diumenge, 15 de gener del 2012

L'ALEVÍ ESPANYOLISTA DESTROSSA
A UN BARCELONA QUE GUANYAVA 1-4





















RCD Espanyol Aleví “A”: 5 – F.C. Barcelona: 4


SENSACIONAL!!!

El RCD Espanyol pràcticament va sentenciar ahir el títol de lliga del grup primer de la màxima categoria de futbol aleví, en remuntar un advers 1-4 a falta de vint minuts per la fi del partit, derrotant al FC Barcelona, el màxim rival en la lluita pel campionat. Amb aquest triomf els pericos se’n van 8 punts per sobre els barcelonistes en la classificació. Recordem que el conjunt blanc-i-blau ha vençut TOTS els encontres que ha disputat i que en les dues darreres jornades s’ha enfrontat als dos màxims perseguidors en la taula.

Podia ser el tercer derbi victoriós de la temporada després del triomf del Infantil a la Gamper abans de les festes nadalenques, i del triomf del conjunt de Titi Camúñez ahir mateix al matí. La classificació i la marxa de l’equip així feien concebre més que reals esperances.

Però les coses no van anar ben bé així... Després d’una bona oportunitat de Josep Viñas que xuta fort, però massa centrat al minut tres de joc aturant el meta blaugrana, l’Espanyol sortiria amb masses nervis en defensa, i sense exhibir l’habitual joc que ens té acostumats tot i que el rival, lògicament, tampoc era el mateix d’altres ocasions...

Un xut de Miguel ras, a l’esquerra de la porta barcelonista, serà la darrera oportunitat abans que el Barcelona s’avanci en el marcador després d’una centrada de Víctor Gómez des de la dreta rematada de cap per Sergio Gómez, a la dreta. El Barcelona colpejava primer en un encontre en el que l’Espanyol veia com el màxim rival es marxava abans del primer quart amb un segon gol en el seu caseller desprès que un ràpid i letal contracop a càrrec de l’autor del primer gol culer, Sergio Gómez, fos rematat pel central De Joaquín. Era un 0-2 que no feia justícia al que s’havia vist, però que si mostrava clarament l’efectivitat d’un Barcelona que pràcticament convertia en gol cada arribada.

Les coses no millorarien gaire en el segon quart, tot i que el primer xut a porta amb força perill va ser espanyolista, ben aturat en dos temps pel meta barcelonista. Una bona acció individual del lateral Jordi acaba amb un bon xut però el porter de nou, molt segur, bloca la rematada. L’Espanyol començava a jugar quelcom millor, però en un dels contracops barcelonistes Víctor Gómez d’una perfecta vaselina eleva a tres la diferència en favor d’un Barcelona molt resolutiu cara a porta, però que no mostrava la superioritat en quant a joc que en el marcador si plasmava.

Els intents per reduir la diferència a càrrec dels espanyolistes no fructifiquen i tot i que un bon xut de Dani Ribelles es tret per una mà prodigiosa del meta barcelonista, o que una falta directe des de l’esquerra també es refusada pel porter, els barcelonistes aguanten bé les escomeses dels pericos i es marxen al vestidor amb un 0-3 inapel•lable.

Però en la modalitat de futbol-7 hi acostuma a veure’s forces gols i el líder de la categoria no llençaria la tovallola tan ràpid faltant encara la meitat del partit i menys davant el Barcelona amb qui té comptes pendents (en la final del darrer torneig disputat a la Vila Olímpica abans de Nadal, els barcelonistes van igualar un advers 1-4), al marge de la lògica rivalitat. Així després d’un primer intent amb un xut que es marxa fora creuat, l’Espanyol reduiria distàncies en el marcador quan Miguel en el minut tres de la represa, en una jugada que neix per la banda dreta, remata al fons de la porteria anotant el gol que donaria esperances als periquitos d’una més que factible remuntada.

Jordi amb un llançament de falta directe des de la dreta obliga al porter barcelonista a emprar-se a fons en una gran intervenció. Però quan millor jugava l’Espanyol, el Barcelona fa l’1-4 que sembla ja definitiu en una acció amb molta fortuna, quan després d’un embolic es troba Joan Altimira en la mateixa boca de gol i d’esperó marca en una acció en la que es va reclamar falta al porter perico. Era el minut 40 de joc, i mancaven 20 i el FC Barcelona vencia de tres gols de diferència de nou ...

Però els espanyolistes no es rendiren, van continuar lluitant en busca del triomf i el col•legiat González Montesinos va aplanar el terreny quan en un contracop de Toni Paredes, aquest li passa la bola en profunditat per Miguel que quan entra a l’àrea es lleugerament empentat assenyalant el punt fatídic. Dani Ribelles, transforma amb seguretat d’un tret ras ajustat a la dreta. Era el 2-4 i mancaven 13 minuts per la fi del partit.

En els darrers instants dels segon quart l’Espanyol tindria el gol en dues jugades: Un xut del ex barcelonista Marc Samper que en dos temps blocà el porter visitant i una jugada individual de Miguel que quan intenta el remat, rebotant l’esfèrica en un defensor es marxa aquesta a còrner.

Als dos minuts del darrer quart (cada quart son 15 minuts en categoria aleví), una jugada de força i empenta de Sergi Boira que s’emporta l’esfèrica i deixa anar un xut creuat ajustat al pal, significa el 3-4 col•locant l’Espanyol a un sol gol dels barcelonistes.

Aquests tenen el gol del triomf en un contracop a càrrec del set culer Sergio Gómez, però Manel realitza l’aturada del partit evitant la rematada i salvant d’un 3-5 que hagués sigut ja definitiu a aquestes alçades del partit. L’Espanyol ho torna a provar amb un llançament de falta des de la dreta a càrrec de Jordi molt similar a un anterior i de nou bloca fàcilment el meta barcelonista amb la seva gran envergadura.

Al minut 52 de partit (a vuit del final), Marc Samper recupera un refús del porter amb el peu, que acaba emportant-se l’esfèrica i rematant a plaer de xut creuat, establint l’empat a quatre davant un Barcelona que si en els darrers minuts s’havia desinflat, en aquesta fase de partit, s’enfonsava clarament davant l’empenta del conjunt perico i l’alegria de la parròquia perica no tan nombrosa com la situació mereixia...

En el minut 60, Miguel culmina una acció de Josep Viñas rematant al fons de la porteria en un ràpid contracop espanyolista. El conjunt perico suma així el seu 14è triomf, avantatge en 8 als barcelonistes i deixa la lliga pràcticament sentenciada un cop vista la superioritat exhibida al llarg de tot el campionat. Es va veure un gran partit i un gran espectacle. Felicitats al conjunt perico, al seu cos tècnic encapçalat per Carles Martínez Novell, jugadors i familiars, així com a Aleix, lesionat que no va pogué participar-hi sobre el terreny de joc !!!



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol:
1er quart: Oliver, Sergi, Nacho Orteu, Joan Rojas, Josep, Miguel, i Samper.
2n quart: Oliver, Bruno, Nacho Orteu, Jordi, Josep, Dani i Marc Rodríguez.
3r quart: Manel, Sergi, Nacho Orteu, Jordi, Dani, Miguel i Toni.
Darrer quart: Manel, Sergi, Nacho Orteu, Joan Rojas, Miguel, Samper i Marc Rodríguez. Substitució: Toni per Marc.

FC Barcelona:
1er. quart: Adrià Rojas, Víctor Gómez, Arnau Comas, Víctor de Joaquín, Imad El Kabbou, Pau Martínez, i Sergio Gómez.
2n. quart: Mamadou Toure substitueix Víctor de Joaquín.
3r. quart: Adrià Rojas, Víctor de Joaquín, Imad el Kabbou, Mamadou Toure, Ben Lederman, Daniel Molina, i Joan Altimira.
Darrer quart: Ruben Sánchez, Arnau Comas, Víctor de Joaquín, Imad el Kabbou, Pau Martínez, Sergio Gómez, i Alejandro Marcos.

Àrbitre: Jordi González Montesinos. Va mostrar cartolina groga al jugador espanyolista Marc Samper Segura, m. 56.

Gols: 0-1: Sergio Gómez, m. 9; 0-2: Víctor de Joaquín, m 10; 0-3: Sergio Gómez, m. 26; 1-3: Miguel, m.33; 1-4: Joan Altimira, m. 40; 2-4: Dani (pen.), m. 42; 3-4: Sergi Boira, m. 47; 4-4: Marc Samper, m. 52; 5-4: Miguel, m.60.

Incidències:
Encontre corresponent a la penúltima jornada de la primera volta del campionat de lliga de Primera Divisió Aleví, en el seu primer grup, disputat la tarda d'ahir dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, en un dia bastant fred, amb una temperatura més suau per l’acció solar al centre del dia.

En les files blaugranes fins a tres jugadors que van militar en el futbol base espanyolista fins que el saquejador de pedreres es fes amb ells, a cop de talonari: Víctor Gómez Perea, Sergi Gómez Martín i la darrera incorporació l’estiu passat, el central Joan Altimira Sallent.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M