dijous, 25 d’octubre del 2012

LES NOIES DEL FEMENÍ PERICO,
PROTAGONISTES DEL TRIOMF HISTÒRIC D'ESPANYA



Les jugadores del RCD Espanyol triomfen amb la Selecció Espanyola.


Setze anys després, la Selecció d’Espanya Absoluta en categoria femenina, aconsegueix ficar-se en una fase final d’un torneig internacional. En aquest cas per la disputa de l’Europeu que tindrà lloc a Suècia. Era el segon cop en tota la història del futbol femení.

I amb protagonistes de marcat color blanc-i-blau. Titulars d’aquest encontre de tornada, Marta Torrejón a la cobertura, Sandra Vilanova i Silvia Meseguer al mig del camp. En els darrers minuts Débora tingué la seva oportunitat també de col·laborar en el triomf. En la banqueta han estat presents la meta suplent del combinat espanyol, Mariajo Pons i Ana Romero “Willy” qui també va tenir els seus minuts al partit d’anada a Hampden Parck (Glasgow) on la “roja femenina” va igualar a un gol. A més, decisiva també  l’aportació de dues de les millors jugadores espanyoles de tots els temps que tenen marcada la seva carrera esportiva amb el seu pas per l’Espanyol: Adriana Martín i la més gran de totes, Vero Boquete.

Escòcia s’ha avançat en el segon temps (després d’arribar-se amb empat a zero), posant l’eliminatòria coll amunt. Adriana en una gran jugada ha igualat el partit arribant-se al final dels noranta amb  l’eliminatòria empatada. A la pròrroga, Escòcia ha marcat 1’1-2 que semblava definitiu.

Silvia Meseguer  ha aconseguit d’una gran canonada des de fora de l’àrea un autèntic golás que significà l’empat a sis minuts i mig del final del partit. Vero tingué la gran ocasió de donar el triomf en llençar una pena màxima per clares mans dins l'àrea, que aturà la meta escocesa en el 118’. Com Adriana fallà un màxim càstig a Glasgow, fou la gallega l’encarregada de llençar-lo, desaprofitant una ocasió que semblava ja definitiva. Però no es rendir la selecció espanyola, i posant setge a la porteria escocesa lluità fins que al 121 (1’ d’afegit), Débora García ha arrancat  per banda dreta en rebre de Meseguer i després que la seva centrada fos controlada per la ex espanyolista Erika, Vero marcà de tir ajustat al pal esquer, aconseguint el triomf èpic.       

A la RFEF, incompetents totals, als seus màxims dirigents els hi importa el futbol femení un rave, han decidit que l’encontre es jugués a les 18:00 hores en dia laborable i en un escenari (Las Rozas) on pràcticament no hi ha grades (només única tribuna), pista d’atletisme i absència de caliu. Malgrat ells, el futbol femení espanyol s’ha reivindicat assolint un lloc entre els millors d’Europa, amb una selecció amb color blanc-i-blau.    





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M