dilluns, 3 de setembre del 2012

BRILLANT TRIOMF DEL FEMENÍ EN EL DERBI (2-0)






















RCD Espanyol Femení “A”: 2 – FC Barcelona: 0

La revenja.

Va agradar el Femení a la final de la Copa Catalunya. Ho dèiem... Les sensacions eren bones i aquest equip en aquest moment podia perfectament derrotar al vigent campió de lliga. A Manresa la loteria dels penals de la que sempre comprem pocs números, ho van impedir. Ahir a la Ciutat Esportiva Dani Jarque va controlar perfectament en tot el partit a l’etern rival i en el segon temps va ser força superior al conjunt blaugrana mentre queien els gols precisament de dues jugadores sorgides a la pedrera espanyolista.

Després dels quatre darrers en els que l’Espanyol no va pogué treure res de profit, ahir les espanyolistes en un gran partit van tornar a delectar al públic present amb un partit molt lluitat en el que l’equip de Luis Carrión va ser guanyador amb tota justícia.


El tècnic espanyolista va confeccionar la mateixa alineació del passat dilluns a Manresa. En el Barcelona Xavi Llorens va alinear de sortida a Ani Escribano en el lloc de Meli Nicolau com única novetat en relació al darrer encontre anteriorment esmentat.

El primer temps va ser força igualat. La primera ocasió va ser per les espanyolistes quan Brenda va donar una molt bona passada en profunditat per Mary Paz qui no va pogué superar a Laura Rafols que acabà rebutjant a còrner. Un dels pocs errors defensius de les visitants, va estar a punt de ser aprofitat per Mary Paz quan s’emporta la bola i dins l’àrea remata un pèl creuat sortint la bola a l’esquerra batuda ja Laura Rafols. El perill barcelonista va arribar en la penetració de Marta Corredera superant per primera i única ocasió en tot el partit a la portuguesa Sonia Matías, tallant la passada de la mort en la frontal de la petita molt oportunament Vanesa llençant-se a la gespa.

Simón del Pino va perdonar-li la groga a Míriam al tallar per darrera un contracop espanyolista, però qui no es va escapar va ser Corredera en el darrer minut del primer període. El domini era altern, amb un Espanyol molt seriós en defensa sense cap tipus de concessió i esperant l’oportunitat per les davanteres espanyolistes. Ni Olga (sempre botxí de les espanyolistes) ni Sonia Bermúdez, donaven senyals de vida un cop curtcircuitat la connexió amb el trio de ex espanyolistes (Míriam, Vicky, i Alexia). Molt bon partit altre cop de Monforte a la mitja punta tenint darrera a Meseguer i a Sandra Vilanova que van lluitar el que no està escrit per que el Barcelona no pogués desplegar el seu futbol, recuperant una i altre vegada l'esfèrica.

En el segon temps després d’uns quatre o cinc minuts en el que el Barcelona va agafar el comandament del partit i les imprecisions van estar a l’ordre del dia en el conjunt perico, les locals van tornar a entonar-se i no es va repetir el succeït al Nou Congost a la represa del descans. Es més, va ser l’Espanyol qui va sorprendre mitjançant Débora en un ràpid contracop guanyant l’esquena a la darrera defensora i marxant-se per velocitat encarant a Ráfols un pèl avançada i la supera amb un precís llançament bombejat.

L’Espanyol s’avançava tot i que encara faltaven 35 minuts i afegit per fer-se amb els tres punts. L’Espanyol entrava varies vegades per aquella banda dreta on Débora començava a causar estralls a la integritat del conjunt barcelonista motiu pel qual Xavier Llorens efectuà el primer doble canvi, retirant a Olga (menys mal!) i fent una variació tàctica a la lateral substituint Melani i donant entrada a Kenty. D’aquesta manera la mexicana aniria a la dreta i Laura Gómez (l’autèntica os de la cobertura barcelonista) passaria a l’esquerra a intentar aturar a Débora abans que fos massa tard. Per això estan els tècnics, per llegir els encontres i anticipar-se al joc, veritat senyor Pochettino?...

Amb tot en un contracop Ani Escribano aconsegueix avançar-se per molt poc a la letal rematada de Mary Paz en una altre jugada de perill local. Mentre, el poder ofensiu blaugrana en la persona de Sonia Bermúdez s’estavella com la seva rematada passat el quart d’hora del segon temps, en una ordenada defensa espanyolista que no dona cap tipus d’opció.

L’Espanyol va pogué sentenciar en un ràpid contracop en el que Brenda va donar una gran passada a Mary Paz. La gallega se’n va anar en primera instància sola cap a porta però Marta Unzúe molt més ràpida en la carrera va propiciar que la davantera espanyolista xutés abans d’entrar a l’àrea abans de ser atrapada per la central culer, i el seu xut va ser rebutjat en una gran intervenció per Ráfols.

Carrión dona entrada a Alba Pomares en el lloc d’una Débora exhausta després de les llargues carreres per la banda dreta. Carrión busca ara més que la velocitat el donar aire fresc i més control amb les tres jugadores més baixes a l’atac (Brenda, Alba i Mary Paz), mentre Sara Serna s’ho mira des de la banda després de força estona escalfant.

Esgota els canvis Llorens amb l’entrada de Guti, i Carol en el darrer recurs per donar un tomb a l’encontre. El Barcelona es llença a per l’empat més amb el cor que amb el cap mentre l’Espanyol serra les dents aguantant el resultat i evitant qualsevol error que podia resultar crucial per la sort del partit. En el 80’ a una pilota dividida arriba primer fora de l’àrea Rafols que Mary Paz per ben poc.

Amb el joc molt obert, amb les jugadores de mig i atac barcelonistes ja no baixant a defensar les contres espanyolistes, arriba la jugada del segon gol en el 81 quan Brenda controla una pilota per l’esquerra de l’atac perico i fora de l’àrea després d’un retall deixa anar una autèntica canonada que s’allotja a l’escaire de la porta culer. Era el 2-0 i el partit ja estava sentenciat.

En els minuts finals, un xut de Mary Paz a les mans de Marta Unzúe (a deu metres fora de l’àrea) no hi veu punibilitat Simón del Pino, Sonia Matías rep assistència en banda esquerra en una acció en la que cau lesionada tenint-se que retirar instants després, i finalment el darrer canvi de Montagut per Mary Paz per esgarrapar els darrers instants al crono. Tres minuts d’afegit sense cap tipus d’incidència tret d’una jugada ben resolta enviant a còrner per la cobertura espanyolista que va ratllar a una gran alçada. I com no, dins a la defensa espanyolista, especial significació per la més joveneta, Núria Mendoza.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Núria Mendoza, Marta Torrejón, Vanesa, Sónia Matías; Meseguer, Sandra Vilanova; Monforte, Brenda i Débora; i Mary Paz.
Substitucions: Alba Pomares per Débora, m. 69; Sara Serna per Brenda, m. 82; Pereira per Sonia Matías, m.86; i Claudia Montagut per Mary Paz, m 89. Altres suplents que no van jugar: Mireia (ps), Yaiza i Eli Sivera. Entrenador: Luis Carrión.

FC Barcelona: Ràfols: Laura Gómez, Ani Escribano, Marta Unzúe, Melani; Míriam, Vicky, Alexia; Corredera, Olga i Sonia.
Substitucions: Kenty per Melani, m. 59; Virginia per Olga, m. 59; Guti per Vicky, m. 69; Carol Férez per Corredera, m. 74. Altres suplents que no van jugar: Sullastres (ps.) Meli, i Gili.

Àrbitre: Israel Simón del Pino. Sense problemes en un derbi de la màxima sense cap tipus de polèmiques. Va mostrar cartolina groga a Marta Corredera en el 44’.

Gols:
1-0: Débora, m.54; 2-0: Brenda, m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada inaugural del campionat de lliga a Primera Divisió Femenina 2012/13, disputat al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb molt bona entrada. Marta Torrejón i Ani Escribano exerciren com a capitanes d’ambdós conjunts. El vicepresident Sergio Oliveró va assistir a l’encontre.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M