diumenge, 9 de desembre del 2012

EL JUVENIL "A" ES DEIXA DOS PUNTS ALTRE COP
AMB LA DAMM, I S'ACOMIADA DEFINITIVAMENT DEL TÍTOL (1-1)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – CF Damm: 1

Tampoc al partit de tornada ha pogut l’Espanyol amb la Damm,  en el xoc entre pericos i cervesers de la Divisió d’Honor Juvenil disputat avui a la Dani Jarque. A la jornada inaugural del campionat va desaprofitar el quadre perico dues avantatges de dos gols per acabar empatant a quatre; avui, ha sigut el conjunt vermell qui s’ha avançat al poc d’iniciar-se el segon temps des dels onze metres, empatant poc després el quadre de Sergio Piña. Després d’un primer temps força igualat, l’Espanyol ha intentat capgirar el marcador però amb poques idees i poca profunditat, s’ha trobat amb una Damm que s’ha defensat molt bé i ha tancat tots els espais, enduent-se finalment un punt.

Amb aquest resultat l’Espanyol queda ja a 12 punts del líder, el FC Barcelona, que ha vençut en el seu encontre al Real Mallorca per 2-0. La lluita dels espanyolistes s’haurà de centrar en no cedir la segona plaça (que tal com està la puntuació al grup madrileny, aquesta temporada no donarà accés a la Copa de Campions i bastant difícil que la tercera plaça classifiqui per disputar la Copa del Rei veient les classificacions a la resta de grups), doncs la lluita pel títol de lliga ja és més que una quimera,  amb el rendiment de l’equip i la distància en punts respecte a la primera posició.

Bastants modificacions a l’onze inicial de l’equip de Piña. Per començar, l’encontre s’ha disputat al camp tercer i no al primer, a fi de preservar la gespa del camp principal. A l’alineació, Pablo ha ocupat el lateral dret, mentre que Merino ha ocupat un lloc però a l’eix de la defensa. Nacho Sierra tot i ser expulsat en el passat encontre a Son Fuster –encara no s’ha reunit el comitè de competició doncs es va disputar en dijous – ha ocupat un lloc a la medul·lar. Altre de les novetats ha sigut la presència d’Albarrán a la banda dreta però avançant el seu lloc habitual de lateral.

Molta igualtat en el primer temps i sense jugades de perill en els primers vint-i-cinc minuts. Passat l’equador del primer període, l’Espanyol mica a mica s’ha anat animant entrant varies vegades per banda. Després que Aitor  ho intentés  amb un potent tret, ha arribat la primera jugada col·lectiva de cert perill quan una centrada d’Albarrán ha sigut rematada de cap per Kilian, sortint a còrner la pilota.  En la jugada més perillosa dels blanc-i-blaus en tot el partit, una centrada de Carlos Albarrán ha sigut pentinada per un company i Moha de cap dins l’àrea, ha rematat de cap enviant la pilota al travesser.

En els darrers minuts abans d’arribar al descans, l’Espanyol intensificaria el seu domini i gaudiria d’un parell més d’ocasions per posar-se per davant en el marcador: Miravent penjaria l’esfèrica en un llançament de falta que Mamadou rematant de cap l’enviaria fora. Finalment una jugada d’Albarrán guanyant línia de fons, centrada i entre Carrasco i Víctor allunyarien el perill anticipant-se i evitant la rematada de Moha a la frontal de la petita.

Quan semblava que l’Espanyol ja mostrava el seu ritme de joc i que en la represa s’acabaria imposant, saltà la sorpresa quan Eric comet penal en fer caure a un atacant cerveser quan el dribla dins l’àrea. El penal, força clar, el llença el dorsal 11 Pau Morer enganyant a Pau López amb un tret a la dreta.

Només tres minuts li durà l’alegria al conjunt entrenat per Cristobal Parralo (veure primera foto), ja que després d’un servei de cantonada executat des de la dreta de l’atac local, el central Eric Bertrand rematà de cap al fons de la porteria de la Damm CF.  Poc després l’Espanyol marcà el segon gol, però abans d’afusellar Moha al meta visitant, el col·legiat Simón del Pino ja havia anul·lat la jugada prèviament per situació clarament antireglamentària del davanter espanyolista.

El darrer tram de partit va anar transcorrent en mig de forces substitucions (ambdós conjunts van realitzar quatre variacions) i un domini abassegador dels espanyolistes tant intens com totalment estèril en quant a fructificar en un gol que suposés el triomf dels de Sergio Piña. La Damm ben parapetada al darrera, va anar superant una a una totes les escomeses dels locals, arribant als darrers minuts sense passar situacions angoixoses tret d’un remat de Kilian des de la frontal  i en els darrers minuts una centrada en servei de cantonada executat per Miravent que Brian rematà de cap tot sol, per sobre el travesser (84’). En els darrers instants la Damm es quedà amb deu jugadors en veure en un breu interval de temps el seu jugador Carrasco dues cartolines grogues.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Pablo, Aitor, Merino, Eric Bertrand, Nacho Sierra, Albarrán, Miravent, Moha, Kilian, i Mamadou.
Substitucions: Romano per Aitor, m. 67; Pablo de Castro per Albarrán, m. 73; Brian per Kilian, m. 78; Pau Belana per Mamadou m. 90. Altre suplent: José (p.s.)

CF Damm: Hugo, Juanma, Gerard, Carrasco, Víctor, Pol Gómez, Eric, Anas El Morabet, Gassama, Guasch i Pau.
Substitucions: Jebari per Pau, m. 58; Bangoura per Gassama, m. 64; Roki per Eric, m.65; Rubén per Jebari, m. 92. Altre suplent: Cristian (p.s).

Àrbitre: Israel Simón del Pino, assistit en bandes per Sergio García i Dídac Durán. Ha mostrat cartolines grogues als visitants Juanma, m. 55, Anas El Morabet, m. 61 i Pol Gómez, m. 82.  Ha expulsat al visitant Carrasco en veure dues cartolines (85’ i 89’).

Gols: 0-1: Pau (pen.), m. 50; 1-1: Eric Bertrand, m. 53.

Incidències: Encontre corresponent a la setzena jornada de lliga (primera de la segona volta) del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Matí assolellat, temperatura baixa amb ambient fred. En les files de la Damm, varis jugadors que han format part del futbol base espanyolista: Gerard Font López i Guillem Roquet Arboix “Roki”.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.