dijous, 31 de gener del 2013

DE PODER GOLEJAR, A ACABAR DEMANANT L'HORA (1-0)












RCD Espanyol Aleví “A”: 1 – Escola Futbol Gavà: 0


Efectivament: Un partit davant el penúltim classificat, en el que l’Espanyol pogué amplament golejar, tan sols un solitari gol de Joel Toledo serví al quadre entrenat per Carles Martínez Novell, per fer-se amb tres punts davant un Gavà que amb la fortuna amb aliada i amb el seu porter en estat de gràcia, lluità fins el final i obligà als espanyolistes a no badar fins el darrer instant.

El fet que l’empat en el derbi hagi deixat tot pendent del partit de tornada (si no ensopega un dels dos equips abans), i que en aquest les taules es puguin repetir, donava més importància al gol-average general. Doncs la mateixa pressió per marcar més i més gols feu que els espanyolistes tingueren un dia horrible en quant a encert cara a porta i malbarataren un munt de clares ocasions, mentre que l’etern rival es passejava a Igualada marcant-ne vuit i deixant en vint-i-cinc la diferència, quelcom difícil de remuntar si els davanters no afinen la seva punteria.

Quan l’Espanyol obria el marcador al minut i mig de joc, tot semblava indicar que la golejada era segura. Una passada de Kilian per Joel Toledo, i aquest a boca de canó molt oportú fa pujar el primer gol espanyolista al marcador. Però ja no n’hi hagué cap més... I no seria per falta d’oportunitats...

L’Escola Gavà malgrat encaixar ràpidament el gol, no es va venir avall i els primers quinze minuts van ser força igualats, disposant inclòs d’una ocasió de gol: Jair Elías envià per sobre el travesser un bon remat de primera a una centrada d’un company. Els locals estigueren a prop del gol en una centrada que evità Lluis Martín el gol espanyolista rebutjant sota pals,  i una doble ocasió d’Amadou dins l’àrea en la que primer rebutjà sota pals el visitant Gimeno, tornant a intentar-ho amb un remat molt poc ortodox que finalment atura el porter.

En el segon període, falta indirecta dins l’àrea visitant (veure foto). El porter després d’agafar la bola i deixar-la anar la torna a agafar davant la presència d’un jugador rival. Toca Adri en curt, remata Joan tocant en un defensor i sortint a còrner. L’Espanyol començà a prémer al joc una marxa més i a tancar al seu rival. Una passada de Kilian a l’esquerra per Maxím, però el xut fort d’aquest poc col·locat el desvia a còrner el porter del Gavà.

L’ocasió més clara seria després d’una bona jugada individual de Sergi, amb centre xut que no pot blocar el porter gavanenc, i tot sol a dos metres de la porta, Kilian incomprensiblement remata alt per sobre la porteria. En altre acció Adri envia per Maxím qui d’esquenes es gira i centra passejant-se la bola sense rematador. La jugada segueix i acabarà a peus de Kilian qui rebent en profunditat envia la seva rematada al cos del porter. Abans del descans altre cop Kilian en una molt bona jugada es marxa de dos rivals i quedant-se sol davant el porter, no el pot superar davant la gran intervenció del gavanenc.  La bola, dissabte, no volia entrar...

El tercer període fou inclòs pitjor doncs l’Espanyol no va fer el futbol necessari per seguir creant ocasions. Només hi hagué una jugada de clar perill en la que la pujada de Maxím acaba amb una passada de la mort a la que no hi arriba cap company al remat.

En el darrer període, Joel Toledo ocuparia el lateral dret però com la cosa no acaba de funcionar del tot, el tècnic espanyolista tornaria a situar al davanter al seu lloc donant entrada a Amadou a la part dreta de la cobertura espanyolista. El Gavà veient-se encara viu, de tant en tant donaria algun que altre ensurt. Seria Gerard Sierra qui amb una centrada xut fregant l’escaire dreta posaria la por al cos.

Pèrò seria l’Espanyol qui continuaria manant i cercant el segon gol de la tranquil·litat. Arnau en bona jugada després de dos retalls buscant forat, remataria creuat i la pilota sortiria a un pam del pal.  Amadou en acció també individual es marxaria de dos rivals i enviaria un bon xut que rebutjaria amb el peu el porter.

Els minuts passaven i res variava fins que en els darrers dos minuts l’Escola Gavà intentaria donar la sorpresa en dos llançaments de falta en el que tot l’equip al remat intentà aconseguir la igualada. En la primera executada per Lluis, acabaria rebutjant oportunament Amadou després que Angel rebutgés en curt. La segona es llençaria sense conseqüències amb tot l’Espanyol defensant en un partit en el que es va acabar demanant l’hora quan es podia amplament golejar.  


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol:
1er Quart: Alejandro; Amadou, Julen, Pol; Arnau; Joel Toledo i Kilian.
2n. Quart: Alejandro; Sergi Benítez, Joan Refusta, Soto; Adri; Maxím i Kilian..
3r. Quart: Angel; Sergi Benítez, Joan Refusta, Joel Bañuls; Julen, Pol; Maxím
darrer Quart: Ángel; Joel Toledo, Julen, Soto; Arnau, Adri; Kilian. Substitució. Amadou per Kilian, m. 50’.

Escola Futbol Gavà: Sergio Rödenas, Lluis Martín, Marc López, Raul Alonso, Alejandro Gimeno, Gerard Sierra, i Jair Elías.
També: Antoni Navas.

Àrbitre: Darío Domínguez Torres. Va mostrar cartolines grogues als visitants Sergio Ródenas, m. 15 i Gerard Sierra, m. 56.

Gol: 1-0: Joel Toledo, m. 2.

Incidències: Encontre corresponent a la 16ena jornada (primera de la segona volta) del campionat de lliga del grup primer de Primera Divisió Aleví, disputat el passat dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ, GRUP  1er.


CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
4616151014811
2
R.C.D. ESPANYOL
461615101186
3
C. GIMNÀSTIC MANRESA
331610335136
4
C.F. DAMM
31169435632
5
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
28169165246
6
F.C. SANT CUGAT ESPORT
26168264237
7
C.F. IGUALADA
25168174052
8
U.E. SANT ANDREU "B"
21166374053
9
C.D. SANT GABRIEL "B"
21166373552
10
U.D. CORNELLÀ "B"
21167093960
11
C.F. JUNIOR
17165293357
12
C.E. L'HOSPITALET
16164482954
13
E.C. GRANOLLERS "B"
15164393165
14
F.C. CERDANYOLA VALLÈS
1116321136100
15
C. ESCOLA FUTBOL GAVÀ
61620142260
16
C.E. EUROPA
51612131568





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M