diumenge, 23 de setembre del 2012

AIXÒ COMENÇA A PINTAR MALAMENT...L'EQUIP TORNA ALTRE COP
A REGALAR UN TEMPS, I HO ACABA PAGANT CAR (1-0)

Real Betis Balompié: 1 – RCD Espanyol: 0


Dos pilotes als pals i un horrorós primer temps, condemnen a l’Espanyol.

El RCD Espanyol ha sumat un punt dels cinc partits de lliga. Si estenem mirant enrera les estadístiques en el tram final de lliga del passat exercici, serien 8 punts dels darrers 48. Tan sols un partit guanyat (el 4-0 davant el Valencia en el que molta, molta, molta gent va fer l’onada) dels DARRERS 16 ENCONTRES disputats.  Dels darrers desplaçaments tan sols 5 empats dels DARRERS 13 partits jugats; o sigui  5 de 39 punts des que guanyés l’equip de Pochettino al Molinón 1-2.

Amb aquests números, i amb l’equip tancant la taula junt a At. Osasuna, es pot afirmar que qualsevol altre tècnic ja hauria sigut destituït pel Consell d’Administració. Son números en la segona volta passada autènticament de descens a segona i en aquest començament, l’equip porta idèntic rumb. El milionari i llarg contracte del tècnic hispa –argentí que va més enllà d’aquesta temporada, el record de la seva miraculosa primera temporada de la salvació, el carisma que encara conserva de la seva època de jugador i com a home de club que serveix ara mateix de parallamps d’un Consell que és el principal responsable del que està succeint amb l’afebliment continu de la plantilla, tots aquests paràmetres fan que encara el proper diumenge (i els que a bon segur poden venir), es segui encara en la banqueta del RCD Espanyol.

Per que aquest equip segueix jugant només una part de cada partit. Per que hi ha fitxatges que segueixen aportant per la seva edat i forma física, molts dubtes. Masses. Per que el planter es va trigar tant a fer que la lliga el va agafar un cop més en calces, mentre encara esperaven a Caicedo i altres utòpics fitxatges. Per que les lesions d’homes importants com poden ser Sergio García i Colotto es deixen sentir més del compte. Inclòs Baena, que ja es dir... Per que l’equip segueix sense ser respectat pels col·legiats. Per que qualsevol entrada una mica dura, ja és cartolina i si el jugador en té una, doncs al carrer sense cap mirament. Per que les jugades polèmiques segueixen assenyalant-se en contra dels interessos de l’equip. Per que el porter (capità i sense voler renovar el seu contracte) no dona ni transmet cap tipus de seguretat a la cobertura i és de jutjat de guàrdia haver-se deixat marxar a Kameni. Per que la cobertura es tova, segueix sense defensar correctament les pilotes aèries i deixa forats impressionants.   Pel que al mig toquem i toquem però quan passen endavant, pilota al contrari. I per que davant Longo ja es nota a faltar massa quan com avui no juga, per ser un jove que no ha jugat mai a primera. Això ja ho diu tot.

Avui l’equip ha regalat contràriament al vist fins ara, el primer temps. Ha sigut autènticament penós veure l’equip arrossegant-se amb tant poca confiança amb si mateix i amb tant poca seguretat darrera. Sort n’ha tingut l’equip d’encaixar només un únic gol per que si no... En canvi en el segon, l’equip ha merescut no sortir derrotat. En el primer quart del segon període, ha enviat dos pilotes als pals de la porteria de Casto. Llavors Wakasso que estava ja cantat, ha vist la segona. A bon segur que quan han vist que Clos Gómez li mostrava al 45’ la primera i no era substituït,  pocs espanyolistes hauran  pensat que acabaria el partit. L’equip tot li surt malament i estic plenament convençut que malgrat tot l’exposat, hi ha de pitjors a Primera Divisió i de bon tros.  El problema és que bona part d’aquests pitjors ja s’han enfrontat a nosaltres i ens han guanyat...Amb més o menys justícia esportiva a tenor del joc, però ens han guanyat. I el que compta son els punts...

El primer temps ha sigut molt dolent; el pitjor dels disputats en el  que portem de lliga. En el primer temps cap remat entre els tres pals. Simao (avui titular) ha llençat per sobre el travesser als deu minuts.  La rèplica un ràpid contracop que no ha aprofitat el Betis evitant Raúl mals majors. Una passada de la mort des de l’esquerra un minut després, ha sigut rematada a boca de canó per Paulao fora quan ho tenia tot a favor. Era un avís. Instants després, llançament de falta a càrrec de Beñat i remata de cap Paulao imposant-se a una sempre erràtica cobertura en les jugades aèries i quedant altre cop en evidència com succeir sense anar més lluny la jornada anterior davant l’Athletic. Era l’1-0.

Faltava 72 minuts però l’equip espanyolista no reaccionà en absolut. Seria Pozuelo qui tindria una gran ocasió quan tot sol remata, toca l’esfèrica en Héctor Moreno i Cristian amb força fortuna treu amb el peu enviant a còrner quan ja la bola es colava pel pal curt.  El servei de cantonada es llença i en mig d’un embolic el perill d’un segon gol sovinteja l’àrea espanyolista. El quadre perico li ha costat moltíssim treure en condicions la pilota des de darrera complicant-se moltes vegades la vida el que no està escrit.

Als vint-i-dos minuts Simao ho provarà amb un llançament directe de falta que surt per sobre el travesser.  Al 33’ altre greu errada en defensa al treure la bola dins l’àrea, acaba salvant Cristian traient amb la mà a còrner després d’un error col·lectiu. Forces nervis en defensa, inseguretat total i menys mal que la punteria dels bètics també deixava molt que desitjar. Al 37, serà Bañat qui girant-se i quedant-se sol amb tot a favor envia incomprensiblement fora. Sergio Tejera llençarà un bon xut però altre cop sortirà l’esfèrica per sobre el travesser. El Betis no necessitava guardameta.  En els darrers instants, Wakasso veu la primera cartolina i Agra enviarà una pilota per sobre després d’una falta directa.

En el segon temps, l’Espanyol sortiria amb un altre aire ben diferent. Començaria a jugar a futbol (cosa que no ha fet en el primer temps malgrat tingués mes o menys possessió) i ha arribat amb perill a les immediacions de l’àrea bètica.  Al 52’ tindria la més clara quan després d’una bona acció de Stuani en la lateral dreta de l’àrea, controlant i retallant i enviant una passada a la frontal per que Wakaso amb un potent tret enviés la pilota a la base del pal esquer, sortint la pilota fora. Una autèntica llàstima.

Ho provaria poc després Joan Verdú en un llançament des de fora de l’àrea en rebre de Wakaso; la pilota botant poc abans, es perdria a un metre del pal dret.  I al 54’ el segon remat al pal. Simao enviaria una pilota al travesser rematant creuat des de la dreta entrant dins l’àrea.  Una centrada de Simao poc després, seria rematada de cap per Stuani forçat, alt per sobre la porta andalusa.

L’Espanyol fa un doble canvi entrant Rui Fonte i Cristian Gómez. Un tremola de pensar el nivell dels jugadors que enguany hi ha a la banqueta. Jugadors de la pedrera, o d’un nivell molt preocupant. Una plantilla força diferent, res a veure, amb el que hi havia a l’equip en la darrera temporada que es va patir per la salvació, on sobresortien homes com Kameni, Jarque, Pareja, Luis García, Tamudo, Nené, Román, Rufete, Valdo, De la Peña, Coro i un llarg etcètera malgrat els resultats de bona part d’aquell campionat...   

Una errada greu de Wakaso en un canvi de joc propicia un contracop en el que el Betis ha estat a punt de fer el segon... Verdú en el 62’ marcaria després que Clos Gómez invalidés prèviament l’acció per un molt rigorós i polèmic fora de joc dels es necessita veure la jugada moltes vegades i fer servir regla i cartabó per veure si estava o no en línia o per davant.  Mentre, cada contraatac local és una tortura.  Raul Rodríguez talla evitant el segon gol local en un ràpid contracop en una pèrdua de Víctor Sánchez; la passada de Bañat a Ruben Castro el deixa sol i molt bé el tres espanyolista es llença interceptant una letal rematada.

I Wakasso se’n va al carrer al 66’. Veu la segona per altre entrada desproporcionada sense necessitat junt a la banda dreta passat el mig del camp en terreny perico. Masses ja cartolines les que ja vist aquest jugador. Ara potser s’entén moltes coses de per què no jugava amb el Villarreal tot i estant com estaven els de La Plana.

L’Espanyol ha pogut empatar en una molt bona acció quan en la frontal Rui Fonte ha controlat amb el pit i ha deixat anar un bon tret al que ha respost Casto rebutjant. Era sinó vaig errat el primer tret a porta entre els tres pals, ja que els altres han fet impacte als pals però no entraven encara que no hi hagués hagut porter.  Mentre, el Real Betis que ha sigut una caricatura del que ha sigut en el primer temps, s’ha acabat d’enfonsar precisament quan s’ha quedat amb superioritat numèrica. L’Espanyol ha intentat empatar l’encontre, però de tant en tant deixant a l’aire les seves vergonyes en alguna que altre acció en la que no ha acabat la cosa amb el segon gol per que l’efectivitat andalusa també es bastant limitada. Un xut de Salvador, tocant en Héctor Moreno, ha sortit a còrner per molt poc.  La nul·la seguretat de Cristian s’ha vist en una pilota bombejada en la que estava totalment sol sense que ningú el molestés i no l’ha blocat rebutjant l’esfèrica. Incomprensible totalment.

L’Espanyol ha efectuat el tercer canvi variant la lateral esquerre. Víctor Álvarez per Capdevila, quelcom evident tenint en compta la baixa forma alarmant del campió del món... El lateral del filial destacant en aquest tram final, ha col·locat dues centrades (sobre tot en la primera) que per ben poc no ha arribat Stuani al remat (82’).  Verdú des de fora de l’àrea ho prova al 85’ amb un remat que surt a un metre fora.  Un xut final de Víctor Álvarez surt rebutjat pel porter Casto al minut 90. Per la seva part el Real Betis ha tornat a sorprendre al contracop als espanyolistes en una acció en la que Nosa ha rematat fora a l’esquerre de Cristian després de retallar dins l’àrea en fer-se amb una pilota d’or servida per Agra. Tres minuts d’afegit, i xiulet final. L’Espanyol havia regalat altre cop quaranta-cinc minuts i ho havia pagat força car. Ara, a esperar la visita d’un temible Atlético de Madrid, amb un Falcao que si té la fortuna de que la defensa espanyolista estigui al nivell dels darrers encontres, pot deixar-nos en una situació que més val ara no pensar-hi.    
  


Fitxa tècnica:
Real Betis: Casto; Nelson, Paulao, Mario, Nacho; Salvador Agra, Rubén Pérez, Beñat, Juan Carlos; Pozuelo i Rubén Castro.
Substitucions: Perquis per Paulaou, m. 41; Nono per Pozuelo, m. 55; Nosa per Beñat, m. 76.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Tejera, Wakaso; Verdú, Simao; i Stuani.
Substitucions: Cristian Gómez i Rui Fonte per Tejera i Simao, m. 58; Víctor Álvarez per Capdevila, m. 79.
 
Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès, assistit per Roberto Alonso Fernández i Luis Fernández Marco Martínez. Ha mostrat cartolines grogues a Tejera, m. 26, Beñat, m. 29, Wakaso (m.45 i m.66 sent expulsat), Rubén Pérez, m. 46, Javi López, m. 51, Nelson, m. 57, Nono, m. 71, Stuani, m. 77, Agra, m. 88, Víctor Álvarez, m. 92, i Casto, m.92

Gol: 1-0: Paulao, m. 18

Incidències: Encontre correponent a la cinquena jornda de lliga a Primera Divisió, disputat al Benito Villamarín de Sevilla. El preparador físic del RCDE, Jesús Pérez,  ha exercit d’entrenador amb motiu de la sanció del tècnic Pochettino i del seu segon Toni Jiménez.   



7 comentaris:

Anònim ha dit...

Simplemente dare un dato, para que cada cual saque sus propias conclusiones... A estas alturas de temporada en la temporada de Novoa el equipo llevaba un punto más y mejores registros...

Anònim ha dit...

Sabeu si Cristian Alfonso estava a la banqueta o si va ser l'últim descartat?

Sergi

Josep Maria ha dit...

Si que hi era. La banqueta la formaven Casilla, Rui Fonte, Galán, C. Gómez, C. Alfonso, Víctor Álvarez i Fran Miranda.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Josep Maria comenza a pusa un ciri per que aixo pinta malament, Amat torna rapit que el temps at faram vo. de 15 un 1 mal comenza.

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria veure en Cristian Alfonso, crec que pot aportar creativitat i bons canvis de ritme. Crec que es mereix una oportunitat, ja que en Rui Fonte ja n'ha tingut varies, i en Simao no té el físic encara. I també en Victor Alvarez necesita una oportunitat ja, esta molt més en forma que en Capdevila i pujar la banda cosa que fa falta i en Capdevila no fa.
Esperem veure algun canvi contra l'Atletico de Madrid.

Sergi

Anònim ha dit...

Jajajaja cuanto inocente hay por aqui. Abrid los ojos de una vez pericos, hasta que no se vaya el impresentable y lacra del club el pichettino no levantaremos cabeza. Con el solo juegan los jugadores que lleva su representante y los amigos de este. Esto es asi senyores.

Anònim ha dit...

Recordeu quan jugava en Quico Casilla i era el millor en partits jugats a casa? Potser algun puntet més tindríem amb ell ...
Mar de granperico




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M