dilluns, 28 de novembre del 2011

UN SUPERIOR ESPANYOL,
GOLEJA I ALLUNYA AL RAYO (4-0)
















RCD Espanyol Femení “A”: 4 – Rayo Vallecano: 0

L’Espanyol va derrotar al Rayo Vallecano ahir migdia a la Ciutat Esportiva de Sadrià en un encontre en el que les noies de Luis Carrión van superar amplament al conjunt vallecà en un explosiu primer temps en el que van sentenciar el xoc amb quatre gols. En el segon temps el Rayo va dominar més, però sense donar cap sensació de perill i això si que és novetat i cal dir-ho.

Molt pobre la impressió que va donar el conjunt vallecà, on pesen en aquesta classe de partits com una llosa les baixes de Míriam i Sonia (Barcelona) i Adriana (Atlético Féminas) al marge d’un parell d’absències importants per lesió com Marianela, Keka o Jade Boho. Si això afegim que l’equip espanyolista va clarament a més en cada partit, que la parella Lohman – Sanderson també mica a mica es van compenetrant més amb les seves companyes i estan donant un superior rendiment en comparació amb el molt exigu dels primers partits, ens donaran la clau perfecta del per què aquest marcador tant sorprenent i escandalós en els primers quaranta-cinc minuts de joc.

L’equip espanyolista ja disposà d’una primera ocasió quan a Alicia en el llançament d’una falta no bloca i a punt és l’Espanyol d’aprofitar-se’n en un embolic junt al pal esquer.
Raul Calle Martínez no veuria unes mans de la internacional sevillana dins l’àrea. Alicia hauria de sortir fora de l’àrea per anticipar-se a l’altre andalusa internacional, Ana Romero “Willy” qui amb la seva velocitat va obligar a emprar-se a fons a la meta del conjunt madrileny.

Als set minuts i escaig de part, una gran jugada de Débora (una de les més destacades per part espanyolista en el partit) per la banda dreta i arribant fins línia de fons centra perfectament per que Lianne Sanderson marqui a plaer el primer gol de les blanc-i-blaves.
La segona arribada set minuts després amb perill de les locals, acabaria convertint-se en el segon de les catalanes: Willy culmina amb una molt bona definició retallant la sortida d’Alicia i marcant de xut ras creuat.

Però l’Espanyol no volia sorpreses desagradables en un partit en el qual no podia permetre’s altre resultat que el triomf per seguir assetjant i esperant que punxin Barcelona o Athletic Club, i va continuar atacant buscant sentenciar el partit davant un Rayo que tot i tenir a jugadores de la talla d’Alexandra, Sonia “Burgos”, Saray, o Natàlia Pablos, no va donar en cap moment l’autèntica mida d’un conjunt que tingui mínimes possibilitats enguany per aspirar a lluitar tan sols per la part més alta de la classificació.

Debo va gaudir d’una bona ocasió però el seu xut desviat es va marxar fora. En altre mà a mà amb Alicia, aquest cop Débora està a punt de superar-la però la portera llençant-se bé, rebutja amb el genoll l’esfèrica a còrner tot i que el col·legiat no l’assenyala sinó servei de porta.

L’Espanyol sentència als 29 minuts amb una bona passada a l’espai per Sanderson, i Débora centra passat marcant Mary Paz amb el cap el tercer gol. El quadre català va pogué augmentar el compte si Willy hagués estat més encertada en una gran doble ocasió en la que la internacional perica va superar a Alicia però no va pogué fer-ho amb Ana que va cobrir el forçat remat i va acabar rebutjant el doble intent.

Una passada altre cop entre línies de Lianne Sanderson per Mary Paz, i dins l’àrea cau conseqüència de l’entrada d’una defensora. La pròpia jugadora gallega transforma la pena màxima enganyant totalment a Alicia.

En el segon temps els paràmetres en que es desenvolupava l’encontre van variar sensiblement. L’Espanyol va aixecar inconscientment el peu de l’accelerador i el Rayo Vallecano va sortir més decidit a dominar la parcel·la ample del camp, fet que es va notar més quan una jugadora com Messeguer va ser substituïda. El quadre perico ja havia fet –i molt bé per cert- la feina i només era qüestió de mantenir el resultat defensant-se amb ordre i no cometent errades de consideració. La plantilla és curta i tampoc cal córrer riscos innecessaris.      

Calle Martínez no va veure unes mans de Marta García (aquestes totalment descarades i sense cap tipus de discussió en quan a ser castigades amb penal, ja que les dels primers minuts es podien interpretar com involuntàries en certa mida), en una centrada de Lianne des de la banda esquerra de l’atac perico.

Carrión no va tenir en compta que jugava després el Femení “B” (que només tenia disponibles a catorze jugadores) i va donar entrada a Brenda, i sobre tot Alba Pomares i Núria Mendoza (que acostumen a jugar al filial quan no ho fan al primer equip). Les jovenetes jugadores de la pedrera van tenir la seva oportunitat mentre Marta Yañez o Sara Serna s’ho van tenir que veure des de la banqueta. De totes maneres, el femení B també va vèncer (els oferirem la crònica d’aquest partit tant ràpidament com ens sigui possible) i per tant no va tenir cap tipus d’incidència aquestes decisions tècniques.

La millor ocasió de les espanyolistes en aquest segon període per assolir la “maneta” va ser per Débora qui va xutar al “ninot” en un mà a mà amb Alicia als vint-i-quatre minuts del segon temps. Un servei de cantonada executat per Sanderson va ser rematat per Marta Torrejón de cap, però desviat.

En el minut 77, Lara Rabal va ser expulsada quan va perdre una pilota i va cometre falta veient la cartolina groga. El senyor Calle Martínez tenia que donar la nota també en aquest encontre i va enviar abans d’hora a la perica Lara als vestidors.

El Rayo Vallecano va tenir la seva millor ocasió –i pràcticament única- quan Natalia tota sola escorada a l’esquerra dins l’àrea, va xutar molt innocentment a les mans de Mariajo en una bona opció per intentar maquillar el marcador tant ampli i a la vegada just en favor de les espanyolistes.

Tot segueix igual ja que els quatre rivals de les espanyolistes van vèncer en els seus respectius encontres.          





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Sonia Matías, Marta Torrejón, Vane, Monforte; Messeguer, Joanna Lohman; Lianne Sanderson, Débora, Willy; i Mary Paz.
Substitucions:  Brenda per Willy, m. 54; Lara per Meseguer, m.57; Núria per Monforte, m. 64; Alba Pomares per Debó, m. 80. 

Rayo Vallecano: Alicia, Ana Rubio, Alexandra,  Pilar, Marta García,  Sonia "Burgos", Cristina "Chini",  Saray,  Uxue,  Paloma i Natalia. En el minut setze per lesió va substiuir Ana Mª Catalá a Paloma.

Àrbitre: Raul Calle Martínez, de la delegació de Barcelona. Targetes grogues a Vane, m.23 i a Pilar, m. 55. Ha expulsat amb doble groga a Lara, m. 78.

Gols: 1-0: Sanderson, m. 7; 2-0: Willy, m. 14; 3-0: Mary Paz, m. 29; 4-0: Mary Paz (pen.), m. 41.

Incidències: Encontre corresponent a l’11ena. jornada de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Les jugadores espanyolistes han saltat al terreny de joc amb una samarreta per donar ànims a Andrea Pereira, jugadora de l’equip lesionada de gravetat en el peroné, des de fa unes setmanes. Cel seré, ambient assolellat i temperatura pujant amb l’acció solar després d’un matí fred.   
    

 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA


.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
33111100384
2
ATHLETIC CLUB
311110103010
3
R.C.D. ESPANYOL
26118214410
4
SPORTING CLUB HUELVA
2611821209
5
RAYO VALLECANO
21117043116
6
LEVANTE U.D.
19115421610
7
REAL SOCIEDAD
19116141411
8
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
17115243224
9
ATLÉTICO DE MADRID
15114342016
10
C.D. SANT GABRIEL
15115062123
11
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
12113351215
12
U.D. COLLERENSE
12114071531
13
S.D. LAGUNAK
1111326819
14
U.E. L'ESTARTIT
9112361019
15
C.A. MÁLAGA
6112091129
16
VALENCIA C.F.
611209828
17
E.M.F. REOCÍN
4111191542
18
F.V.P.R. EL OLIVO
2110291140



2 comentaris:

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

http://rcdespanyolfemfanclub.blogspot.com/2011/11/1-divisio-femenina-un-rcd-espanyol-molt.html

1 Divisió femenina. Un R.C.D. Espanyol molt superior goleja al Rayo.

R.C.D. Espanyol de Barcelona SAD 4-0 Rayo Vallecano de Madrid SAD
Partidàs de les periques que podrien haver aconseguit una pallissa d'autèntic escàndol si l'àrbitre hagués assenyalat tres penals a favor de les catalanes i no hagués expulsat a la barcelonina Lara Rabal per primera vegada en la seva carrera futbolística. Ho va fer injustament, perquè no va fer res. Les espanyolistes segueixen amb la seva ratxa victoriosa. Les vallecanes que portaven la seva equipació suplent blau i negre, van ser molt inferiors. Les de Sant Adrià van començar la trobada des del principi bolcades atacant a l'àrea rival. Aquest rescabalament no és suficient,després que les de Vallecas tinguin dues lligues i hagin jugat 2 Champions gràcies als pèssims col • legiats que van ser designats, que van fer un robatori descarat. Les madrilenyes queden despenjades dels llocs de la copa de la reina, cinquenes amb 21 punts. El R.C.D. Espanyol queda amb 5 punts més 26, en la tercera posició. El missatge que van donar a l'afició és que encara que el liderat està llunyà a 7 punts, batallaràn per ell fins al final. Les locals segueixen sent l'equip màxim golejador de la categoria amb 40.Mary Paz Vilas és la pitxitxi del grup amb 15 dianes. Triomf dedicat a la grandíssima jugadora lesionada Andrea Pereira.

Llançament de falta des de fora de l'àrea fet per Ana María Romero "Willy" i xut de Sara Monforte fregant el pal esquerre. Primera mà dins l'àrea de la defensa rayista Alexandra López.
1-0: Passada de Mary Paz Vilas a Débora García que centra al segon pal on Lianne Joan Sanderson venint de darrere la col • loca ajustada pel centre dret de la porteria. Centre xut de Mary Paz Vilas que dóna al travesser.
2-0: Grandíssima jugada personal de Ana María Romero "Willy" que s'interna des de fora l'àrea per la banda esquerra, es desfà de Marta i de la portera Alícia i la col • loca ajustada pel centre dret de la porteria. Mary Paz Vilas sola en l'un contra un, se la treu Alícia.

Ana María Romero "Willy" sola en l'un contra un xuta i l'atura Alícia.
3-0: Passada de Lianne Joan Sanderson a la gasela de Santa Coloma que entra dins l'àrea, i col • loca una bona passada precisa al cap de Mary Paz Vilas que marca posant la pilota pel centre esquerre de la porteria. Segona mà dins l'àrea, una altra vegada de la defensa rayista Alexandra López. Xut de Marta Torrejón per sobre dels tres pals. Xut de Débora García fora.
4-0: Penal clar en l'un contra un de la portera Alícia sobre Mary Paz Vilas,incomprensiblement el col • legiat no l'expulsa. Mary Paz Vilas transforma el penal llançant pel centre esquerre de la porteria, enganyant a la portera rival. Xut d'Alexandra López fora. Fi primera part.

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

Comença el segon temps. Xut del Rayo a les mans de Mariajo Pons. Tercera mà dins l'àrea de les rayistes, aquesta vegada feta per Marta García. Claríssima per evitar un atac local. Centre xut de Lara Rabal per Mary Paz Vilas que atura la portera. Xut del Rayo a les mans de Mariajo Pons. Centre xut de Débora García, envia corner defensa rayista. Debo sola en l'un contra un xuta i refusa la portera. Cop de cap de Marta Torrejón fora. Natalia xuta ajustat al pal esquerre on la portera de Sabadell Mariajo Pons ben posicionada atrapa la pilota amb les mans.

Alineacions: RCD Espanyol: 1 Mariajo Pons, 2 Joanna Lohman, 3 Lianne Joan Sanderson, 5 Marta Torrejón,7 Ana María Romero "Willy",8 Sonia Matías, 9 Mary Paz Vilas,10 Vanesa Gimbert,11 Sara Monforte,14 Débora García,15 Silvia Meseguer.
Suplents: 6 Sara Serna,13 Alba Montserrat,19 Marta Yañez ,21 Lara Rabal, 23 Brenda Pérez, 25 Núria Mendoza, 29 Alba Pomares.
Canvis: Van entrar 21 Lara Rabal per 15 Silvia Meseguer min.55; 23 Brenda Pérez per 7 Ana María Romero "Willy",min.50; 25 Núria Mendoza per 11 Sara Monforte, min.60; Alba Pomares per 14 Débora García, min.84;
Entrenador: Luis Carrión.

Rayo Vallecano:1 Alicia, 4 Pilar, 7 Natalia, 8 Saray, 14 Chini, 15 Burgos, 16 Ale, 17 Uxue, 18 Ana, 21 Marta, 29 Paloma.
Suplents: 13 Estefi, 2 Fumi, 6 P. Gudiel, 10 Esther, 23 Ana María.
Entrenador: Jose Ramón Hernández.
Árbitre: Sr. Raúl Lacalle. RCD Espanyol Groga a Vanesa Gimbert y va expulsar a Lara Rabal.

Gols: 1-0, Lianne Joan Sanderson (min. 7; 2-0, Ana María Romero "Willy", (min.15); 3-0, Mary Paz Vilas (min30) y 4-0, Mary Paz Vilas (p) (min.41).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M