diumenge, 27 de gener del 2013

L'ESPANYOL ACONSEGUEIX UN PUNT
FORÇA LLUITAT, EN UN DOLENT ENCONTRE (0-0)

Real Zaragoza: 0 – RCD Espanyol: 0
 
 
Zaragoza i Espanyol han empatat a zero en un molt dolent partit. Un partit en el que de futbol, molt poc se n’ha vist, i en el que la lluita, intensitat i joc al límit per part d’ambdós conjunts, han acabat donant com a resultat un repartiment de punts totalment just i que no s’ha alterat ni quan primer l’Espanyol, i després el Zaragoza, s’han quedat amb un futbolista menys per expulsió de Javi López i Sapunaru, respectivament.
 
Un Espanyol que de moment només s’ha reforçat (?) amb Petrov – i ja veurem que és el que vindrà doncs Perarnau no pot fer miracles amb el pressupost que té per incorporar a algú -, i que tenint un equip tant limitat, no seria just que se li demanés altre cosa que la lluita fins la extenuació, i resultats concrets i ja, per sortir del greu i profund pou en que ens va deixar el senyor Pochettino.
 
És el que se li ha exigit a Aguirre. No podem demanar-li més, malgrat hagi sigut un trist empat a zero davant el pitjor equip de la lliga com a local.  Amb Aguirrre a la banqueta l’Espanyol només ha perdut un encontre i tots sabem on. Avui a la Romareda ha fet el que se li esperava que fes. Sense Joan Verdú (un dels pocs que la toca en condicions estigui millor o pitjor en cada moment determinat) tampoc es podia aspirar a quelcom més. Per tant, que es reconegui lo dolent que ha estat el partit, tan sols és admetre i constatar una realitat que no treu en absolut gens de mèrit a l’esforç de l’equip, a la seva lluita i al punt important aconseguit.
 
Punt al que cal posar-ho en valor després dels resultats d’avui tant de Celta com Deportivo que com a locals tan sols ha empatat el conjunt viguès,  mentre que el Depor ha vist com li remuntava el Valencia (2-3). Veurem demà si els resultats de la resta de rivals ajuden o no. El punt serà bo finalment si l’equip es capaç de superar a un incombustible Levante a l’estadi en la propera jornada.
 
Aguirre davant la baixa de Verdú ha situat al mig del camp un “trivot” amb Forlín per davant de la defensa, Baena i Víctor Sánchez. Simao i Stuani per bandes, quedant molt sol Sergio García, en la punta d’atac.
 
Molt respecte i massa por entre ambdós equips en una mitja primera hora horrible en quant a la qualitat del futbol, sense cap ocasió clara de gol. L’Espanyol ho intentà a pilota aturada (serveis de cantonada), però tant malament rematats per Forlín i Colotto que millor ni parlar-ne com a oportunitats...  El conjunt aragonès ho intentà amb un xut llunyà de Postiga que aturà molt segur Kiko Casilla. El meta espanyolista ha demostrat am la seva actuació – formidable en el joc aeri – qui té que ser el meta titular d’aquest equip. Li ha conferit una seguretat a l’equip fora de qualsevol dubte. 
 
L’Espanyol ha tingut una aproximació amb perill a càrrec de Forlín, però no ha pogut arribar a la centrada Stuani, anticipant-se i rebutjant un defensor local. La rèplica “mañica” una embolicada i perillosa jugada dins l’àrea espanyolista que finalment ha estat considerada com a falta en atac pel col·legiat.  
 
Víctor Sánchez ha vist justament la cartolina en una dura acció, fet que ha obligat posteriorment al tècnic a substituir-lo i serà baixa el proper encontre al veure la seva cinquena cartolina. Sergio García, molt sol tot el partit, s’ha hagut de buscar la vida ell sol i superant a tres defensors en un slalon, ha finalitzat la jugada amb un xut amb poc angle que ha obligat a intervenir a Roberto. Poc després ho ha tornat a intentar també rodejat de contraris i en solitari.  L’ocasió amb més perill del primer temps per part perica ha vingut en segona jugada en el llançament d’un còrner en el que Colotto s’ha quedat sol en posició legal, però en girar-se no ha sabut aprofitar-se de la situació.
 
En el segon temps les coses se li han complicat a Javier Aguirre. Ha substituït Víctor Sánchez - amb una cartolina - per evitar mals majors, per Cristian Gómez. El migcampista ha quedat tocat en una entrada d’un jugador aragonès i poc després ha tornat a rebre un bon pal de Zuculini, tenint finalment que ser substituït per Martin Petrov, que debutava amb el conjunt perico.  
 
Però abans de la substitució (ha intentat continuar fins que li ha sigut impossible), l’Espanyol ha tingut la millor oportunitat de tot el partit. Capdevila superava molt bé Sapunaru guanyant línia de fons i col·locava una precisa centrada per que en planxa Stuani rematés de cap. L’esfèrica un pèl massa centrada, la rebutja amb una gran intervenció Roberto salvant al Zaragoza d’encaixar un gol que li hagués posat el partit coll amunt.
 
Minuts dolents de l’Espanyol a partir d’aquests moments, amb domini local davant un Espanyol al que se li descontrola la situació, i un partit que sembla obrir-se cada cop més. Pinter amb un remat ho provava sense èxit.  El Real Zaragoza té la seva millor ocasió en una rematada de Zuculini, que tocant en Capdevila, obliga a lluir-se a Kiko amb una gran intervenció enviant a còrner.
 
Javi López veuria la segona groga –justa, en una dura entrada – i deixa a l’equip amb deu jugadors. Aguirre reacciona ràpidament substituint Stuani i donant entrada a un Raul Rodríguez bastant inèdit darrerament i que en les darreres vegades que ha aparegut la fortuna no ha acompanyat a l’equip. Avui, en canvi, l’equip no ha tingut cap errada de consideració en defensa i concentrat fins el final, ha sabut mantenir el resultat sens problemes.
 
L’expulsió de Javi López condemnava a l’Espanyol amb un llarg quart d’hora de suplici. Sortosament, s’ha vist ràpidament compensada amb l’expulsió del zaragozista Sapunaru, que també ha vist la segona groga tres minuts després i ha igualat el partit jugant ambdós conjunts amb deu jugadors la resta del temps que mancava.  L’Espanyol que no ha volgut arriscar en absolut, s’ha limitat a defensar el marcador  tot i jugar amb superioritat numèrica en el moment en que Zuculini s’ha lesionat i s’ha quedat el Zaragoza amb nou homes, tampoc ho ha fet.  
 
S’han anat exhaurint els minuts sense res digne de menció amb Kiko Casilla infalible en el joc aeri i només una falta en l’afegit, a manca de vint segons per la fi del partit, ha posat la por en el cos, però la situació l’ha resolt perfectament el meta d’Alcover amb una decidida sortida amb força autoritat.
 
 
Fitxa tècnica:
Real Zaragoza: Roberto; Sapunaru, Paredes, Álvaro, Abraham; Pinter, Movilla; Víctor, Zuculini, H. Postiga i Montañés.
Substitucions: Edu Oriol per Pinter, m. 72; Fernández per Víctor, m.83; José Mari per Zuculini, m. 90.
 
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Baena, Víctor Sánchez; Simao, Stuani; i Sergio García.
Substitucions: Cristian Gómez per Víctor Sánchez, m. 50; M. Petrov per Cristian Gómez, m. 74; Raul Rodríguez per Stuani, m. 80.
 
Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero, de la delegació territorial andalusa, assistit en bandes per José Manuel Matías Caballero i Alfonso Hernández Labella. Ha mostrat cartolines grogues als locals Abraham, m. 19, i Sapunaru en dues ocasions (50’ i 81’) i als visitants Víctor Sánchez, m.32,  Stuani, m. 59, Cristian Gómez, m. 73, i Javi López en dues ocasions (22’ i 78’). Totes per dures entrades, a excepció de la de Cristian que ha estat per pèrdua de temps al endarrerir la posada en joc de l’esfèrica. També ha sigut amonestat el tècnic espanyolista Javier Aguirre per protestar de manera ostensible al col·legiat, m.73’.
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada 21ena. del campionat de lliga a Primera Divisió, disputat en l’Estadi de la Romareda de Saragossa, amb presència d’una quantiosa representació de l’afició espanyolista que ha animat al conjunt de Javier Aguirre fins el darrer instant.  L’Espanyol ha jugat lluint la segona indumentària.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M