diumenge, 24 de febrer del 2013

DERROTA ESPANYOLISTA, EN UN DOLENT PARTIT (1-0)

C. Atlético de Madrid: 1 – R.C.D. Espanyol: 0
 
 
Segona derrota de l’Espanyol des que Javier Aguirre es va fer càrrec de la direcció tècnica de l’equip. Ha caigut l’equip perico en un mal partit, en el que amb superioritat numèrica es podia esperar quelcom més dels jugadors espanyolistes donades les circumstàncies i l’oportunitat, però que tampoc devem esquinçar-nos les vestidures, doncs el Calderón era un dels escenaris teòricament on l’equip podia perdre, més tenint en compta la gran ratxa com a local dels madrilenys i la diferència de potencial entre uns i altres.  
 
Javi López continuava a la lateral dreta després que Mattioni no anés ni convocat. Víctor Álvarez després del recital a la Catedral, ha desaparegut de les alineacions espanyolistes. Tornava Forlín després de l’absència per sanció i als sis minuts ja veia la cartolina groga, havent-li perdonat prèviament al quadre matalasser en una dura acció anterior. Ben baix posava Clos Gómez el llistó. No fou estrany doncs, la gran quantitat d’amonestacions que l’aragonès ha mostrat...   
 
Poc futbol, moltes interrupcions, faltes amb conats de joc dur en accions lletges, cartolines merescudes i poques ocasions de gol. Amb tot, l’Espanyol ha sortit fort al terreny de joc, però s’ha diluït ben ràpidament sent l’Atlético qui ha intentat fer-se amb el partit davant un Espanyol inèdit en atac.  Sens dubta – partit al Camp Nou al marge – es pot considerar aquest el pitjor partit de l’era Aguirre fins el moment.   
 
Una indecisió entre Kiko i el central Colotto, obliga al meta d’Alcover a fer falta a Diego Costa  fora de l’àrea i veu també la cartolina groga. Posteriorment el porter espanyolista toparia amb Falcao i s’enduria la pitjor part, sagnant, i tenint que ser interromput el joc fins que li aplicaren una grapa. Per aquest motiu el primer període s’allargaria prop de quatre minuts més dels quaranta-cinc.
 
Als 37, Falcao es marxa de Colotto, habilita per Diego Costa, qui ha portat de corcoll a la cobertura perica i Héctor Moreno el fa caure en llançar-se al seu pas de manera aparatosa tallant l’avanç del davanter matalasser. Clos Gómez no dubta i assenyala el màxim càstig que executarà el golejador Falcao transformant en l’únic gol del partit. En la llarga prolongació del primer temps, Gabi veuria la segona cartolina provocada molt bé per Capdevila i deixaria a l’Atlético amb deu jugadors durant tot el segon temps. Aquesta circumstància per si sola podia modificar el desenvolupament del partit...
 
Però l’Espanyol no ha sabut treure’n profit en absolut. Avui certs jugadors no estaven per jugar... Fluixos Stuani (sense la màscara de la sort), Verdú (cosa malauradament ja més que habitual mentre no paren de sortir noticies en torn al seu futur gens esperançadores des del punt de vista perico) i Sergio Garcia.  De Simao, llençar faltes i serveis de cantonada i poc més se li pot demanar... Amb aquest panorama difícil era pogué fer un gol, màxim quan l’equip perico no ha arribat a xutar entre els tres pals fins avançat l’encontre quan Verdú ho ha intentat amb un  xut creuat  des de l’esquerra, aturat per Courtois ben situat.
 
Aguirre ha substituït Forlín per evitar mals majors (se’n podia anar al carrer ben aviat de seguir en el terreny de joc amb una cartolina) i ha donat entrada a Longo i posteriorment a Petrov, qui segueix sense aportar res al joc de l’equip sent l’únic fitxatge espanyolista en el mercat d’hivern. Durant uns moments l’Espanyol ha semblat que ho intentava (dos serveis de cantonada consecutius) i que posava setge a la porteria matalassera i gaudia d’un parell d’ embolicades accions amb remats i refusos.  Però no ha estat més que un miratge doncs l’Espanyol s’ha mostrat totalment inoperant a l’hora de construir amb fluïdesa i arribar amb clar perill a l’àrea de Courtois. És més, Kiko Casilla amb una gran intervenció ha salvat el tercer en el minut 89 en un intent de Falcao de superar-lo per alt. Ja abans el meta espanyolista molt atent, havia sortit amb agilitat i seguretat llançant-se als peus del davanter centre matalasser. Dels gairebé cinc minuts d’afegit tampoc l’Espanyol n’ha sabut treure profit encara que fos apel·lant al miracle i mitjançant alguna que altre aïllada jugada pogués empatar el partit,  i endur-se un punt del Calderón. 
 
Tranquil·litat per tant, continuar l’afició recolzant a l’equip, i desitjar que es puguin guanyar ben aviat els tres partits que manquen per assolir la permanència; únic objectiu d’aquest equip, màxim si girem la vista enrere fa uns mesos i recordem d’on venim. Aspiracions no en busquin i no facin comptes de si estàvem a sis punts de competició europea després de l’anterior jornada. Aquí, un servidor,  no farà volar coloms; ni avui, ni quan es guanyava al Betis o a l’Athletic.  S’ha de ser conscient de la realitat, (trista realitat) i de quin es nostre objectiu. I no serà per manca d’optimisme o d’aspiracions de qui escriu aquestes línies... Per tant, a guanyar al Real Valladolid, que aquí avui no ha passat res !.      
 
    
 
 
 
Fitxa tècnica:
C. Atlético de Madrid: Courtois, Godín, Filipe Luis, Tiago, Koke, Falcao, Arda, Gabi, Diego Costa, Juanfran i Miranda.
Substitucions: Suárez per Koke, m. 68; C. Rodríguez per Arda, m. 81; Raúl García per Diego Costa, m. 87.
 
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Víctor Sánchez; Stuani, Verdú, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Longo per Forlín, m. 50; Petrov per Simao, m. 65.
 
Àrbitre: Carlos Clos Gómez, de la territorial aragonesa, assistit en bandes per Roberto Díaz P   érez del Palomar i Luis Fernándo Marco Martínez. Ha mostrat cartolines grogues als locals Tiago, m. 34, Gabi (34’ i +45’), Arda, m. 56 i Courtois, m. +90 i als espanyolistes Forlín, m. 6, Kiko Casilla, m. 14, Stuani, m. 34, Héctor Moreno, m. 37, Colotto, m. 58, Longo, m. 78 i Víctor Sánchez, m. 92.
 
Gol: 1-0: Falcao (pen.), m. 38.
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada 25na. del campionat de lliga de Primera Divisió, disputat en l’estadi Vicente Calderón de Madrid.   





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M