diumenge, 25 de setembre del 2011

PENALS INNOCENTS, DERROTA, I DUES EXPULSIONS.
TRIST BALANÇ DE LA VISITA A VALÈNCIA.

EL FILIAL SALVA UN PUNT A DARRERA HORA DAVANT EL MASNOU EN UN PENÓS ENCONTRE. LA CARA POSITIVA DE LA JORNADA, EL TRIOMF 0-4 DEL FEMENÍ A DOMICILI DAVANT EL VALÉNCIA FÉMINAS. EL FEMENÍ "B" S'ESTRENA AMB UN EMPAT A ZERO A SADRIÀ ERRANT UN PENAL.



U.D. Levante: 3 – RCD Espanyol: 1


Seguim maleïts lluny de l’estadi.

Altre partit que l’Espanyol ha llençat a les escombraries perdent davant el Levante 3-1 al Estadi Ciutat de Valencia en un encontre en el que els homes de Mauricio Pochettino han demostrat que fora de casa per més voltes que se li doni a la situació, les coses no rutllen... I no rutllen per que defensivament es cometen errors (i no precisament i obligatòriament sempre pels defenses) imperdonables en la màxima categoria del futbol espanyol. Per que al mig del camp encara no s’ha trobat la línia regular que aporti un equilibri entre destrucció i construcció i on l’experiment d’avui ha passat amb molta més pena que glòria, i tot es deixa a la inspiració de Joan Verdú. Davant, l’equip li costa molt transformar les ocasions i es nota a faltar molt, massa, un autèntic golejador. És el que hi ha...

Avui el tècnic ha plantejat el partit amb una línia medul·lar molt defensiva, amb Forlín i Romaric per intentar controlar la parcel·la ampla, mantenir la porteria a zero i intentar aprofitar quelcom que es pugui davant. L’experiment ha sigut un autèntic desencert. Tot se n’ha anat en orris quan Rui Fonte (avui titular, sense comprendre qui escriu aquestes línies què és el que el portuguès ha demostrat al nostre club per que estigui en l’onze titular), ha comès un penal innocent, que se’l podia estalviar perfectament i que ha marcat el principi de la desfeta perica a Valencia.

L’Espanyol ha vist com als tretze minuts tot es torçava. Rubén Pérez superava Cristian en l’execució del màxim càstig ajustant a l’esquerra el llançament i posava en avantatge al quadre local. L’Espanyol ha pogut empatar després d’una molt bona passada a l’espai de Joan Verdú per Thievy, però el francès ha demostrat que no és precisament el gol la faceta que més domina en el seu joc i ha errat el remat creuat que s’ha marxat a l’esquerra de Munua, fora. Tampoc Sergio García ha obtingut el fruït desitjat després de fer el més difícil marxant-se de dos rivals al 23’, però el seu xut l’ha tocat lo just Munua i ha sortit fora a mig metre del pal. Una centrada de Sergio García ha estat rematada de primera per Verdú, i altre cop la rematada dels jugadors espanyolistes s’ha marxat ajustada al pal dret, però fora (m.25) i una mitja volta de Rui Fonte, ha estat blocada pel meta local.

Eren minuts de domini espanyolista. El conjunt català ha gaudit de més estona la possessió de l’esfèrica, però ha estat totalment infructuós. Rui Fonte, quant s’ha trobat tot sol en el m.30 dins l’àrea, tampoc s’ha atrevit a xutar i ha intentat una centrada que no ha portat a res de positiu. Les darreres accions del primer temps han sigut pel conjunt granota que ha estat a punt de donar l’ensurt en un contracop perillós en el que abans de la rematada final, Forlín ha tallat molt oportú evitant el que podia haver sigut segon gol local i per últim, un llançament lliure directe que Rubén ha enviat fora, ajustat a l’esquerra de la porteria de Cristian.

Pochettino ha mogut fitxa en el segon temps: Ha deixat fora a un Romaric que segueix sense convèncer i ha donat entrada a Álvaro. Els primers minuts han estat de domini local, fins que l’Espanyol ha tingut una bona ocasió en el 55’ quan una passada de Verdú ha estat controlada per Sergio García dins l’àrea,  però el veterà Ballesteros ha evitat la rematada del davanter espanyolista en el darrer segon.

Al minut 56, la jugada clau del partit: Jordi Amat agafa lleument al jugador del Levante, (però l’agafa) i el col·legiat l’expulsa i xiula el segon penal que també transforma Ruben a la dreta i ajustat al pal, lluny de l’abast de Cristian.

Pochettino ha realitzat un doble canvi entrant Javi Márquez i Pandiani; han sigut substituïts Thievy i Romaric. L’Espanyol ha intentat ficar-se en el partit i Álvaro ho ha intentat amb un llançament després d’una mitja volta, però altre cop el punt de mira dels davanters espanyolistes està ben desviat i la bola s’ha marxat fora.  Un xut de Sergio García ha sigut ben rebutjat per Munua al minut 70.

Però malgrat el domini perico en el joc i el desencert cara a porta, els atacs locals feien patir i molt al disposar el quadre llevantinista de superioritat numèrica; una contracop ha estat a punt de ser letal quan Javi Venta erra estant tot sol Kone esperant la passada (m.71.).

L’esperança s’ha obert pas entre els pericos quan una jugada en el 72’ ha acabat amb una dolenta rematada de Pandiani, que Héctor Moreno ha aprofitat endinsant l’esfèrica al fons de la porteria. Era el gol que ficava a l’Espanyol en el partit, però...

Però l’alegria ha durat menys de quatre minuts, ja que Barkero que feia poc havia sortit pel llançador dels penals, feia el 3-1 definitiu després de enviar a l’escaire un llançament inapel·lable des de uns metres fora de l’àrea. Ací acaba de morir l’encontre i malgrat que l’equip ha donat la cara fins el darrer moment intentant crear alguna ocasió que permetés tornar a ficar-se dins l’encontre, dos gols eren una distància totalment insalvable jugant amb un home menys.

I encara s’ha posat pitjor les coses quan Walter Pandiani ha perdut els nervis (cosa totalment inconcebible parlant d’un jugador de la seva edat) i ha caigut a la provocació i ha donat un cop de cap a un jugador rival, que lògicament l’àrbitre ho ha vist, i no ha deixat passar l’oportunitat de delmar encara més al conjunt català, deixant-lo amb nou jugadors. 



Per que la realitat és la que és, i és molt fàcil des del consell fer volar coloms, però l’equip que disposa Pochettino és força jove, justet, i sobre tot feble moralment. Son els problemes i els danys col·laterals  de quan per intentar pal·liar la situació econòmica, es juga amb foc...  Quan l’equip es limitat, pesen molt més les actuacions arbitratges sibil·lines o extremadament rigoroses com els que hem i haurem de patir. Tant de bo m’equivoqui...  Deixant ben clar, que malgrat aquesta darrera afirmació, el partit d’avui l’han perdut per mèrits propis els jugadors espanyolistes.  



Fitxa Tècnica:
Levante UD: Munúa;  Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran, Xavi Torres, Iborra, Valdo, Rubén, Juanlu, i Koné.
Substitucions: Barquero per Rubén, m. 66; Aranda per Kone, m. 74; Pallardo per Juanlu, m. 76.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (6); Javi López (5), Héctor Moreno (6), Jordi Amat (4), Didac Vilà (6); Forlín (4), Romaric (4); Rui Fonte (3), Verdú (7), Thievy (5); i Sergio García (6).  
Substitucions: Álvaro (5) per Rui Fonte, m. 46; Javi Márquez (6) per Romaric i Pandiani (3) per Thievy, m. 63.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del comitè territorial basc. Ha mostrat cartolines grogues a Rui Fonte, m 13, Forlín, m. 39; Juanlu, m. 53; Sergio García, m. 84, Javi Márquez, m.85. Ha expulsat amb cartolines vermelles als jugadors del RCD Espanyol Jordi Amat, m. 57, i Walter Pandiani, m. 81 per produir-se segons ha escrit a l’acta el col·legiat, “de manera intencionada” a un rival donant-li un cop de cap sense que estigués a prop la pilota en joc. També ha expulsat al membre de la banqueta espanyolista, l’ATS Manuel González per aixecar-se de la banqueta dirigint-se a l’àrbitre cridant protestant de manera reiterada.  

Gols: 1-0: Rubén (pen.), m. 13; 2-0: Ruben (pen.), m. 57; 2-1: Héctor Moreno, m. 72; 3-1: Barkero, m. 75.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada (cinquena jugada) del campionat de lliga a 1a. divisió. Estadi Ciutat de València.                      

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ.
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
REAL BETIS BALOMPIÉ
12
4
4
0
0
9
5
2
F.C. BARCELONA
11
5
3
2
0
22
4
3
LEVANTE U.D.
11
5
3
2
0
7
3
4
SEVILLA F.C.
11
5
3
2
0
6
3
5
REAL MADRID C.F.
10
5
3
1
1
16
5
6
MÁLAGA C.F.
10
5
3
1
1
7
2
7
VALENCIA C.F.
10
5
3
1
1
8
6
8
C. ATLÉTICO DE MADRID
7
5
2
1
2
8
6
9
REAL SOCIEDAD
7
5
2
1
2
6
6
10
R.C.D. ESPANYOL
6
5
2
0
3
5
7
11
R.C.D. MALLORCA
6
5
2
0
3
3
5
12
CLUB At. OSASUNA
6
5
1
3
1
3
10
13
RAYO VALLECANO
5
5
1
2
2
5
9
14
VILLARREAL C.F.
5
5
1
2
2
5
9
15
REAL ZARAGOZA
5
5
1
2
2
5
11
16
GRANADA C.F.
4
5
1
1
3
2
7
17
REAL RACING CLUB
3
5
0
3
2
3
8
18
ATHLETIC CLUB
2
5
0
2
3
5
8
19
GETAFE C.F.
1
4
0
1
3
3
7
20
REAL SPORTING
1
5
0
1
4
2
9



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo lo siento por Poche, pero esto ya no hay quien lo aguante, 9 meses sin ganar fuera no es normal, y lo peor es que jamás hace autocritica, muchas gracias pero adiós, y deberias ser cesado...

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo........ Pochetino dimisión !!!!!!!

Josep Maria ha dit...

Pochettino fue renovado no hace mucho y no creo que esté por la labor el consejo de tenerle que indemnizar i traer a otro técnico a menos que la situación sea de extrema gravedad en la tabla clasificatòria (y ya me entienden a que me refiero), estando como estamos en economía de guerra en la que cambiamos cracks por jugadores de 35 años o cedidos. Dudo (en mi modesta opinión) que sea esa la solución, pues la plantilla es la que es, aunque cada día se hace mucho más difícil poder justificar e incluso entender mínimamente algunas de las decisiones que toma el actual técnico del RCD Espanyol.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M