dissabte, 21 de gener del 2012

TRES GOLS A PILOTA ATURADA,
DONEN UN TRIOMF PER SEGUIR SOMIANT...

















RCD Espanyol: 3 – Granada CF: 0

Un Espanyol molt efectiu...




El RCD Espanyol ha vençut aquesta tarda al Granada CF en encontre corresponent a la primera jornada de lliga de la present temporada ajornada en el seu dia per la vaga. Els blanc-i-blaus malgrat tenir les importants baixes a la davantera de Sergio García, Álvaro i Pandiani, han resolt perfectament en un partit amb molta efectivitat cara a porta, en el que les tres jugades que s’han materialitzat, ho han sigut a pilota parada.

Aquest Espanyol continua sorprenent-nos cada cop més i en la majoria d’aquestes ocasions, per bé. Amb les baixes esmentades, (més la de Javi López per precaució), ha tret endavant el partit amb una comoditat i superioritat com a pocs encontres hem vist en els darrers temps com a local. D’acord que el Granada tampoc ha demostrat ser un conjunt amb més ambicions que la de salvar el coll, però tots sabem que son precisament aquests encontres en els que l’equip perico naufraga més sovint i té més dificultats per treure’ls endavant.

Avui, sense fer un joc preciós ni molt menys, ha sabut ser pràctic i efectiu. Ja en un servei de cantonada executat per Romaric als primers minuts ha dut perill amb una bona però massa centrada rematada d’Héctor Moreno. Raúl, un segur a la cobertura espanyolista, al tall ha refusat una perillosa acció d’Uche que ha estat a punt d’endur-se el seu propi rebot i quedar-se tot sol.

La primera acció de perill clar dels espanyolistes ha sigut una jugada amb varis rematades en les que ni Thievy, ni després Romaric i finalment Baena, encerten amb la porteria defensada per Julio Cesar. L’equip espanyolista avui ho ha provat amb forces llançaments llunyans (Weiss) que no han dut la direcció adequada, però que el públic agraïa, ja que al menys es veia la intenció. Si no es xuta, a bon segur no es marca... També en una pilota a l’espai per molt poc no ha arribat Dídac anticipant-se Julio Cesar.

En un dels serveis de cantonada executats per l’equip de Mauricio Pochettino, Romaric ha enviat una bona pilota per que Thievy pentinés i entrant amb tot, Raúl Baena rematés de cap al fons de la porteria andalusa. Era l’1-0 que feia justícia al que s’havia vist. Un xut de Romaric des de fora de l’àrea obliga al meta visitant a tenir que emprar-se a fons aturant per la seva esquerra.

El primer ensurt d’un Granada nul en atac, l’ha donat Mikel Rico quan tot sol s’ha quedat davant Kiko i en l’u contra u ha rematat salvant Dídac sota la mateixa línia de gol, però a instàncies del seu jutge auxiliar, Del Cerro Grande, ja havia invalidat l’acció per posició antireglamentària de l’atacant visitant.

A una passada en profunditat de Verdú per Thievy, arriba abans el porter del Granada. Els andalusos mica a mica es marxen cap endavant tancant als espanyolistes en el seu camp. Son moments complicats, més encara quan Dani Benítez es troba sol davant Kiko Casilla i quan semblava que l’empat sobrevolava Cornellà, el meta espanyolista treu amb el peu esquer la rematada creuada del jugador del Granada en el mà a mà amb Casilla.

Del hipotètic 1-1, al 2-0, menys de cinc minuts. Vladir Weiss fent estralls a la cobertura granadista, busca el penal davant Nyom i el troba. I el més important i nou, que el col·legiat l’assenyala per primer cop a la present temporada. Veure’l per creure-ho... Joan Verdú en el darrer minut del primer període, enganyant Julio Cesar col·locant l’esfèrica ajustada a la seva dreta, eleva la diferència en el marcador a dos gols i dona un respir a la parròquia blanc-i-blava que comença a creure que avui no s’acabarà patint.

En el segon temps, l’Espanyol contemporitza amb una molt bona renda i deixa que sigui l’equip andalús qui tingui que arriscar. Aquests disposen d’alguna ocasió com un centre xut de Dani Benítez que refusa molt bé Kiko que ha estat a gran alçada resolent el poc treball que ha tingut molt bé.

Dídac amb un xut al 61’ que Julio Cesar ha de rebutjar a còrner ho prova des de fora de l’àrea. Pochettino dona entrada a Rui Fonte per Thievy que en algunes fases del partit es ressentia d’un cop patit. De tant en tant, Ernesto Galán ens recordava que amb ell al terreny de joc, la tranquil·litat no és quelcom habitual al nostre equip, i ens posava els pèls de punta en una errada horrible que ha estat a punt de costar cara sinó per que els andalusos ofensivament han demostrar estar molt, però que molt pitjor que els nostres, als quals acusem en repetides ocasions que tenen poc gol... Amb tot, tant Siqueira com Dani Benítez se les han fet passar molt malament al lateral madrileny, que tampoc ha rebut excessiu ajut en algunes jugades.

Kiko també ha estat a bon nivell quan ha refusat una rematada de Nyon. Tampoc Ighalo ha estat afortunat en un perillós llançament d’un lliure directe que s’ha marxat molt desviat.

Pochettino ha decidit donar-li un més que merescut descans a Verdú (77’) donant ja per guanyat l’encontre davant un Granada totalment nul ofensivament parlant. El tercer gol espanyolista que tancava la golejada ha nascut d’un llançament directe en banda dreta a càrrec de Romaric, que ha acabat estavellant l’esfèrica al travesser no arribant Julio Cesar, i de mitja volea, Rui Fonte marcava a boca de canó, marcant el seu primer gol en lliga a 1a. Divisió, i el seu segon com a espanyolista al primer equip després del que va anotar en Copa davant el Mirandés. El portuguès, al igual que davant els burgalesos, ha jugat en la punta d’atac, lluny d’aquella demarcació en banda on sembla sempre molt perdut i on el seu rendiment ha estat fins aquesta setmana, molt baix. Les darreres ocasions; rematada del conjunt andalús (Dani Benítez), ha estat rebutjada en primera instància per Kiko, i allunyada la bola per un defensor local i un cop de cap de Geigo, aturat sense problemes pel meta d’Alcover.

Al final, el públic perico ha pogut arribar a un tram final de partit sense patir, l’equip ha sumat tres nous punts que el catapulten a zona Europe League, tot esperant la resta de resultats i abans de la gran batalla que tindrà lloc dimarts a Miranda d’Ebre, on l’Espanyol buscarà amb totes les seves forces un lloc en semifinals. Ser entre els quatre primers en una competició en la que els pericos han posat aquesta temporada totes les esperances.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla (8), Galán (4), Raúl Rodríguez (8), Héctor Moreno (6), Dídac Vila (7); Forlín (6), Baena (7), Romaric (8); Verdú (7), Weiss (8) i Thievy (5).
Substitucions: Rui Fonte (6) per Thievy, m.57; Cristian Gómez (s.q.) per Verdú, m. 77; Cristian Alfonso (s.q.) per Weiss, m. 87.

Granada CF: Julio César; Nyom, B. Gómez, Mainz, Siqueira; Fran Rico, Mikel Rico; Uche, Abel, Dani Benítez i Geijo
Substitucions: Jaime per Abel, m. 54; Franco Jara per Nyom, m. 76; Ighalo per Uche, m. 76.

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande, del col·legi madrileny. En el seu haver, assenyalar una pena màxima a favor del RCD Espanyol des de qui sap quan... Ha mostrat cartolines grogues a Baena, m. 76 per part local i a Nyom, m. 44, Franco Jara, m. 81 i Jaime, m. 84 per part visitant, i també l’hagué de mostrar a Mainz, que se l’ha perdonat en una dura entrada a Rui Fonte.

Gols: 1-0: Baena, m. 25; 2-0: Verdú (pen.), m. 44; 3-0: Rui Fonte, m. 80.

Incidències: 26.023 espectadors s’han donat cita a l’Estadi del RCDE a Cornellà – El Prat per veure a un Espanyol que dormirà aquesta nit en zona europea a la classificació, en una jornada en la que a la porta 21 de l’Estadi aquest matí s’ha inaugurat oficialment l’escultura dedicada a Dani Jarque.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M