HAN SOBRAT 11 MINUTS...
TRES GOLS A PILOTA ATURADA DEIXEN L'ELIMINATÒRIA COLL AMUNT (3-1).

Sevilla FC: 3 – RCD Espanyol: 1

Vençuts a pilota aturada

Derrota de l’Espanyol en la seva visita al Pizjuán en l’anada dels setzens de la Copa del Rei. Amb una alineació de circumstàncies amb forces cares no habituals en els darrers onzes de Pochettino a la lliga, l’equip afrontava un difícil compromís. I cal dir que malgrat les ocasions locals i que el quadre espanyolista ho ha passat malament en certes fases del partit, el gol aconseguit per C. Alfonso donava vida als blanc-i-blaus cara a l’objectiu d’una hipotètica classificació.

Però en els darrers vuit minuts els de Pochettino han tirat per terra tot el que s’havia fet fins les hores encaixant el segon gol en altre servei de cantonada. Finalment en el darrer minut d’afegit, un penal comès per Galán que li ha valgut la segona groga, deixava el marcador final de 3-1 que li dona un percentatge força elevat de possibilitats al quadre andalús d’obtenir la classificació pels vuitens.

Per una vegada i sense que serveixi de precedents, cal reconèixer que la Copa del Rei ens bé massa gran en aquests moments. La situació crítica a la lliga no permet que certs jugadors bàsics puguin jugar en un equip on les lesions i expulsions estan a l’ordre del dia pràcticament cada partit. Es trist tenir que reconèixer que l’objectiu del club passa única i exclusivament per salvar la categoria, però la realitat és la que és i no la que un voldria. Era la temporada passada quan l’equip tenia l’oportunitat de jugar-se un passi a la final davant l’Athletic Club sinó hagués fet el ridícul davant el Mirandés... Enguany les preocupacions son altres i molt més urgents.

Avui hem vist a Kiko a la porteria i jugadors com Galán (en la seva línia habitual o inclòs pitjor que ja es dir), a Tejera, Simao, o a Christian Alfonso. A més, han jugat de titulars els jugadors que no ho podran fer per sanció a Anoeta (Forlín, i Víctor Sánchez).

El partit ja no ha pogut començar pitjor. Al primer minut una errada de Casilla (que després s’ha anat entonant) a l’hora de blocar una esfèrica per alt, i al meta espanyolista  se li escapa i colpejant al genoll  per poc se li cola dins la seva pròpia porteria. El servei de cantonada l’ha executat Rakitic i altre cop la cobertura espanyolista ha donat mostres de la seva inoperància per alt, quan ha rematat Fazio de cap al fons de la porteria espanyolista. Es complia el minut tres de joc i l’equip de Pochettino ja perdia...

El Sevilla ha dominat a plaer tot el primer temps. Ha gaudit d’ocasions com un xut ras de Negredo des de la frontal que ha sortit a la dreta per ben poc (13’), un remat ras que ha blocat Kiko (22’). Dos errors gravíssims de Galán a l’hora de rebutjar han estat a punt de costar força car. Mentre, els espanyolistes tan sols en tots els primers quaranta-cinc minuts han dut una jugada mínimamente de perill.

I ha sigut C. Alfonso qui ha penetrat per la lateral de l’àrea guanyant línia de fons deixant enrera Medel, però en darrer terme quan ha rematat amb poc angle, el jugador del conjunt sevillista ha ficat la cama enviant la bola a còrner.   En els darrers minuts del primer temps, una passada de Navas per Cicinho dins la petita,  a punt ha estat de significar el segon. Un error de Colotto que perd davant Reyes ha estat a punt d’arribar un company a la centrada del davanter local.

En el segon temps hem vist un Espanyol un xic diferent. En els primers minuts molt més endollat ha disposat de dues ocasions. Més que en tot el primer temps. Primer, una centrada de C. Alfonso que Stuani ha rematat introduint-se la bola a Diego López dins la porta, però el col·legiat ha anul·lat l’acció per falta del davanter espanyolista. En un contracop conduït per Galán, el lateral dret ha preferit finalitzar la jugada ell amb un xut ras creuat que s’ha marxat un metre a la dreta en comptes de passar a algú dels dos companys que seguien la jugada.  Una bona acció entre Simao i Capdevila ha acabat amb la centrada del de Tàrrega que ha sigut rematada malament per Alfonso sortint-li la seva defectuosa volea molt desviada.

Els andalusos ho intentaven amb un centre de Reyes que ha rematat de cap Cala blocant Kiko Casilla. Simao ha intentat una acció individual penetrant a l’àrea després de regatejar dos jugadors però amb el tercer no ha pogut caient dins l’àrea.  El Sevilla ja no duia tant de perill i semblava que l’Espanyol s’animava a acostar-se amb més convicció a l’àrea andalusa. No obstant, els errors en reraguarda provocaven accions de perill dels locals com una pilota malament refusada que ha acabat sent centrada per Cicinho, rematant Rakitic i salvant Kiko amb una mà sensacional. Una centrada de F. Navarro ha sigut rematada per Cala per sobre el travesser.

L’esfèrica arriba al minut 68 a Christian Alfonso, significant l’empat momentani dels espanyolistes. L’ex de L’Hospitalet ha controlat, ha retallat molt bé i ha deixat anar un xut sec i ras que s’ha allotjat a l’esquerra de Diego López. Per fi aquest porter ha vist perforada la seva porteria per un jugador del RCDE després de ja no sap un quants encontres amb el zero en el seu casiller; inclòs aturant dos penals...

El gol perico ha donat ales als blanc-i-blaus que controlaven bé el joc  i han deixat tocat al Sevilla durant més de quinze minuts on només han tingut un remat de cap blocat per Kiko. Els de Pochettino no han sabut aprofitar-ho, arribant als darrers minuts amb un resultat que hagués sigut bo d’haver-se pogut mantenir però que tots sabíem que el Sevilla s’acabaria bolcant sobre la porteria espanyolista.

I ha tingut que ser de nou amb altre llançament de cantonada. Una centrada des de l‘esquerra a càrrec de Campaña, i amb el peu avançant-se als defensors espanyolistes, ha rematat Cala al fons de la porteria espanyolista.

No s’ha conformat evidentment amb aquest mínim triomf el Sevilla i Negredo amb un xut engaltant tal com li venia la bola, ha obligat a lluir-se a Kiko rebutjant a còrner. En el 86 ha sortit Mattioni. Abans del segon gol local ho havia fet Rui Fonte substituint un Alfonso que es marxava ranquejant  i en el 89 sortiria Longo per Tejera. El col·legiat ha concedit tres minuts d’afegit. En el  primer, un ràpid contracop conduït per Baba ha estat a punt de ser el tercer sinó hagués sigut  per que la passada del jugador sevillista ha sigut força dolenta quan estava tot sol un company esperant la passada. I en els darrers instants, una centrada de Navas i Galán comet penal sobre Negredo. Es dona la circumstància que en el 84’ havia vist la primera cartolina i ara veia la segona sent expulsat. El propi Negredo no falla el llançament,  enganyant a Kiko, i establint un resultat que deixa l’eliminatòria pràcticament decidida llevat de miracle futbolístic d’uns jugadors que ara per ara, prou feina tenen a la lliga per sortir del pou....

Sevilla FC: Diego López; Cicinho, Fazio, Botia, F. Navarro; Medel, Rakitic; J. Navas, Reyes, Luna; i Negredo.
Substitucions: Cala per Botia, m. 50; Campaña per Reyes, m. 58; Baba per Rakitic, m. 76.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Galán, Forlín, Colotto, Capdevila; Víctor Sánchez, Baena; Tejera, Simao, Christian Alfonso; i Stuani.
Substitucions: Rui Fonte per Christian Alfonso, m. 76; Mattioni per Simao, m. 86; Longo per Tejera, m. 89.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del comitè territorial basc, assistit en bandes per Teodoro Sobrino Magán i Jacobo Martínez Segovia del comitè territorial castellà –manxec. Ha mostrat cartolines grogues al local Cicinho, m. 58 i als espanyolistes, Baena, m. 39, Simao, m. 70, Capdevila, m. 81, Galán (84’ i 92), Forlín, m. 88, i Víctor Sánchez, m. 90.

Gols: 1-0: Fazio, m. 3; 1-1: Christian Alfonso, m. 68; 2-1: Cala, m. 82; 3-1: Negredo (pen.), m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels Setzens de Final de la Copa de S.M. el Rei, disputat en l’Estadi Ramon Sánchez Pizjuán de Sevilla. Reaparició testimonial de Felipe Mattioni en partit oficial després de les dues greus lesions que l’han tingut allunyat més de dos anys dels terrenys de joc.  Negredo i Forlín han exercit de capitans del Sevilla i Espanyol, respectivament.