb més de 24 minuts (les semifinals es jugaven a dos temps de 15 minuts en comptes de 12) per davant i amb el seu poder ofensiu no posaria gens ni mica fàcil les coses als espanyolistes.
Albert torna ha provar-ho amb un llançament també de falta directe al vèrtex esquerre de l’àrea. El seu llançament surt potent mig metre per sobre el travesser.

En els darrers cinc minuts del primer temps, l’Espanyol ho ha passat força malament. Dani Reina ha tret una esfèrica morta després que Adrià no pogués rebutjar de punys davant l’amenaçadora presència d’un dels Obama. En el 13’, el meta espanyolista realitza l’aturada del partit després d’un gran llançament del quadre matalasser. El porter perico treu una mà formidable que fa que l’esfèrica acabi estavellant-se al travesser i acabi a córner. Aquest es treu i sense solució de continuïtat, en un embolic dins l’àrea, l’Espanyol pateix molt per allunyar el perill, però amb molt bon treball defensiu acaba el primer temps mantenint el triomf provisional de dos gols. En el darrer instant, topada entre Albert i Fode en un darrer llançament de cantonada matalasser, que sortosament s’acaben recuperant del xoc.

En el segon temps, l’Espanyol continuaria defensant molt bé, darrera, línies juntes i esperant qualsevol oportunitat per sortir a la contra amb un estel•lar Pol conduint el joc i un Fode que ha realitzat autèntics malabarismes tornant boig a la cobertura matalassera. Per contra, Salomón Obama ha vist com els defensors espanyolistes s’enganxaven com autèntiques paparres no deixant-li ni un pam de terreny malgrat la seva indecent superioritat física.

Adrià ha salvat del primer gol matalasser als quatre minuts de la represa llançant-se a terra taponant la rematada d’un atacant madrileny. En altre acció, seria arribant primer abans que Salomon Obama, com acabaria impedint la letal rematada del davanter rival.

Fode ha estat a punt de fer el tercer aprofitant-se d’una pilota dividida que rebutja defectuosament el meta matalasser i la pilota refusada acaba sortint fora a la dreta de la seva porteria mansament.

Tot i l’angoixosa pressió del quadre madrileny, l’Espanyol ha defensat amb un encert increïble i ha acabat desesperant als vermell-i-blancs que han vist com passaven els minuts sense ni tan sols pogué escurçar distàncies en el marcador i posar l’emoció en el partit al menys pels afectats locutors d’aquest torneig...

A tres minuts del final, l’Atlético de Madrid ha gaudit d’un llançament directe a metro i mig de la frontal, però el seu llançament ha sortit per sobre el travesser fora. Era la darrera oportunitat ja que l’Espanyol exhauriria sense angunies els darrers minuts.

Bé, fins el minut 14 del segon temps. Llavors ja no podem explicar-vos que ha succeït sobre el terreny de joc del Ramon de Carranza, ja que la senyal de “Cuatro” inexplicablement ha patit una averia / incidència fortuïta (o no?), i ens ha privat de veure l’alegria desbordada dels pericos que a bon segur ho hauran celebrat com si del títol fos, ja que no era per menys. Una anècdota més d’aquest torneig en el que ja no se que els hi queda per dir i per fer... De moment, l’Espanyol serà present a la final d’aquesta tarda, malgrat els hi pesi...

RCD Espanyol: Adrià; Dani Reina, Albert, Joel, Pol, Guillem i Fode. En el segon temps, Marc Llinares, Sergi i Arnau.

Atlético de Madrid: Jaime, Mario, Aitor, Luis, Federico Obama, Roberto i Salomón Obama. També han jugat Alonso, Roberto i Álvaro

Gols: 1-0: Albert, m. 4; 2-0: Fode, m. 6

Àrbitre: Gutierrez González.

Fotos d'arxiu: Pol i Fode.