diumenge, 27 de novembre del 2011

OSASUNA DEIXA EN EVIDÈNCIA
LES MANCANCES DELS ESPANYOLISTES (1-2)









RCD Espanyol: 1 – C. At. Osasuna: 2

Derrota de l’Espanyol a l’estadi davant un Osasuna que en les dues primeres vegades que ha arribat a porta ha anotat dos gols davant un equip, el de Mauricio Pochettino, que ha completat un horrorós primer temps i que en el segon només començar s’ha trobat amb un segon gol en contra que posava força difícils les coses. El gol d’Àlvaro i el domini absolut, junt a la superioritat numèrica per expulsió de Satrustegui, no ha servit per que el quadre perico aconseguís empatar l’encontre i acabessin volant els tres punts cap a Pamplona.

No acostuma a fallar... Quan per aquestes casualitats del destí perd el dia anterior l’etern rival, l’Espanyol no acostuma a donar la satisfacció a la seva parròquia en forma de triomf... I avui davant Osasuna no ha estat l’excepció. Es més, ha obsequiat als més de 24.000 espectadors que han assistit a l’Estadi RCDE amb un partit força dolent en el que els espanyolistes han regalat el primer temps. Els navarresos han pressionat molt bé ofegant la circulació de l’esfèrica dels locals, molt lents, i amb molt poques idees. Han tingut la fortuna de marcar en moments psicològics en les acaballes del primer temps i en la represa del segon.

Poques coses ens ha deixat el primer temps. Algun dels detalls tècnics del repertori de Weiss tot i que no sempre les jugades acaben mínimament bé, si que al menys és el jugador més destacat del partit i qui sempre ha intentat desbordar, i portar perill a l’àrea navarresa. Per contra avui Raul Rodríguez ha estat molt erràtic en les passades i tampoc Forlín o Romaric han estat a l’alçada de partits anteriors. Verdú en la línia dels darrers encontres molt fluix físicament, molt lent, i en el primer temps ocupant una de les bandes (intercanviant la posició amb Weiss passant després a la dreta el barceloní i l’eslovac a la esquerra) s’ha vist molt perdut i poc participatiu. En el segon ha millorat les prestacions jugant en el seu lloc natural.

Pochettino ha donat la titularitat a Cristian Gómez al mig del camp. Davant ha optat per Álvaro, esperant Thievy l’oportunitat al segon temps amb les baixes per lesió de Sergio García i Pandiani.  Mentre, aixó si, els jugadors que més cobren,  a la grada (Kameni i Dátolo).... Les primeres aproximacions espanyolistes han mort a peus d’un Álvaro poc encertat a l’hora de fer els controls i entrar a l’àrea amb la bola enganxada al peu. Lamah ha sigut el primer visitant en xutar sobre la porta de Cristian, als 21 minuts blocant l’argentí.

L’ocasió més perillosa dels espanyolistes, un servei de cantonada executat en curt per Verdú qui ha penjat i Álvaro no hi ha arribat en condicions i tan sols ha pentinat molt lleugerament sortint desviada l’esfèrica. El primer xut a porta a càrrec de Romaric al 31’, llunyà, fluix i fàcil per Andrés. Una jugada individual de Romaric s’ha perdut amb una centrada massa tancada a les mans del meta visitant.

En el 44’, una greu errada d’Héctor Moreno regala la bola a Raul García qui habilita en profunditat per Lamah qui es marxa tot sol, encara Cristian, i el bat per la seva dreta de manera inapel·lable.

En el segon temps Pochettino dona entrada a Baena i Thievy, deixant a la banqueta a Forlín i Romaric. L’argentí ja tenia una cartolina groga conseqüència d’altre aparatosa entrada amb el colze per davant en el salt. Pochettino no ha volgut sorpreses desagradables i com que Juan no estava gens encertat, ha donat entrada a Raul Baena. Davant Thievy ha estat pèssim, iniciant moltes jugades i no acabant-ne cap, embolicant-se en desencertades accions que han posat dels nervis a més d’un en la grada. La primera acció abans del minut de joc amb una centrada de Weiss que pentina Verdú i que torna a pentinar Thievy, desviat a la dreta de la porteria navarresa, donava una falsa imatge d’un Espanyol que podia empatar ràpidament. L’empenta i lluita espanyolista quedaria tocada de mort quan en una pilota mal refusada en la frontal per Raul, li cau a Ibra qui cedeix en curt per Nekouman qui engalta una volea que la clava a l’escaire esquerra superant a Cristian Álvarez. No crec que l’argentí hagués pogut fer res més ja que ha sigut un golàs de molt bella factura...

Amb aquests paràmetres, el partit tornava a variar sensiblement quan Andrés fa una horrible sortida que aprofita molt bé Álvaro avançant-se a la línia defensiva de l’equip vermell per rematar de cap al fons de la porteria la centrada de Verdú. Era l’1-2 que feia reaccionar al públic espanyolista i feia pensar que malgrat tot encara l’empat era assequible.

Pràcticament a la següent jugada, González González anul·lava el que podia haver sigut 1-3 per situació antireglamentària. Aquest col·legiat va ser el que va concedir en temps d’afegit un gol al Valencia en claríssim fora de joc de varis metres en la darrera visita del conjunt espanyolista a la capital del Turia i avui en canvi ha filat molt més prim. Naturalment, l’ensurt ha estat de consideració ja que la falta llençada ha estat rematada de cap magistralment per Raul García.

L’Espanyol s’ha erigit en dominador aclaparant del partit fet que ha obligat a moure fitxa al tècnic José Luis Mendilibar amb un doble canvi. Instants abans una internada de Weiss ha acabat rebotant en el braç d’un defensor; la jugada ha seguit i l’esfèrica morta en la frontal ha acabat sent rematada per Verdú per sobre el travesser.

L’acció més bonica del partit ha sigut com no, a càrrec de Weiss. Jugada personal, es marxa de dos adversaris buscant forat cap el centre de l’àrea i deixa anar un autèntic obús que Andrés envia a còrner rebutjant. Tres minuts després, Satrústegui veu la segona cartolina i deixa a Osasuna amb deu jugadors.

Però l’Espanyol no ha sabut aprofitar-se’n d’aquesta situació. Ni tan sols contra nou durant uns minuts en que un dels jugadors visitants en plena representació teatral ha sigut endut amb les assistències motoritzades a la banda, fet que de seguida oh sorpresa! s’ha recuperat miraculosament, però González González l’ha tingut uns quants minuts a la banda sense donar-li permís per entrar. Era igual... Osasuna semblava jugar amb 11 i l’Espanyol amb 10. Per tot arreu els vermells taponaven espais, mentre un Espanyol molt lent ho intentava molt malament pel centre, i quan movia bé l’esfèrica intentant-ho per banda, els horripilants centres –la majoria d’ells curts – avortaven qualsevol possible fruït en forma de gol d’un empat que no acabava d’arribar.

La substitució de Cristians – Alfonso per Gómez – tampoc ha aportat gaire més tot i que l’extrem sempre deixa constància de la seva classe en detalls. Osasuna estava cada cop més tancat i no hi havia forma de penetrar per la teranyina muntada pels navarresos. Tan sols una maca paret entre Didac i Alfonso ha acabat amb la centrada del lateral però ha tallat Ibra a còrner amb el cap no deixant lloc a posterior remat. Una incursió de Weiss ha acabat amb una centrada massa tancada. Una penetració per la lateral dreta de l’àrea de càstig de l’atac perico a càrrec d’Álvaro, ha acabat no xutant i cedint enrera... per ningú!. Els darrers minuts, moltes cartolines, una falta en el 94 que Weiss ha buscat l’escaire esquerra de la porta navarresa amb rosca, però la bola s’ha marxat fora a menys d’un metre del pal esquer. I res més... L’Espanyol ha deixat escapar una molt bona oportunitat de sumar tres punts, i ha tornat a sembrar de dubtes als seus seguidors cara a un futur incert en el que les lesions segueixen també passant factura.        


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (6), Galán (4), Raul Rodríguez (5), Héctor Moreno (4), Dídac (5); Forlín (4), Cristian Gómez (5); Romaric (5), Verdú (5), Weiss (7) i Álvaro (6).
Substitucions: Baena (4) i Thievy (3) per Romaric i Forlín, m. 46; Cristian Alfonso (s.q) per Cristian Gómez, m. 76

C.At. Osasuna: Andrés, Ruben, Flaño, Nekouman, Puñal, Raul García, Cejudo, Ibra, Lamah, Damiá i Satrustegui.
Substitucions: Roversio i Nino per Ruben i Cejudo, m. 69; Lolo per Lomah, m. 77.

Àrbitre: José Luis González González, de la territorial castellana – lleonesa. Ha mostrat cartolines grogues a Forlín, m. 27, Damià, m. 36; Satrústegui, (m. 45 i 75), Raul Rodríguez, m. 58; Verdú, m. 86; Puñal, m.88; Thievy, m.90, Andrés, m. 92, i Nekouman, m. 93.    

Gols: 0-1: Lamah, m. 44; 0-2: Nekouman, m. 49; 1-2: Álvaro, m. 55

Incidències: Encontre corresponent a la 14ena jornada de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat, amb la presència de 24.052 espectadors. Abans de començar l’encontre s’ha anunciat per megafonia la presència dels socis més antics rebuts pel President tant en l’encontre d’avui com en el primer partit que va sorgir la iniciativa, i també s’ha guardat un minut de silenci en memòria del que va ser directiu Félix Sálas i del porter internacional Albert Martorell Otzet, que darrerament ens han deixat. Temperatura bastant fresca, pròpia de l’època en que ens trobem i del horari (18:00 h.) ja nocturn.



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
REAL MADRID C.F.
34
13
11
1
1
46
10
2
F.C. BARCELONA
28
13
8
4
1
38
7
3
VALENCIA C.F.
27
13
8
3
2
23
12
4
LEVANTE U.D.
26
13
8
2
3
23
12
5
SEVILLA F.C.
21
13
5
6
2
13
10
6
MÁLAGA C.F.
20
12
6
2
4
15
15
7
CLUB At. OSASUNA
18
13
4
6
3
16
25
8
ATHLETIC CLUB
17
13
4
5
4
19
16
9
R.C.D. ESPANYOL
17
13
5
2
6
10
15
10
RAYO VALLECANO
16
13
4
4
5
15
15
11
C. ATLÉTICO DE MADRID
16
13
4
4
5
18
20
12
VILLARREAL C.F.
14
12
3
5
4
10
17
13
GETAFE C.F.
13
13
3
4
6
14
19
14
REAL BETIS BALOMPIÉ
13
13
4
1
8
12
19
15
R.C.D. MALLORCA
13
12
3
4
5
10
17
16
GRANADA C.F.
12
12
3
3
6
5
12
17
REAL SOCIEDAD
12
13
3
3
7
12
20
18
REAL SPORTING
12
13
3
3
7
12
21
19
REAL ZARAGOZA
10
13
2
4
7
12
27
20
REAL RACING CLUB
9
13
1
6
6
9
20

1 comentari:

Anònim ha dit...

Despues de este partido tan malo de solemnidad, queda claro que necesitamos un 9 como el comer y que hay ciertos jugadores (que todos sabemos cuales son) que o no tienen calidad para el primer equipo o que aun estan verdes, lo unico salvable ayer en mi opinión, fueron las ganas de agradar de Weiss y las buenas sensaciones que dejaron los dos Christians.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M