dilluns, 3 de setembre del 2012

EN UN PARTIT DE FORÇA LLUITA I POC FUTBOL,
EL FILIAL DERROTA AL NÀSTIC I ÉS LÍDER DEL GRUP TERCER (1-0)




















RCD Espanyol “B”: 1 – Club Gimnàstic Tarragona: 0


L’Espanyol B va sumar els tres punts davant un Gimnàstic que tot i venir amb la condició d’ex equip de la categoria de plata del futbol espanyol, va decebre completament les expectatives creades. Els de Longhi van aconseguir mitjançant Armero un bonic gol en acció individual de l’extrem andalús, i van mantenir amb molta solvència, concentració i experiència, el resultat victoriós. Res més. El joc va ser força dolent per part d’ambdós conjunts i van haver-hi molt poques ocasions clares de gol en tot el partit. Això si, l’Espanyol B va saber administrar bé la renda i contràriament a altre temporades amb joves jugadors, aquest cop no se li van escapar els tres punts i és el nou líder de la categoria en solitari.

Longhi va alinear a Germán Parreño altre cop en l’onze titular. No hi hauria res a objectar tractant-se d’un gran porter com és Germán i com a premi per la gran tasca portada a terme en les darreres temporades, sinó fos, per que s’ensuma darrera de tot la darrera víctima en el futbol base perico que no és altre que Edgar Badía. Altre en la llista negra de Pochettino - Planes / García? No ho sabem... el temps ho dirà i ho veurem. De moment, és el que hi ha...

Altre novetat va ser l’aparició del veterà Ivan Moya substituint Fran Miranda a la banqueta del Ciutat de Valencia, i de Nacho Ortíz al no pogué jugar l’uruguaià Jorge expulsat a Vila-real. La primera acció de perill va ser espanyolista en una rematada amb poc angle de Pino a la dreta de l’atac junt a la línai de fons, que va aturar el meta del Nàstic.

Sense pràcticament ocasions de gol, va ser Víctor Armero qui en una bona acció individual agafà la bola a la dreta i retallant a un contrari des del vèrtex dret de l’àrea segons l‘atac local, va deixar anar un tret sec i ras, ajustat al pal esquer de la porta tarragonina. El propi Armero ho provà minuts després amb un xut que es va marxar fora.

En el segon temps, un remat de cap desviat de Lucas Viale que surt fora era l’avís que el Nàstic avançaria línies en busca de l’empat. Però, el conjunt espanyolista en tot moment va controlar el partit i va evitar que el Nàstic tingués grans ocasions. Va intentar el conjunt de Raul Longhi decidir el partit aprofitant algun que altre contracop però les idees en atac van ser nul•les en tot el segon temps (i pràcticament en el primer període tret del gol).

Tan sols Morant que havia sortit per Sales, va tenir en les seves botes el segon gol, però la seva rematada molt dolenta es va marxar un metre i mig fora a l’esquerra de Ruben Pérez. El Nàstic per contra va tenir una bona ocasió al 83’ amb un xut de David Haro que sortir fora massa creuat. I no hi ha més per explicar-vos...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Germán; Nacho Heras, De Amo, Ferran, Carles Clerc; Ivan Moya, Mario Ortiz; Merchán, Armero, Iván Sales; i Pino.
Substitucions: Morant per Ivan Sales, m. 76; Cubillas per Pino, m. 81; Lobato per Armero, m. 87. Altres suplents que no van jugar: Edgar Badía (p.s.), i Seguín. Entrenador: Raul Longhi.

Gimnàstic de Tarragona: Rubén Pérez, Xisco Campos, Eugeni, Virgili, De Lerma, Calderón, Mirata, Lucas Viale, Dani Quintana, Ñoño i Bezares.
Substitucions: Jon Uriarte per Virgili, m. 53, David Haro per Dani Quintana, m. 67 i Eloy Gila per Bezares, m. 74. Entrenador: Francisco Ramírez
.

Àrbitre: Víctor Pérez Peraza del col•legi tinerfeny assistit en bandes per David Gordillo Arteaga i Alexander González González també de Tenerife. Va mostrar cartolines grogues als locals Ferran, m. 19, Merchán, m 53, Clerc, m. 58, Iván Moya, m. 70 i Lobato, m. 93, i als visitants Xisco, m. 35 i Ñoño, m. 46. El col•legiat va expulsar en el m. 62 a l’encarregat de material del Gimnàstic per aixecar-se de la banqueta i protestar una decisió seva.

Gol: 1-0: Armero, m. 25

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B. Primer encontre del filial a Segona B a la Ciutat Esportiva després del llarg parèntesi de dues temporades a Tercera, i tot i ser el Nàstic (amb un grup de seguidors presents) el visitant, no s’omplí la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Carles Clerc i Rubén Pérez exerciren de capitans. A la llotja entre altres personalitats, els vicepresidents Germán de la Cruz i Camarillas, i Sergio Oliveró. Matí assolellat, amb temperatura càlida, però més pròpia ja de setembre.











2 comentaris:

Anònim ha dit...

La verdad pese a que estoy descontento porque este no es un filial al uso, veo que este si sabe administrar las ventajas en el marcador. De los nuevos el que veo mas visos de subir al primer equipo en no mucho tiempo es a Merchan. Por cierto, Josep Maria se sabe algo de Elton, porque parece que ha desaparecido y a mi me parecio en pretemporada de los pocos jugadores que hacian cosas diferentes y con algo de calidad.

Josep Maria ha dit...

Pues si... Elton ha desaparecido en las dos convocatorias. Se le vió alguna jugada individual de más calidad, pero tampoco brilló en exceso en la pretemporada dentro del tono gris del equipo (al menos en los partidos que yo ví que tampoco fueron todos). Pensé eso si que tendría más protagonismo. De todas formas se llevan solo dos partidos y todavía es muy pronto para emitir juícios sobre el equipo, más allà lógicamente de lo que se puede considerar como "política de futbol base", o sea, las líneas maestras de lo que debe ser un proyecto de cantera, un filial y ahí cada uno podrá opinar y decir cual es su apuesta. Desde luego la mía no es fichar 15 jugadores de fuera de Catalunya con edades tan avanzadas. Pero como esto es lo que hay, pues a ver como sale. Se ha discutido el modelo de cantera, al menos por mi parte. No la calidad o no de los jugadores para adaptarse y rendir en 2B, hecho este que ya habrá tiempo para ver y comprobar durante la temporada. Todos los extremos son malos y en este club en tres meses se dice y hace una cosa y después la contraria cambiando radicalmente el proyecto y el modelo.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M