EN EL DARRER MINUT DE L'AFEGIT (2-1)

(Nou Mpal de Can Pexauet, Santa Coloma de Gramenet: Josep Maria)

U.D. At. Gramenet Juv. “A”: 2 – RCD Espanyol Juvenil “B”: 1

Desfeta en el tram final del partit.

El RCD Espanyol Juvenil “B” ha sigut derrotat en el Mpal. de Santa Coloma avui dissabte en un partit en el que després d’un primer temps força igualat el matx es posava coll avall quan Pablo Maffero obria el marcador al minut i escaig del segon temps. En el tram final del partit, l’equip espanyolista ha sigut escombrat del camp per una Gramenet que dominant i jugant millor ha aconseguit la igualada a falta de dotze minuts per la fi del partit. Recordant el darrer partit del primer equip davant el Levante, quan l’equip local afrontava els darrers instants (4 minuts més l’afegit) amb inferioritat numèrica, ha seguit lluitant en busca d’una victòria davant un Espanyol que no reaccionava i tot i les grans aturades de David Pedro, en la darrera jugada del partit la Grama ha marcat el gol del triomf. Els espanyolistes han tingut ocasions (no moltes però si ben clares) de sentenciar el partit amb un 0-2 que hagués sigut definitiu; no ha sigut així, i ho ha pagat ben car.

Gramenet i Espanyol s’enfrontaven en Can Pexauec en un partit en el que era noticiable avant-matx, els cinc euros que el club colomenc ha establert com a preu de les localitats. Seria qüestió exigir-li a l’Espanyol reciprocitat quan la gent de la Gramenet vingui a la Dani Jarque en aquesta categoria que és totalment lliure l’entrada al recinte espanyolista. En l’onze espanyolista destacava la tornada de Fortià després d’estrenar-se com a golejador al juvenil A al Feliu i Codina diumenge passat. Iago ocupava l’eix de la cobertura junt a Maxi, en absència de Pau Belana.

El terreny de joc de gespa artificial bastant antiga ha jugat varies males passades als jugadors al llarg del partit a l’hora de controlar o xutar. En una d’elles al meta espanyolista als cinc minuts de joc, quan ha anat a rebutjar amb el peu colpejant malament i a punt ha estat d’aprofitar-se el conjunt colomenc. L’Espanyol tal com va succeir davant l’Europa ha portat molt perill en els llançaments de cantonada com a jugades d’estratègia. Un de molt tancat llençat per Jonathan s’ha passejat sense rematador. Als 11’ l’Espanyol ha tingut la primera clara ocasió del partit quan una bona jugada d’atac ha acabat amb penetració de Jonathan i davant el meta local, ha rematat a trencar però estavellant l’esfèrica al cos del porter i en segona instància ja sense angle i difícil de controlar a l’aire l’esfèrica al cos d’un defensor sortint a còrner.

Després d’una primera ocasió local (remat d’un còrner pentinant desviada la pilota), l’Espanyol ha tingut una altre ocasió de gol quan en profunditat una bola ha acabat per Draman qui davant la sortida del meta fora de l’àrea li ha creuat l’esfèrica però massa fluixa i Ferran Aguilera a tres metres de la línia de gol i amb total tranquil•litat ha evitat el gol espanyolista rebutjant la pilota.

La primera gran ocasió dels locals ha sigut quan passant la primera mitja hora de joc, Maxi ha errat greument al rebutjar una pilota i Sergi Artur se l’ha emportant i davant David Pedro ha rematat fort a trencar, lluint-se el meta espanyolista salvant el gol amb bons reflexes. La rèplica perica a càrrec d’Enric Sánchez Torrent “Kike” qui superant tres adversaris envia una passada de la mort que Èric Gràcia dins l’àrea no ha pogut controlar bé quan li ha botat la pilota. La jugada més bonica d’aquest primer temps ha sigut visitant quan un contracop acaba amb penetració per banda de Jonathan que centra passat i Kike de primera remata al cos del porter que s’ha llençat a cobrir trobant-se-la l’esfèrica a la desesperada i amb força fortuna. Un xut del local Juan Jiménez s’ha marxat per sobre. L’Espanyol havia tingut les millors ocasions, poques, però més que rival, mentre el domini havia sigut altern i bastant equilibrat sense cap dominador clar de la pilota.

En el segon temps Sebastián Herrera ha efectuat un triple canvi donant entrada a Moisès, Isaac Padilla i al cadet Alex López. En la primera acció de perill, quan el cronòmetre en prou feines marcava minut i segons de joc del segon període, l’Espanyol ha botat un servei de cantonada des de la dreta a càrrec de Víctor Gómez, rematant al fons de la porteria de cap, el lateral esquerre Pablo Maffeo.

L’Espanyol ha tingut en aquesta fase del partit a la seva mercè al rival. Jonathan Toledo pecant d’individualista ha tingut una bona ocasió xutant per sobre el travesser (47’), però la Grama tampoc li ha perdut la cara al partit i en el 56’ ha tingut una gran ocasió al rematar de cap dins l’àrea i salvant el meta perico l’enverinat remat; el contracop tot seguit ha estat a punt de significar el segon dels espanyolistes, però Jonathan enduent-se amb el cap la pilota i avançant ha estavellat la pilota al cos del porter. Des de la frontal Èric Gràcia ha enviat una canonada no molt col•locada instants després, a la que ha respost el porter local enviant a còrner. El partit era obert, les ocasions es succeïen i no semblava gens en absolut que el quadre espanyolista tingués controlat el partit tot i anar per davant i disposar de bones ocasions per sentenciar.

Jonathan ha perdonat el 0-2 quan en un mà a mà amb Marc (69’) no ha passat l’esfèrica a Padilla, se l’ha jugat i el meta local ha evitat el gol responent molt bé. A partir d’aquest moment, l’Espanyol començaria a afluixar greument perdent pistonada al mig del camp i començaria a mostrar febleses en defensa. Padilla en una jugada embolicada amb molts jugadors fa una arriscada cessió que té que treure com pot el meta espanyolista allunyant el perill.

Al 78’ la Gramenet empata el partit després que el dorsal 14 David Pérez que feia vuit minuts que havia ingressat al terreny de joc, rebés dins l’àrea, mitja volta i afusella David Pedro que no pot fer res en aquesta ocasió per evitar el gol colomenc. Els imaginaris fantasmes i el negativisme tant habitual a Can Perico sobrevola Can Peixauet. S’ensuma que això pot acabar malament. Domini absolut dels locals davant un Espanyol que és ara incapaç de controlar mínimament el joc i travessar mig camp perdent ràpidament la pilota. En el 82 a punt d’arribar el segon altre cop mitjançant David Pérez salvant David Pedro llençant-se a la seva dreta.

En el 87, el migcampista Kevin veu la segona groga i deixa al conjunt local amb 10 homes. Però ni així s’ha refet el quadre entrenat per Herrera. Ni el quart canvi donant entrada a Nico (reapareixia després de la lesió de pretemporada) ha evitat que una Gramenet envalentida i esperonada pel públic hagi posat contra les cordes als visitants. En el 92 una centrada passada des de la dreta es rematada de cap salvant altre cop David Pedro al conjunt perico quan ja és cantava el gol local. Però la pilota acaba a còrner, i altre cop davant el desconcert defensiu dels espanyolistes Darius marca el gol del triomf passant tres minuts dels noranta. S’ha centrat i en prou feines uns segons Israel Simón ha donat per conclòs el partit amb la primera derrota espanyolista. Caldrà millorar sobre tot en el darrer quart de partit (davant Europa també va succeir tres quarts del mateix aturant David Pedro un penal). Avui no ha estat possible puntuar davant una Gramenet que no s’ha rendit mai i ha acabat tenint un premi pot ser excessiu tenint en compte els mèrits d’uns i altres.

UD At. Gramenet: Marc Guillen, Sergio Franco, Ferran Aguilera, Xavier Polo, Alex Campos, Darius Soliguer, Ahmed Ighane, Kevin Rodríguez, Sergi Artur, Esteve Monterde i Juan Jiménez.
Substitucions: Hamza Moukhli per Juan Jiménez, m. 64; Jordi Canadell per Xavier Polo, m. 70; David Pérez per Ahmed Ighane, m. 70; Enrique Barcia per Sergi Artur, m. 84.

RCD Espanyol: David Pedro, Joel, Iago, Maxi, Pablo Maffeo, Víctor Gómez, Jonathan, Fortià, Draman, Èric Gràcia i Kike.
Substitucions: Isaac Padilla per Draman, m. 46; Alex López per Iago, m. 46; Moisés per Fortià, m. 46; Nico per Èric Gràcia, m 89.

Àrbitre: Israel Simón del Pino, assistit en bandes per Didac Durán Peidró i Antonio Miranda Rodríguez, de la delegació de Barcelona. Ha amonestat amb cartolina groga a Fortià, m. 23, Jonathan, m. 42, Kike, m. 54, Maxi, m. 72, i Alex López, m. 74 per part espanyolista, i a Sergi Artur, m. 47, Darius Soliguer, m. 62, i Xavier Polo, m. +90. Ha expulsat per dues cartolines grogues a Kevin Rodríguez (m. 58’ i m. 86’).

Gols: 0-1: Pablo Maffeo, m. 46; 1-1: David Pérez, m. 78; 2-1: Darius Soliguer, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de lliga del grup setè de Lliga Nacional Juvenil disputat en el Nou Mpal. de Santa Coloma de Gramenet. L’Espanyol ha lluït la segona indumentària. Esteve i Maxi han exercit de capitans.