dimarts, 29 de gener del 2013

DESCANSI EN PAU AGUSTÍ FAURA


Ha mort Agustí Faura, exjugador del RCD Espanyol.

Agustí Faura Badía, va néixer a Gavà el 2 de setembre de 1927. Format a les categories inferiors del CF Gavà, va passar en 1947 al primer equip gavanenc per signar en 1949 pel CF Badalona a la categoria de plata del futbol espanyol, per passar posteriorment al CE Sabadell.   

Del conjunt arlequinat va arribar al RCD Espanyol  on va militar entre les temporades 1953/54 i 1958/59.  Va jugar 179 partits oficials (157 de lliga i 22 de Copa). Va formar part del mític equip de “ l’oxigen” del “Conejo” Scopelli, i de l’equip que va arribar a disputar la final de Copa de 1957 a l’estadi de Montjuïc.

En un encontre davant At. Osasuna (18/01/59) va patir una greu lesió en topar amb el porter rival, que l’obligà a retirar-se del futbol.  Impossibilitat de seguir defensant la samarreta blanc-i-blava als terrenys de joc, va continuar lligat al club com a tècnic en les categories inferiors.

També ocupà el càrrec de segon entrenador del primer equip en el tràgic moment en que Argilés ocupà  la banqueta de Sarrià substituint a Janos Kalmar després de ser golejat a l’Arcangel davant un modest Córdoba CF (temporada 1968/69) i a la propera temporada, la del retorn a la màxima categoria fou ajudant del xilè Fernando Riera, qui tampoc acabaria la temporada sent substituït per Iriondo.  Agustí Faura fou tècnic d’altres clubs com la UE Olot, UE Lleida, CD Tortosa, Terrassa CF, Sporting Mahonés i UE Sant Andreu.

Demà dimecres tindrà lloc el sepeli al tanatori de la Ronda de Dalt a les 15:00 hores. Descansi en pau Agustí Faura. Glòria als herois de l’Espanyol!.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M