divendres, 7 de setembre del 2012

L'ESPANYOL SOLIDARI AMB L'ALT EMPORDÀ
LA TORNADA DE MATTIONI, PRINCIPAL DETALL DEL PARTIT


Peralada, 2010. Mattioni era un fitxatge il·lusionant...



Selecció Alt Empordà: 0 – RCD Espanyol: 8

Complint amb una bona causa.

L’equip professional de l’Espanyol, complementat amb diversos jugadors del filial i juvenil, ha complert disputant el partit benèfic a Vilatenim amb la Selecció de l’Alt Empordà i ha guanyat 0-8 resultat totalment concordant amb el nivell del rival, una selecció totalment desacoblada al no haver jugat mai junts, de diversos jugadors de la comarca i que molts d’ells juguen a les diverses categories del futbol territorial gironí. En l’equip local també ha participat l’esportista de skeleton, el perico Ander Mirambell que ha sortit a meitat del segon temps en representació de diversos esportistes de reconegut nivell que també han col•laborat de diferent manera amb l’esdeveniment.

A nivell esportiu poc cal dir tractant-se d’un partit d’aquestes característiques. El més important la tornada de Mattioni després de dos anys allunyat dels terrenys de joc i la participació de Simao i Stuani. Vint-i-tres minuts li ha costa a l’Espanyol obrir el marcador. Abans però, una passada endins de Wakaso no l’ha aprofitat Stuani elevant per sobre Ureña fora a l’esquerra d’aquest. Altre centre de Wakaso posant-li la bola en safata a Albín i l’uruguaià remata malament fora.

El primer gol perico, obra de Simao des dels onze metres al assenyalar García Rosel el punt fatídic en una entrada de Litus sobre Stuani. Una part del públic minoritària ha xiulat aquesta decisió. Vergonyós que en un partit benèfic que haurien de donar gràcies que l’Espanyol comparegui a l’esdeveniment es xiuli per decisions arbitrals com si de partit de competició es tractés. No em costa d’imaginar que ni ells (part del públic) ni els locutors d’Esports 3 haguessin fet comentaris al mateix, si en comptes l’Espanyol fos altre equip que tots sabem... En tot cas, cal preguntar-se: On és aquest club que tant s’omple de dir que fa país en un dia així? I si tant puristes son amb el reglament, i tant volen discutir certes decisions arbitrals en honor de la justícia al futbol, que comencin denunciant els robatoris del FC Barcelona al Sádar o davant el Valencia al Camp Nou... Queda dit, malgrat a més d’un no li agradi. Que ja està bé!...

Després d’un xut des de la frontal de Stuani, ha arribat el segon. Gran gol de Wakaso que controla, deixa assegut a un adversari, bicicleta i des de la frontal envia un tret que acaba dins la porteria. Una paret entre Víctor Sánchez i Stuani, ha acabat amb vaselina del primer fora per ben poc. El 0-3 ha arribat obra de Simao quan el 36’ ha transformat un cop franc directe al fons de la porteria. Esperem que a la lliga repeteixi ben aviat doncs ens consta que forma part del seu repertori al llarg de les moltes temporades de professional... Al 42’ primer xut de Pol que ha blocat Kiko. En el 44’ penal molt més discutible al caure dins l’àrea després d’un contacte amb un defensor a la gespa. El penal l’ha transformat en aquesta ocasió Stuani estrenant-se també amb el gol a l’Espanyol. En els darrers segons Kiko molt atent ha evitat mals majors intervenint amb encert.

En el segon temps, vuit variacions i entre elles, l’aparició de Felipe Mattioni. El brasiler comença a veure la llum del final d’aquest llarg túnel; al menys tornar a sentir-se jugador. Però el més destacat d’aquest segon període ha sigut sens dubta Christian Alfonso. El mitja punta ex de l’Hospi i del filial ha recuperat una bona bola i penetrant cap el àrea deixant adversaris ha passat per Stuani un cop superat el meta local i l’uruguaià a boca de gol només ha tingut que empentar suaument la bola dins.

El quadre perico ha pogut ampliar renda amb un còrner des de l’esquerra pentinat per De Amo que Stuani tot sol però forçat ha rematat de cap per sobre el travesser. Altre centrada ha sigut rematada de volea per Albín massa alt.

En el 68 ha sortit Ander Mirambell amb el conjunt de l’Alt Empordà. En dues ocasions fins i tot Armero no l’ha pogut superar; fins el moment havia col•locat varies bones centrades el jugador del B.

El sisè gol obra de Cristian Alfonso en jugada personal. Fran Miranda ha rematat per sobre de cap un servei de cantonada. Altre acció d’Alfonso no l’ha pogut finalitzar amb èxit Stuani rematant a boca de canó i lluint-se el meta Xavi Gállego. En el 79, el col•legiat no ha assenyalat un clar penal, més clar que el segon que ha assenyalat. Al 83, Mattioni ha xutat a porta blocant en dos cops el meta de la selecció.

En el mateix 83’ penal sobre Armero quan entrava amb la bola controlada dins l’àrea. El llença Cristian Alfonso, transformant. El darrer gol que tancava la golejada ha sigut després d’altre gran acció d’Alfonso que ha cedit per que Cubillas amb bona definició, de xut ras creuat que toca el meta amb el cos i no pot aturar, acabés dins la seva porteria. Passant mig minut s’ha lesionat Huguet després d’una entrada innecessària de Jonathan de Amo. I final del partit.



Fitxa Tècnica:
Selecció de l’Alt Empordà: Joan Ureña, Chacón, Argi, Litus, Serra; Chacón, Salam, Jairo, Marquitos, Mito; i Pol:
2n. temps: Toni Vázquez, Planes, Vilarrasa, Amigo, Huguet, Farrés, Omar Hernández, Gallego, Gimeno, Cortés, Ander Mirambell, i Boada
.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Galán, Raúl Rodríguez, Forlín, Víctor Álvarez; Víctor Sánchez, Tejera; Wakaso, Albín, Simao; i Stuani.
En el segon temps: Kiko Casilla; Mattioni, De Amo, Rubén Duarte, Capdevila; Fran Miranda, Cristian Gómez, Christian Alfonso, Armero, Albín i Stuani. En el minut 74’ surten Pau (p.s.), Nacho Heras, i Cubillas.

Gols: 0-1: Simao, (pen.), m.23; 0-2: Wakaso, m.29; 0-3: Simao, m.36; 0-4: Stuani, (pen.) m.43; 0-5: Stuani, m.51; 0-6: Christian Alfonso, m.70; 0-7: Christian Alfonso (pen.) m.83; 0-8: Cubillas, m.88.

Àrbitre: David García Rosel, del comitè territorial català, delegació de Girona. Ha amonestat al jugador de la selecció de l’Alt Empordà, Boada, amb cartolina groga, m.83.

Incidències: Encontre benèfic disputat en el Mpal. de Vilatenim, Figueres, amb motiu de recaptar fons pels damnificats pel gran incendi que va assolar l’Alt Empordà aquest estiu. Ha hagut diversos actes abans d’iniciar-se l’encontre en els que s’ha reconegut l’esforç de tots aquells organismes que van participar en l’extinció del mateix, com bombers, policia, guardia civil, voluntaris i demés col•lectius. A la llotja, el president del RCD Espanyol Ramon Condal acompanyat de varis dels seus vice-presidents, així com el President de la FCPE Alberto Ariza. El partit ha sigut retransmès en directe per Esports 3 de Televisió de Catalunya
.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M