dimarts, 30 d’octubre del 2012

EL CADET "A" DESAPROFITA UN PENAL
I S'HA DE CONFORMAR AMB UN EMPAT (1-1)

RCD Espanyol Cadet “A”: 1 – Girona FC: 1

L’Espanyol perd els seus primers punts.

L’equip cadet de segon any espanyolista va veure interrompuda la seva gran ratxa en empatar davant un Girona que va saber treure-li força profit al seu gol aconseguit als primers minuts de partit. Altre cop l’equip gironí va sortir puntuant de la Ciutat Esportiva després de què la temporada passada donés la sorpresa en la jornada inaugural enduent-se els tres punts. Dissabte, la fortuna va estar altre cop del seu costat, doncs Campu va tenir el triomf en les seves botes en el llançament d’un penal que el conjunt periquito no va saber aprofitar.  Malgrat els intents desesperats dels locals en el darrer tram de partit per assolir el triomf, aquest finalment no arribaria.

“Seguint les passes” dels altres equips pericos el dia de l’aniversari del club en aquesta jornada negra, el Cadet A espanyolista també va començar força malament el seu partit, saltant la sorpresa als vuit minuts de joc quan el Girona s’avançava en el marcador en rematar a boca de canó Caixal una centrada des de la banda dreta de l’atac gironí.

Els de Dani Fernández van intentar refer-se ràpidament d’aquest ensurt i van gaudir de varies ocasions per establir la igualada en el marcador. Un xut de Javi Navarro per sobre el travesser i la més clara després d’una greu errada en la línia de cobertura del conjunt dissabte de negre, que va estar a punt d’aprofitar Adrián Rivas quan es va marxar tot sol i en carrera va rematar a trencar però sense l’encert necessari sortint la bola fora quan ho tenia tot al seu favor.

L’Espanyol establí les taules quan ara si, Adrián Rivas dins l’àrea va superar al meta gironi amb una bona definició. Quedava un munt de partit i la reacció blanc-i-blava feia pensar en que els punts s’acabarien quedant a casa malgrat les dificultats. Una centrada de Lluis incorporat a l’atac es passejà sense que ni Javi Navarro ni Adrián arribessin a connectar amb la pilota per ben poc.

Tot just quan s’anava a complir la mitja hora de joc, Jordi Sala entra de manera duríssima a Campu. Sortosament tot i l’aparatositat de l’entrada i l’estona que romangué per recuperar-se, va continuar el partit sense que semblés revestir major importància que el fort cop. El col·legiat li perdonà la vermella al jugador gironí, doncs per molt menys cada dia hi ha jugadors que son expulsats i si no en aquest encontre mateix tenim la prova.

En els darrers instants del primer temps, l’Espanyol va disposar de varies accions clares de gol a pilota aturada, en dos serveis de còrner, que va sortir l’esfèrica per sobre el travesser. La pilota no volia entrar...

En el segon temps, l’equip espanyolista tingué la gran oportunitat per posar-se per davant: Pol Mikel, desborda per banda dreta entrant a la lateral de l’àrea de càstig i després de retallar al seu rival cau dins l’àrea. El col·legiat no ho dubta i assenyala el punt dels onze metres. L’encarregat de llençar-lo, Campu. No acostuma a fallar, però aquest diumenge els nostres a la Dani Jaque semblaven tots maleïts pel destí. El seu llançament massa “telegrafiat” l’atura el meta del Girona rebutjant l’esfèrica.

Dani Fernández introdueix canvis. Oscar Villanova surt per Adrián Rivas. Abans Labiano i Emilio s’havien incorporat al joc en aquest segon temps. Posteriorment seria Marc Miquel i Carlos Cano en un intent ja final per aconseguir el gol del triomf que no arribava.           

El Girona va arribar amb perill en una jugada en la que la centrada xut des de l’esquerra va obligar a intervenir al meta perico desviant lo just amb la punta dels dits. Però va ser una jugada totalment aïllada doncs els gironins ja en van tenir prou amb defensar el marcador favorable davant les escomeses d’un Espanyol que no va ratllar al nivell d’altres partits, i on Oscar Melendo no va estar en aquesta ocasió al gran nivell que ens té acostumats.

Amb tot, ocasions no en van faltar: Una gran jugada de Pol Mikel (amb les seves internades va ser un dels millors de l’equip perico) regatejant al seu rival i donant la passada de la mort per Lluis que incorporat a l’atac, va rematar al cos del porter. Una centrada molt tancada de Campu, li va treure el meta visitant la bola de pràcticament el cap de Adrià Labiano. Els minuts passaven i no hi havia manera de marcar el gol del triomf. Adrià Labiano ho intentà amb una centrada que es passejar sense que ningú pogués rematar. La més clara en aquest tram final, una passada per Carlos Cano qui va aconseguir superar al porter amb una rematada que per ben poc es va perdre fora ajustada a l’esquerra de la porteria del Girona. Als darrers instants, nervis i impotència, segona cartolina per Lluis que marxa expulsat per doble acumulació i serà baixa pel proper encontre.

Amb aquest resultat, la UD Cornellà es marxa de manera provisional a la classificació amb tres punts d’avantatge sobre els espanyolistes i quatre sobre el FC Barcelona. Tant espanyolistes com a culers, els hi manca per disputar l’encontre corresponent a la segona jornada de lliga, ajornats en el seu dia per la pluja. Serà dijous festivitat de Tots Sants, quan l’Espanyol rebrà al Gimnàstic de Tarragona a les 11:30 a la Dani Jarque, i demà dimecres l’etern rival jugarà al Nou Congost davant el CE Manresa     


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol Agustí, Pol Mikel, Erick Jair, Aarón, Lluis, Alex, Javi Navarro, Gonzalo, Adrián Rivas, Oscar Melendo, i Campu.
En el segon temps, Emilio, Adrià Labiano, Oscar Villanova, Marc Miquel i Carlos Cano. Altres suplents: Roger Aleu, i Manuel (p.s.).  

Girona FC: José Manuel, Pau Pellice, Ger ard Mas, Dani Fuya, Conrad Carbó, Ángel Givica, Pol Tarenchs, Oriol Soler, Mario Jiménez, Jordi Sala i Sergi Caixal.
Suplents: Amos Guino, Gerard Pi, Alex Campos (p.s.), Andrea Mayolas, Albert Fernández, Gerard Cano i Ivan Sarabia.

Àrbitre: Xavier Monferrer Miralles, assistit en bandes per Adrià Monferrer Miralles i Marc Riera Muñoz. Va mostrar cartolines grogues a Lluis (47’ i 79’), Oscar Melendo, Aaron, m. 78 per part espanyolista i a Jordi Sala, m. 29, Mario Jiménez, m. 52, Pau Pellice, m. 75, i José Manuel, m. 79, per part gironina.

Gols: 0-1: Sergi Caixal, m. 8; 1-1: Adrián Rivas, m. 23.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada de lliga a la Divisió d’Honor Cadet, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el vespre del diumenge passat amb il·luminació artificial (que ja deixa bastant que desitjar) i amb ambient fred augmentat pel fort vent que a ratxes bufava.  

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
U.D. CORNELLÀ
166510153
2
R.C.D. ESPANYOL
135410123
3
F.C. BARCELONA
125401232
4
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
12640276
5
C.F. DAMM
10531187
6
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
9523064
7
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
953021010
8
F.C. GIRONA
6613268
9
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
5512258
10
U. At. HORTA
4511359
11
C.E. EUROPA
45113813
12
C.F. BADALONA
45113612
13
REUS DEPORTIU C.F.
45113614
14
U.E. BORDETA DE LLEIDA
46114313
15
C. E. MANRESA
3510446
16
C.E. MERCANTIL
25023511





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M