dimarts, 27 de setembre del 2011

EL CADET "A" PUNXA EN UN PARTIT PER OBLIDAR (0-2)
















RCD Espanyol Cadet “A”: 0 – Fund. Privada Catalana Girona: 2



Mal començament de lliga del Cadet “A” que es va veure sorprès per un bon Girona que va treure petroli de la seva visita a Sadrià al endur-se els tres punts gràcies a dos gols aconseguits pel seu davanter Mballo. El conjunt espanyolista que havia realitzat una impecable pretemporada davant inclòs d’equips juvenils, va decebre profundament en el debut davant el seu públic, en un encontre per oblidar en el que res els hi va sortir als nois de Dani Fernández.

Per que ja a la primera acció de perill dels gironins, es van avançar en el marcador. Era el minut set de joc quan una pilota centrada des de la banda dreta, toca un davanter i Mballo en posició molt dutbosa, fica la bota lo suficient com per variar la trajectòria de la pilota que s’acaba allotjant ajustat al pal dret. Els espanyolistes no van pogué imposar el seu joc; no va saber treure profit de les bandes davant un conjunt, el gironí, que es va defensar molt bé en tot moment i va saber mantenir controlats als jugadors més perillosos de l’Espanyol. Els jugadors d’atac van estar molt desencertats i van facilitar bastant la feina defensiva dels visitants.

A la mitja hora de joc, Samper s’ha de retirar sent el canari Alfredo el qui el substitueix, havent-hi un reajustament en les línies. L’Espanyol millora fins a cert punt amb la presència a la medul·lar del migcentre canari, i té en els peus d’Eric l’oportunitat d’empatar el partit (m.33) però el lleidatà erra la rematada en el seu intent de vaselina. El propi Eric tampoc estaria massa afortunat quan dins l’àrea s’ho pensa massa i en comptes de xutar acaba passant l’esfèrica a un company i la jugada s’acaba perdent. El primer temps finalitza amb una centrada molt tancada de Kike, quan podia haver profunditzat.

Dani Fernández dona entrada a un molt actiu Torito i a Gerard Solanellas, en un intent per donar més profunditat per banda. En absència de Carlos Cano, el golejador del Infantil A de la passada temporada, Juan Edzomo tindria l’oportunitat substituint a Andreu en la punta de l’atac espanyolista. Però clarament no era el dia de l’Espanyol dissabte, ja que al marge del desencert davant, tampoc la línia de cobertura va estar suficientment solvent en més d’una jugada.

Carles Soria “Torito” ho intenta en acció individual marxant-se de dos rivals per la dreta però a la darrera autopassada, el meta visitant es llença als seus peus evitant la rematada. Una centrada de Solanellas és rematada defectuosament per Kike, i Eric d’esquenes, remata acabant fent impacte en el braç d’un defensor. El col·legiat no va apreciar punibilitat en la jugada.

Quan més s’acostava amb perillossitat l’Espanyol, la Fundació Catalana Girona va marcar el segon gol altre cop mitjançant Mballo. El conjunt de Fco. Javier Ruiz Ortega havia infringit un cop que semblava decisiu al partit.

Però l’Espanyol amb més cor que cap i jugant víctima dels nervis amb el pas del cronòmetre i per les circumstàncies del marcador advers, no es va rendir en absolut i al menys d’això si que es pot sentir orgullós el seu tècnic malgrat el desastrós encontre, i van intentar assetjar la meta contraria i llavors va ser quan va començar el show arbitral.

Per que al marge de que el jutge que cobria l’atac perico semblava tenir un moll al braç a l’hora d’aixecar el banderí assenyalant fores de joc en cada jugada d’atac (una ocasió en la que no ho era, xiulada a Juan, podia haver fet variar el curs del partit al ser immediàtament després del segon gol visitant), a sobre va anul·lar un gol totalment legal a l’Espanyol en el minut 62 de joc quan una centrada d’Alfredo des de la lateral de l’àrea en una penetració espanyolista, es rematada per Torito que aprofita la pilota morta engaltant un tret ajustat a la dreta. El fet que hi va haver-hi una topada entre un davanter i un defensor en intent de rebutjar o rematar el centre va servir d’excusa per no donar validesa al gol per suposada i inexistent falta en atac.

Però es que poc després es va repetir la situació: Eric aconsegueix endinsar la pilota dins la porteria en clara falta del davanter espanyolista. L’àrbitre en un principi dona gol i els que allà estàvem vam pensar en la llei de la compensació... però no, Millan de la Viuda es fa enrera i anul·la el gol a instàncies del jutge després d’haver-se dirigit davant la sorpresa de tothom cap el centre del camp.

Després d’aquestes circumstàncies l’Espanyol continuaria atacant però ja la distància de dos gols davant el poc temps que mancava, la convertia en un quelcom insalvable més tenint en compta que el Girona es defenia molt ordenadament, i que a sobre de tant en tant Mballo avisava com en una rematada que va tenir que emprar-se a fons David Pedro.

Una centrada de Kike és rematada mínimament per Eric que no pot controlar dins l’àrea davant la sortida als seus peus del porter visitant. La més clara ocasió, un mà a mà entre Juan i el porter en el que el davanter espanyolista no va estar gens encertat, però que d’haver-lo batut també altre cop la polèmica hagués estat servida ja que el jutge ja tenia la bandereta aixecada...

Les darreres accions per al menys aconseguir el mal anomenat gol de l’honor, un centre xut de Kike que bloca el porter davant Juan, i una falta indirecta dins l’àrea sense conseqüències. En el temps d’afegit, el conjunt gironí hagués pogut arrodonir encara més el resultat després d’un servei de falta amb llançament ras a la dreta que supera la tanca defensiva i David Pedro evita enviant a còrner, el que podia haver sigut tercer gol dels visitants.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: David Pedro, Pablo Maffeo, Maxi, Samper, Iago, Patrick, Kike, Eric, Andreu, Marc Roca, i Ivan Écija.
Substitucions: Alfredo per Samper, m. 30; Torito per Kike i Solanellas per Pablo, m. 41; Juan per Andreu i Kike per Ivan Écija, m.50; Albert per Patrick, m. 62.

F.P.C. Girona: Ivan Romero, Joan Pujol, Aleix Pont, Genis Balaguer, Moisés Ramírez, Marc Passolas, Yaya Susso, Miquel Cantenys, Marc Callis, Sanding Mballo, Robert Michelena.

Àrbitre: Guillermo Millan de la Viuda assistit en bandes per Adrián Moreno i Marc Llurba. Dolenta actuació del col·legiat que al marge d’estar mal assistit en els fora de joc, no va donar validesa al primer gol espanyolista. Va mostrar cartolines grogues als espanyolistes Maxi Rosales, m. 22 i a Gerard Solanellas, m. 61, i als jugadors de la Fundació C.P. Girona, Moisés Ramírez, m. 44, Genis Balaguer, (m. 48 i 78), i Joan Pujol, m. 78.

Gols: 0-1: Sanding Mballo, m. 7’; 0-2: Sanding Mballo, m. 60.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de lliga del campionat de Divisió d’Honor Cadet, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, amb cel molt cobert, temperatura fresca pròpia de la tardor, però sense tornar a caure el líquid element tal com havia fet hores abans.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M