BON DEBUT DEL CADET "A" (0-4),
DAVANT UN HORTA QUE LI COMPLICÀ FORÇA EL PRIMER TEMPS

(Mpal. Feliu i Codina d’Horta; Barcelona: Josep Maria)

U. At. Horta: 0  - RCD Espanyol Cadet A: 4

Bon debut del Cadet “A” espanyolista en la seva visita al Feliu i Codina. L’equip de Dani Fernández va vèncer 0-4 davant una Unió Atlética Horta que li posar les coses força difícils bona part del primer període, defensant-se bé i pressionant molt amunt la sortida de la pilota dels espanyolistes que tingueren molts problemes per fer el seu joc. Els locals van gaudir d’algunes bones i clares ocasions per avançar-se però es van topar amb el meta espanyolista en darrer terme. Per contra, l’Espanyol que va començar a rutllar conforme passava el partit es va posar per davant amb un gol de Pol Mikel i en el segon període, amb més tranquil·litat i confiança, van fer el segon i van decantar el partit sent molt superiors als locals que van pagar el seu gran esforç físic del primer temps.

La U.At. Horta va sorprendre als espanyolistes (que tenien fins a vuit baixes per diversos i variats motius) d’inici. Amb una pressió ben forta, van dominar els primers minuts fins que al cinc de joc, l’equip perico va disposar de la primera acció de perill en un contraatac amb xut final de Labiano, ras i creuat, que surt fora a la dreta.

Passat els deu primers minuts de joc, aquest s’igualà bastant sense un clar dominador de la situació. No obstant, l’Espanyol arribaria amb força perill als divuit minuts de joc quan en acció personal Marc Miquel desborda per l’esquerra superant al seu rival amb un barret i controlant l’esfèrica envia una canonada que s’estavella a mitja alçada al pal dret de la porta local.

Però la pressió local es notà força a l’hora de moure l’Espanyol la pilota, amb diverses errades dels jugadors de mig camp (Gonzalo i Villanova), com una pilota greument perduda per Gonzalo Pereira que se l’emporta Jaume Molina i tot sol Mauro Andrés erra increïblement quan l’Horta tenia l’ocasió d’avançar-se en el marcador.  L’Espanyol ho intentava entrant per l’esquerra amb un actiu Marc Miquel. En jugada personal superant a un defensor, acaba  xutant precipitadament massa creuat fora a l’esquerra.  El partit no te amo ni senyor, i Christian Moreno tindria una bona opció però forçat xutant davant Alex, acaba aturant el meta perico Pol.

La U At. Horta gaudiria de l’ocasió més clara en el minut 28 de joc. Rubén Villanueva es queda sol en altre pilota perduda al mig del camp perico i ràpid contracop, i quan ho té tot a favor per afusellar a Pol a boca de canó, aquest fa l’aturada de la tarda evitant el gol dels locals. La rèplica perica  no es fer esperar, i els ahir grocs tindrien la més clara també quan Miquel es marxa sol superant a Eduald Verges, però per darrere Méndez li priva lo suficient per que el xut forçat del jugador perico dins ja de l’àrea, sigui aturat pel meta Carlos.

En el darrer tram del primer temps, seria l’Espanyol qui mica a mica s’aniria fent amb el control del joc a la parcel·la ampla. Avisaria Labiano quan al 32’ tindria l’ocasió més clara del primer temps quan s’escapa i en l’u contra u davant el meta local, xuta fort però massa centrat i el porter Carlos rebutja. Tot i que intenta continuar la jugada fent-se amb el refús, li surten ja dos jugadors locals i la jugada ja no té més conseqüències.

Als 33’ Pol Mikek Lirola obre per fi el marcador en un partit que era injust no hi hagués gols per les ocasions d’ambdós conjunts. L’extrem dret espanyolista retalla, avança  i amb un bon xut creuat que s’allotja a la dreta del porter, marca el primer gol perico. Abans del descans, una acció de Pol Mikel passant en profunditat per Oscar Villanova, qui de primera i forçat intenta una vaselina que es marxa fora a l’esquerra.

En el segon temps, Dani Fernández dona entrada a Joel Riera qui fer un molt bon segon temps. L’equip perico surt més segur de les seves possibilitats.  I amb més espais,  movent Oscar Melendo des de darrera l’equip, el domini espanyolista seria total davant un Horta que paga ja l’esforç realitzat.

Gran jugada de Melendo obrint per Pol Mikel, i aquest més a la dreta per Joel que guanya línia de fons i la seva centrada passada es rematada amb una volea a càrrec de Marc Miquel fora, però molt bonica la jugada.

Als 11 minuts del segon temps, Pol Mikel per la dreta guanya línia de fons, col·loca una centrada perfecta per que Joel Riera llençant-se en planxa a boca de canó, faci el segon.  L’Espanyol entrant per bandes (per l’esquerra amb Marc Miquel, i per la dreta amb les pujades amb desigual sort del lateral Emilio i de Pol MiKel) destrossa el sistema defensiu local i comença a ser molt superior decantant al seu cantó el resultat.

Mentre, un parell de les poques incursions del Horta en aquest segon temps, acaben amb un xuts de Molina  i de Cristian Daniel, per sobre el travesser. En el minut 60, l’Espanyol marca el 0-3 després d’un gran de Joel Riera que marca amb el peu dins l’àrea petita poc ortodox però efectiu, Carlos Cano.

El central Alex López envia el llançament d’un lliure directe des de gairebé 30 metres, al travesser de la porteria de la U. At. Horta. En els darrers minuts, el jugador Sthephane Mbongue (ex At. Segre i Barcelona) fitxat aquest estiu, col·loca dos bons centres des de l’esquerra de l’atac perico. El primer rematat per Carlos Cano, fora. Però en el segon, el davanter Carlos Cano (que tornava en partit oficial després de la seva greu lesió) no perdonaria i de cap aconseguiria fer pujar al marcador el 0-4 que seria ja definitiu a sis minuts del final del partit.

Fitxa tècnica:
U. At. Horta: Carlos Rodríguez; Álvaro Méndez, Raul Tocino, Eduald Verges, Cristian Daniel, Miquel Sastre, Christian Moreno, Jordi Cobos, Rubén Villanueva, Jaume Molina, i Mauro Andrés.
Suplents: Pol Pérez, Sergi Pérez (p.s.), Víctor Pérez, Gorka Martínez, Jesús Pagés, i Cristian Andrés.  Entrenador: Joan Torres.

RCD Espanyol: Pol Agustí, Emilio,  Alex, Erick Jair, Roger Aleu, Gonzalo, Pol Mikel, Oscar Villanova, Adrián Labiano, Oscar Melendo i Marc Miquel.
Substitucions: Joel Riera per Oscar Villanova, m. 41; Sergi i Carlos Cano per Marc Miquel i Adriá Labiano, m. 53; Sthephane per Erick Jair, m. 65; Javi Navarro per Pol Mikel, m.65; Marc García per Roger Aleu, m 74.

Àrbitre: Sergio Pérez Sánchez, assistit en bandes per Pablo Andrés Pena i Antonio Miranda Rodríguez. Va mostrar cartolines grogues al local Miquel Sastre, m.35 i al visitant Alex López, m. 39.

Gols: 0-1: Pol Mikel, m. 33; 0-2: Joel Riera, m. 51; 0-3: Carlos Cano, m. 60; 0-4: Carlos Cano, m. 78.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat ahir diumenge a la tarda en el Mpal. Feliu i Codina d’Horta. Temps variable amb estones de sol i de núvols. Ambient calorós i xafogós.